Keisari Aarnio Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Minna Passi & Susanna Reinboth

Äänikirja

Johdanto

Jari Aarnio oli Helsingin huumepoliisin päällikkö, joka tätä nykyään suorittaa pitkää vankilatuomiota huumekaupan pyörittämisestä. Sankaripoliisista tuli rikollinen, kyseessä on uskomaton tositarina suoraan Suomen virkavallan korkeammasta johdosta, se taho, jonka pitäisi suojella eikä turmella. Keisari Aarni äänikirja on oikeustoimittajana toimivan Susanne Reinbothin ja Helsingin sanomien rikostoimittajana toimivan Minna Passin kirja on selvitys epäselvyyksistä, joka oli Aarnion ja huumepoliisin ympärillä jo ennen, kun heistä aloitettiin esitutkinta.

Kirjaa varten kyseiset toimittajat kävivät läpsi tuhansia sivuja asiakirjoja ja haastattelivat satoja ihmisiä asiaan liittyen ja kokosivat kirjan joka käsittelee asiaa uudella tavalla. Keisari Aarnio äänikirja ilmainen on Raiko Häyrisen äänittämä. Äänikirja on 14 tuntia ja 33 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Keisari Aarnio

Jari Aarnio valittiin jo nuorella iällä hyvästä työstä vuoden poliisiksi. Hän nousi nopeasti asemaansa huumepoliisin johtoon. Muut poliisit rupesivat kutsumaan häntä lempinimellä Keisari Aarnio. Paikkansa sankaripoliisina Aarnio vahvisti, kun hän onnistui, viime hetkillä, katkaisemaan pommin sytytyslangan puutarhasaksilla. Pommi oli heitetty hänen omaan pihaansa.

Keisari Aarnio äänikirja kertoo, että alkoi tapahtumaan kummia Aarnion ympärillä. Poliisijohdolle rupesi tulemaan vihjeitä siitä, että Aarniolla oli pimeitä puuhia mutta alkuun hänen toimiinsa ei puututtu. Mutta lopulta Aarniota ruvettiin kuitenkin epäilemään lukuisista erilaisista virkarikoksista ja häntä epäiltiin myös Pasilan mieheksi kutsutuksi mieheksi. Mies, joka pyöritti suurta huumekauppaa. Mies, jolla oli tuhansien ja tuhansien eurojen rahakätköjä siellä täällä.

Keisari Aarnio äänikirja ilmainen tutkii ja selvittää miksi Aarnion puuhin ei puututtu aiemmin ja miten tämä koko kauhistuttava tositarina voi olla mahdollista nykyajan Suomessa. Kirjan tehneet toimittajat Passi ja Reinboth kirjoittavat, että huumepoliisin pomona toimiva Aarnio siirtyi kylmästi alamaailman ja miten hän onnistui manipuloimaan kaikkia hänen ympärillään. Häneen uskoi sekä poliisikollegat, esimiehet että toimittajat ja rikolliset.

Keisari Aarnio äänikirja kattaa Aarnion toimintaa useamman vuosikymmenen ajan. Kirja koostuu 24 luvusta ja tarina etenee aika lailla kronologisesti. Kirja on osittain kuten fiktiivinen jännäri mutta koska kirjassa on paljon yksityiskohtia ja nimiä muistettavana se on helpompi kuunnella äänikirjana kuin itse lukea.

Kirja on kattava ja mielenkiintoinen kuvaus Aarnion urasta, taustasta ja tapauksista, jotka johtivat vankilatuomioon. Kirjassa on mukana paljon alkuperäisiä lausuntoja ja puhevuoroja, joten kirja on hyvin uskottava. Vaikka kirjan tekijöiden oma mielipide Aarniosta ja hänen toiminnastansa ei jää epäselväksi he tarjoavat faktoja ja lähteitä, jonka avulla lukijaa kehotetaan itse rakentamaan oman mielipiteensä.

Kirjailijasta: Minna Passi ja Susanna Reinboth

Minna Passi syntyi vuonna 1982. Hän on rikostoimittaja ja kirjailija. Hän on työssä Helsingin Sanomissa. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri. Hän aloitti vuonna 2018 asiantuntijana Suojelupoliisin viestinnässä.

Susanna Reinboth syntyi vuonna 1963. Hän on oikeustoimittaja. Hän on työssä Helsingin sanomissa. Hän on aiemmin toiminut muun muassa televisiossa uutisten oikeustoimittajana. Reinboth on koulutukseltaan journalisti ja hän on palkittu muun muassa Vuoden journalistipalkinnolla vuonna 2007.

Passi ja Reinboth voitti kirjastaan Keisari Aarnio Tutkivan journalismin Lumipallo-palkinnon vuonna 2014 ja vuonna 2018 he voittivat Lauri Jäntin säätiön tietokirjapalkinnon.

Kuuntele Ilmaiseksi: