Kerro minulle jotain hyvää Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Jojo Moyes

Äänikirja

Johdanto

Jojo Moyesen kirjoittama Kerro minulle jotain hyvää on Louisa, Lou, Clarkista kertovan kirjasarjan ensimmäinen osa. Kerro minulle jotain hyvää äänikirja kertoo Louista ja Willistä, kaksi vastakohtaa jotka tapaavat vaikeassa olosuhteissa ja joidenkin tarina on sekä kaunis ett surullinen. Lou joutuu olosuhteiden pakosta hoitamaan halvaantunutta Williä. Will ei tahdo enää elää ja hän tietää tarkalleen, miten saada kaiken loppumaan.

Kokematon Lou päättää puolestaan muuttamaan Willin masentunutta tapaa katsoa maailmaa. Kun he lopulta näkevät tosiansa uusin silmin he joutuvat vaikean valinnan eteen. Kerro minulle jotain hyvää äänikirja ilmainen on Mervi Takatalon äänittämä. Äänikirjan pituus on 15 tuntia ja 47 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Heli Naski.

Kirjasta: Kerro minulle jotain hyvää

Kerro minulle jotain hyvää äänikirja kertoo Louista ja Willistä. Lou on täysin tyytyväinen elämäänsä pikkukaupungissa. Hän työskentelee kahvilassa ja elättää myös vanhempiansa palkallaan. Hänellä ei ole minkäänlaisia suunnitelmia muuttaa elämäänsä mutta sitten kohtalo puuttuu peliin ja Lou menettää työnsä kahvilassa. Olosuhteiden pakosta, ja ehkä kohtalon johtamana, Lou ottaa vastaan työn henkilökohtaisen avustajan täysin kokemattomana.

Kerro minulle jotain hyvää äänikirja ilmainen kertoo Loun asiakkaana olevan mies nimeltä Will. Will on Loun vastakohta. Hän oli atleettinen, eteenpäin pyrkivä menestynyt businessmies Lontoossa. Hänellä oli harva se viikko uusi kaunis blondiini käsivarrellaan ennen kuin kaikki päättyi moottoripyörä onnettomuudessa. Nyt Will on vihainen, masentunut ja katkeroitunut pyörätuolissa istuva varjo entisestään. Will on halvaantunut hänen tilansa tuskin paranee. 

Will on hankala, masentunut, äkkipikainen ja oikukas. Hänen elämänsä on vaan mustaa, eikä hänellä ole aikomusta jäädä istumaan loppuelämään pyörätuoliin. Hän on päättänyt, että se loppuu ja hän tietää tarkalleen, miten onnistuisi suunnitelmissaan Kerro minulle jotain hyvää äänikirja kertoo.

Lou ei tiedä ollenkaan, miten kohdata vaikean asiakkaan mutta hän ei kuitenkaan kohtele hänet silkkihansikkain vaan hän päättää haluavansa palauttaa ilon ja valon Willin elämään. Täysin kokematon Lou jolla on kaikki mahdollisuudet tehdä mitä vaan, ei uskalla irtautua omasta elämästään ja Will joka haluaisi tehdä kaiken mutta ei voi. Lähtökohta on surkea.

Tilanne ei ole helppo mutta Lou antaa kaikkensa. Heistä ei kumpaakaan osaa aavistaa, että he tulevat muuttumaan toistensa elämän lopullisesti. Kun he lopulta ymmärtävät kuinka tärkeä toinen on, he joutuvat tekemään vaikeita valintoja.

Kerro minulle jotain hyvää on kaunis, poikkeava rakkaustarina joka saa sekä itkemään että suuttumaan mutta myös nauramaan. Kirja on aidosti ja taitavasti kirjoiteltu.

Kirjailijasta: Jojo Moyes

Jojo Moyes syntyi Lontoossa, Englannissa vuonna 1969 mutta tätä nykyään hän asuu yhdessä perheensä kanssa Essexissä. Hän on palkittu kirjailija ja toimittaja. Vuonna 2002 Moyesen esikoisikirja Sheltering rain julkaistiin ja tämän jälkeen Moyes siirtyi kokonaisuudessa kirjailijaksi. Moyesin teoksia on julkaistu hieman alle 20. Hänen teoksiaan on myyty maailmanlaajuisesti noin 38 miljoonaa kappaletta ja kirjat ovat käännetty ainakin 46 kielelle.

Moyes on tuttu näky myös bestseller listoilla koska hänen kirjojaan on yltynyt peräti 12 eri maassa bestseller listojen ykköseksi. Moyes on kirjoittanut romaanien lisäksi myös näytelmiä. Pelkästään Kerro minulle jotain hyvää vuodelta 2012 on myyty yli 14 miljoonaa kappaletta ja sen pohjalta on tehty menestykäs elokuva jonka pääosissa näyttelee Emilia Clarke ja Sam Clafin.

Kuuntele Ilmaiseksi: