Kesä, jolloin minusta tuli kaunis Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Jenny Han

Äänikirja

Johdanto

Jenny Hanin Kesä nimisen kirjasarjan ensimmäinen osa kolmesta Kesä, jolloin minusta tuli kaunis on rakkaustarina keskellä kuuminta kesä. Trilogian aloitusosa Kesä, jolloin minusta tuli kaunis äänikirja kertoo Isabelista jota kutsutaan Bellyksi. Belly rakastaa kesää ja viettää kesälomaa äitinsä sekä äidin parhaan ystävän sekä hänen perheensä kanssa kauniissa rantatalossa aivan meren äärellä.

Vaikka Belly on tuntenut Condradin ja Jeremiahin koko elämänsä ajan ja he ovat hänelle kuin omat veljet, kaikki muuttuu heidän välillänsä tämän yhden kesän aikana. Kesä, jolloin minusta tuli kaunis äänikirja ilmainen on Hanna Mänkären lukema. Äänikirjan pituus on 6 tuntia ja 40 minuuttia. Kirjan on suomentanut Antti Hulkkonen.

Kirjasta: Kesä, jolloin minusta tuli kaunis

Kesä, jolloin minusta tuli kaunis äänikirja aloittaa kolmeosaista kirjasarjaa joka on kirjoittanut yhdysvaltalainen lasten- ja nuortenkirjailija Jenny Han. Kesä nimisestä trilogiasta on tulossa Amazon Prime-sarja. Kyseessä on rakkaustarina jonka pääosassa on 16-vuotias Belly.

Kesä, jolloin minusta tuli kaunis äänikirja ilmainen kuvailee miten Belly perheineen, nykyään vain äiti ja isoveli Stephen, on viettänyt kaikki kesänsä heidän äitinsä parhaan kaverin Susannahan omistamassa kesähuvilalla Cousins Beachissa. Huvilassa on kaikki mitä tekee Bellyn mielestä kesän, oma yksityinen ranta ja uima-allas sekä Susannahn pojat, Conrad ja Jeremiah.

Conrad on juuri täyttänyt 18 vuotta. Hän on tumma ja hänen katseessa on taikaa. Hän pelaa jalkapalloa mutta on muuten aika hiljainen ja omiin oloihinsa vetäytyvä. Jeremiah sen sijaan on vaalea, iloinen ja ystävällinen. Hän on puuhakas ja puhelias ja hänellä on paljon ystäviä.

Belly, Stephen, Conrad ja Jeremiah ovat kuin sisaruksia keskenään vaikka lasten äidit on aina sanonut että Bellyn tulisi mennä aikuisena naimisiin jommankumman Susannahan pojan kanssa. Tänä kesänä kaikki on muuttunut. Belly ei ole enää lapsi vaan nuori nainen, hänen silmälasina on vaihtunut piilolinsseihin ja muutenkin hänestä on tullut naisellisempi. Asia, joka sekä Conrad että Jeremiah huomaa. Tänä kesänä kaikki muuttuu.

Kesä, jolloin minusta tuli kaunis äänikirja kuvailee miten Conrad särki jo 12-vuotiaan Bellyn sydämen. Tuona kesänä Conrad pyysi Bellyä mukaansa Rantakadulle. Belly valmistui huulikiiltoineen iltaan. Alku oli lupaava kun Conrad tarjosi Bellylle toffeeomenaa ja kohta halusi voittaa hänelle renkaanheitosta pehmolelun. Bellyn sydän särkyi siinä kohtaan kun hän huomasi että Conradin kiinnostuksen kohteena olikin rengasheiton kojun myyjä. Tänä kesänä Conradin huomio kääntyy kuitenkin Bellyyn, mutta niin kääntyy Jemermiahnkin ja näin syntyy kaamea rakkaudentäytteinen kesä kolmiodraamoineen.

Kirjailijasta: Jenny Han

Jenny Han syntyi vuonna 1980 Virginian osavaltiossa Amerikassa. Hänen vanhempansa ovat syntyneet Koreassa. Nykyään Han asuu New Yorkissa, Brooklynissa. Jenny Han on tunnettu lasten ja nuorten aikuisten kirjojen kirjailijana. Hänellä on tutkinto luovassa kirjoittamisessa. Hänen esikoiskirjansa Shug julkaistiin vuonna 2006. Han kirjoitti kirjan opiskeluaikoinaan. Hän on tullut tunnetuksi Kesän nimisen trilogiastaan sekä Lara Jean sarjasta.

Lara Jean kirjojen pohjalta on tehty Netflix elokuvia ja Kesä trilogiasta on tulossa sarja. Han tykkää kirjoittaa paikossa missä liikkuu paljon ihmisiä kuten metrossa, kahviloissa ja jopa kyläillessään.  Han on kertonut pitävänsä aina mukanaan muistikirjaa mihin hän kirjoittaa ylös ideoita tarinoihinsa.

Kuuntele Ilmaiseksi: