Kävele, unohda, rakastu Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Helena Kastikainen

Äänikirja

Johdanto

Kävele, unohdu, rakastu on Helena Kastikaisen omakohtainen tarina siitä, kun hän päätti repäistä ja kirjaimellisesti lähteä kävelemään. Kun koronapandemia tyhjensi hänen kalenterinsa uranainen Kastikainen päätti kävellä Suomen halki. Hänellä ei ollut kokemusta vaelluksesta mutta päätti kuitenkin lähtemään etsimään vastauksia ja oppia tuntemaan itseään.

Satojen kilometrien kävelyn aikana Kastikainen kohtasi kauniita maisemia, nestehukkaa, lukuisia vammoja, tuntemattomia ihmisiä, paarmahyökkäyksiä ja ehkä jopa rakkauden. Ennen kaikkea, matkan aikana hän ymmärsi mikä elämässä on kaikista tärkeintä. Matka Helsingistä Nuorgamiin on silmiä avartava kokemus ja se muuttaa Kastikaisen elämä. Kävele, unohdu, rakastu äänikirja ilmainen on Mirjam Heikkisen äänittämä. Kävele, unohdu, rakastu äänikirja on 9 tuntia ja 19 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Kävele, unohdu, rakastu

Kävele, unohdu, rakastu äänikirja kuvaa miten uranainen Helena Kastikainen päätti, koronapandemian seurauksena, lähteä vaellukselle. Hänellä ei ollut lainkaan kokemusta vaelluksesta mutta päätti kuitenkin ensimmäiseksi reissukseen kävellä satoja kilometrejä, Suomesta päästä päähän. Tämän päätettyä hän pisti rinkan selkäänsä ja lähti matkalle joka kesti kuukausia.

Kävele, unohdu, rakastu äänikirja ilmainen kuvailee miten Kastikainen matkansa aikana tahtoo saada vastauksia hänen mieltä painaviin kysymyksiin kuten omasta urastaan, parisuhteestaan ja hänestä itsestään. Satojen kilometrien kestävällä matkallaan Kastikainen joutuu kohtamaan haamuja menneisyydestään ja myös ylittämään itseään.

Matka on pitkä ja vaikea eikä se mene ihan kuten Kastikainen suunnitteli. Hän joutuu paarmojen kohteeksi ja saa moni vammoja ympäri kehoa mutta hän tapaa mahtavia, hänelle aiemmin tuntemattomia, ihmisiä ja näkee äärettömän kauniita maisemia matkansa varrella. Hän joutuu myös punnitsemaan asioita kuten onko elämässä aina pakko päästä tavoitteisiin vai voiko ihan vaan nauttia matkasta ja silti olla tyytyväinen?

Kävele, unohdu, rakastu äänikirja kuvailee miten Kastikainen ikään kuin löytää itseänsä uudestaan, se Helena joka kuoriutuu esille, kun työbleiseri jää kotiin ja vaelluskengät on jalassa on erilainen. Matkallaan uranainen joutuu myös luottamaan muiden apuun eikä pärjätä omillaan.

Lopulta Kastikainen matka päättyy, matka alkoi Helsingistä ja päättyi Nuorgamiin. Matkan aikana hän yritti unohtaa kivut ja huolet omasta arkielämästä ja nauttia hetkestä. Lopulta kävikin niin että Kastikainen rakastui uudestaan elämään ja itse asiassa mieheenkin.

Kävele, unohdu, rakastu on liikuttava ja voimaannuttava tositarina naisesta joka lähtee matkalle löytääkseen itseään. Niin hän myös lopulta tekee, mutta eri tavalla kuin hän alkuun kuvitteli. Matkan aikana Kastikaisen asenne elämää kohtaan muuttuu ja sen mukanaan myös hänen elämänsä Helsingissä matkan jälkeen.

Kirjailijasta: Helena Kastikainen

Helena Kastikainen syntyi vuonna 1991. Kastikainen on kirjailija, yrittäjä ja johtamisen itseopittu asiantuntija. Kastikaisella ei ole koulutusta, aikoinaan häneltä jäi lukio kesken mutta hän on itse opittu kaupanalalla. Noin kaksikymmentävuotiaana hänestä tuli Dressmanin myymäläpäällikkö ja vaan muutama vuosi sen jälkeen hän oli jo tavaratalonjohtajana. Tämän jälkeen Kaskisen on kerryttänyt rutkasti kokemusta johtamisesta.

Vuonna 2018 hän tuli tv-ohjelmassa Diilissä kakkoseksi ja on tämän jälkeen hän on kirjoittanut kirjan johtamisesta, kirja Pikkupomosta johtajaksi julkaistiin vuonna 2020. Nykyään Kastikainen toimii yrittäjänä, hän toimii sekä valmentajana että puhujana mutta hän on myös suoramyyntiyrityksen Zinzinon itsenäinen edustaja. Hänen kirjansa Kävele, unohdu, rakastu perustuu hänen omiin kokemuksiinsa. Kirja julkaistiin vuonna 2022.

Kuuntele Ilmaiseksi: