Kauna Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Max Seeck

Äänikirja

Johdanto

Max Seeckin kuudes romaani Kauna on kolmas osa Jessica Niemestä kertovasta kirjasarjasta. Kauna äänikirja on nopeatempoinen ja hengästyttävä psykologinen trilleri. Kauna kertoo muun muassa kateudesta ja katkeruudesta ja haavoista joka johtaa pahoihin tekoihin. Kirjan alussa tunnettu yritysjohtaja Eliel Zetterborg löytyy murhattuna omasta asunnostaan Helsingin keskustassa. Asunnostaan ei löydy muita johtolankoja, kun palapelinpalat olohuoneen pöydältä.

Jessica Niemi joka on jäänyt virkavapaalle työstään Helsingin poliisin väkivaltarikosyksiköstä, jotta voisi keskittyä murhaan selvittämiseen joka ilmeisemmin liittyy jotenkin häneen, mutta ei malta pysyä poissa, kun Zetterborgin murhasta alkaa paljastumaan yksityiskohtia jotka ovat karmivia. Kauna äänikirja ilmainen on Satu Paavolan äänittämä. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja 4 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Kauna

Kauna äänikirja alkaa kaikkien tuntema teollisuusalan yritysjohtajan Eliel Zetterborgin murhalla.  Hänen vierellä lojuu verinen veitsi, jolla Zetterborgia on pistetty raa’asti suoraan sydämeen. Poliisilla ei ole minkään näköistä johtolankaa siihen, kuinka murha on mahdollinen. Zetterborgin henkivartija oli hetkeä aiemmin saattanut miehen tyhjään asuntoon ja asunnossa oli laadukas hälytysjärjestelmä päällä, ja kukaan ei ole poistunut talosta. Olohuoneen lasisesta pöydältä löydetään palapelin paljoja mutta mitään muuta poikkeavaa ei asunnosta löydy.

Samana päivänä Zetterborgin johtama yritys on ilmoittanut sulkevansa Kouvolan tuotantolaitoksen. Tämän ilmoitus mukaan sadoilta ihmisiltä lähtivät työt alta. Onko murhalla jotain tekemistä ilmoituksen kanssa vai onko Zetterborgilla vihollisia? Voiko syyllinen olla perheenjäsen? Onko vuosia takaisella isä-poika-metsästysretkellä tapahtumat kytköksessä murhaan?

Kauna äänikirja ilmainen kertoo miten Jessica Niemi on virkavapaalla ja hänen sijaan murhan päätutkijaksi valitaan Jusuf Pepple. Tämä on hänen ensimmäinen kerta päätutkijana ja Jusufia selkeästi jännittää. Hän polttaa useasti hermostuneena tupakkaa. Jusufin tiimiin kuuluu Rasmus Susikoski, Nina Ruska ja Jami Harjula. Rikosyksikköä valvoo Helena Lappi.

Vaikka Jusuf on hyvä poliisi ja tekee työnsä hyvin, koko yksikkö tuntuu olevan hukassa ilman Niemen huomiokykyä ha erittäin vahvaa vainua. Yksiköllä olisi Niemen taidolle käyttöä ja niin siinä sitten käy, että Niemi palaa työhönsä kesken tutkimuksen ja onnistuukin löytämään tutkinnalle uusia näkökulmia ja polkuja jotka lopulta vievät tekijän luo. Ennen tätä Niemi joutuu vielä kerran kohtamaan pahimman painajaisensa.

Kauna äänikirja kuvaa miten sekä anteeksiantamattomat teot ja menneisyyden kaunat johtavat Zetterborgin murhaan. Murha tapahtui, kun tilaisuus tekee varkaan. Kauna on erittäin jännittävä ja pulssia kohentava kertomus lisänä yllätyskäänteitä ja odottamattoman loppuratkaisun. Kauna päättää Jessica Niemestä kertovan trilogian, vaikka tilaa olisi ollut jatkamaan hänen tarinansa.

Kirjailijasta: Max Seeck

Max Seeck syntyi vuonna 1985 Helsingissä. Hän on markkinointialan yrittäjä, palkittu kirjailija, elokuvatuottaja sekä käsikirjoittaja. Seeck on opiskeli kauppatieteitä ja hän on suorittanut MBA-tutkinnon Saksassa, Zürichssä. Hänen esikoiskirjansa Hammurabin enkelit julkaistiin vuonna 2016. Kirja oli menestys joka myytiin muun muassa Saksaan ja Viroon. 

2019 julkaistu ensimmäinen osa Jessica Niemi sarjassa Uskollinen lukijan pohjalta ollaan tekemässä Hollywood sarjaa. Sarja saa ensi-iltansa vuonna 2022. Seeck on tehnyt monia asioita mihin kukaan suomalainen ei ole pystynyt vuosikymmeniin. Hollywoodissa tehdyn sarjan lisäksi hänen kirjojaan on myyty yli 40 eri maahan ja hänen kirjojaan ovat ilmiömäisellä tavalla maailman bestseller listoja, Saksassa Yhdysvaltoihin. Jessica Niemestä kertovia toinen osa Pahan verkko julkaistiin vuonna 2020.

Kuuntele Ilmaiseksi: