Kaunis maailma, missä olet Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Sally Rooney

Äänikirja

Johdanto

Kaunis maailma, missä olet on älykäs ja kipeän koskettava romaani nykykirjallisuuden tähdeltä Sally Rooneyltä. Kaunis maailma, missä olet äänikirja kertoo nuoresta irlantilaisesta kirjailijasta Alicesta joka tapaa Felixin Tinderissä. Felix työskentelee varastossa. Alice pyytää Felixin hänen mukaansa Roomaan. Dublinissa Alicen paras kaveri yrittää toipua vaikeasta erosta ja päättyykin suhteeseen lapsuudenystävänsä kanssa. Kaikki kirjan neljät henkilöt ovat nuoria aikuisuuden kynnyksellä. Kirjassa he eroavat, palaavat yhteen, haluavat ja eivät halua. Kaunis maailma, missä olet kertoo rakkaudesta, seksistä ja ystävyydestä.

Kaunis maailma, missä olet äänikirja ilmainen on Krista Kososen äänittämä. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja 20 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Cristina Sandu.

Kirjasta: Kaunis maailma, missä olet

Kaunis maailma, missä olet äänikirja kertoo kohta 30 vuotiaista ystävyksistä. Alice on menestyskirjailija joka on kokenut hermoromahduksen. Hermoromahduksen seurauksena Alice vetäytyy pieneen irlantilaiskaupunkiin. Siellä ollessaan hän kohtaa Tinderissä ajelehtivan Felixin. Alicen ystävä Eileen työskentelee puolestaan Dublinissa kirjallisuuslehdessä. Naisilla on yhteinen ystävä Simon. Simon on Eileenin nuoruudenihastus.

Kaunis maailma, missä olet äänikirja ilmainen kertoo, että romaanin naiset Alice ja Eileen kärsivät molemmat 30-kriisistä ja ovat molemmat ahdistuneita etsiessään elämän tarkoituksen. Kirjan neljällä henkilöillä on ainakin yhteistä se, ettei ne saa kerrottua todellisia tunteitaan rehellisesti. Tämän takia moni keskustelu kirjassa koostuu epävarmuudesta ja heilahtelevista tunteista.

Kaunis maailma, missä olet äänikirja koostuvat muun muassa Alicen ja Eileenin sähköposteista toisilleen missä naiset ei niinkään kerro omista henkilökohtaisista asioista, vaan viestit koostuvat lähinnä osaamisesta ja pohdinnoista.

Alice ja Eileen ovat hyvin erilaisia ihmisiä. He tapasivat aikoinaan yliopistossa ja päätyivät lopulta kämppäkavereiksi. Eileen on hyvästä perheestä ja joutuukin kestämään isosiskonsa ivailua hänen huonopalkkaisesta työstään. Alice on Eileeniä paljon räävittömämpi.

Kirjassa molemmat naiset toivovat löytävänsä rakkautta, mutta epävarmuus pistää siinäkin asiassa kapuloita rattaisiin. Eileen on juuri käynyt läpi kipeän eron ja yrittää päästä elämässä eteenpäin. Niin hän tavallaan tekeekin, kun rakastuu uudestaan vanhaan nuoruuden rakkauteensa Simoniin ja ryhtyy tämän kanssa suhteeseen. Alice ja Eileen viettivät yliopistossa opiskellessaan paljon aikaa Simonin kanssa joka myös opiskeli heidän kanssaan. Eileen tunsi Simonin nuoruudestaan.  

Rooney onnistuu kirjassaan tulkitsemaan erityisen hyvin tunnelmia kuten seksitunnelmaa (epävarmuutta, toisen tunnustelua sekä läheisyyden vaikeutta ja kaipuun ilmaiseminen). Kaunis elämä, missä olet kertoo aikuistumisesta tunteiden sekasorrossa, rakkaudesta ja sen etsimisestä, ystävyydestä ja kipeästä epävarmuudesta jota jokainen elämässään kohtaa.

Kirjailijasta: Sally Rooney

Sally Rooney syntyi vuonna 1991 Castlebarissa, Mayon kreivikunnassa. Rooney on irlantilainen käsikirjailija ja kirjoittaja. Nykyään Rooney asuu Dublinissa. Hän on opiskellut englanninkielistä kirjallisuutta Dublinilaisessa yliopistossa, hän valmistui vuonna 2013. Rooney pidetään yhtenä nykykirjallisuuden suurista nimistä.

Rooneyn ensimmäinen romaani Keskusteluja ystävien kesken julkaistiin vuonna 2017. Hänen toinen romaani Normaaleja ihmisiä, julkaistiin vuonna 2018, on saanut monia kirjallisuuspalkintoja ja oli ehdolla muun muassa Booker-palkinnon saajaksi vuonna 2018. Kirjan pohjalta on myös tehty tv-sarja. Sarja esitettiin Suomessa Ylellä. Rooneyn kolmas romaani Kaunis maailma, missä olet julkaistiin vuonna 2021.

Kuuntele Ilmaiseksi: