Katajamäki kukoistaa Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Anneli Kivelä

Äänikirja

Johdanto

Kirjailija Anneli Kivelän kirjoittama Katajamäki kirjasarjan uusin osa Katajamäki kukoistaa äänikirja kertoo miten Katajamäen kyläkouluun on tullut taas uusi opettaja, Sarlotta Suvanto. Hän muutti jo kesän aikana koulurakennukseen pienen tyttärensä kanssa. Katajamäellä riittää ihmettelemistä, kun Sarlotan aviomiestä ei näy. Kylälaiset pohtivat onko heillä mahdollisesti jonkinlainen aviokriisi. Kohta Jaro Halmio, Honkahovin kylpylähotellin johtaja ja paikkakunnan ikuinen poikamies, ilmestyy kylälle.

Sen lisäksi kuviossa pyörii myös salaperäinen mies Joel. Kun kylälaiset saavat kuulla, että Sarlotta on ilmaissut kiinnostusta vuokraamaan pienen idyllisen Pihlaja torpan Ruohosen Minneltä alkavat he epäilemään, että Sarlotta onkin jäämässä pysyvästi Katajamäelle. Katajamäki kukoistaa äänikirja ilmainen on Pinja Finkin äänittämä. Äänikirjan pituus on 7 tuntia ja 24 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Katajamäki kukoistaa

Katajamäki kukoistaa äänikirja kertoo pienen kylän tapahtumista ja ihmisistä jotka siellä asuvat. Tässä osassa kirjasarjaa tutustutaan kyläkouluun uuteen opettajan Sarlotta Suvantoon ja tämän tyttäreen Aislaan. Alkuun Sarlotta ja Aisla asuvat kyläkoululla mutta pian he muuttavatkin vuokralle Pihlajaan. Pihlajan torpan omistaa Minnie Ruhonen. Hän asuu miehensä Arton ja poikiensa Teemun ja Joonan kanssa.

Muita keskeisiä henkilöitä Katajamäki kukoistaa kirjassa ovat kyläkaupan kauppias Heikki Heinonen ja hänen vaimonsa Satu sekä kaupan myyjä Marjatta Tiilikainen sekä Niemenkylän torpassa asuva Päivikki Nikkanen. Tämän lisäksi kirjassa tulee myös Päivikin paras ystävä Helmi Puska tutuksi sekä Urho Tiilikainen, kaupan myyjän Marjatan aviomies. Ravintola Vanhan Myllärin omistaja Kaisla Risku sekä Sarlotan kollega, kyläkoulun opettaja Severi Jansson ovat myös osana tarinaa.

Katajamäki kukoistaa äänikirja ilmainen kertoo, että Jaro Halmion paluu saa aikaansa paljon tissuttelua pienessä kylässä. Jaro on alueen tunnetuin poika mies ja Honkahovin toimitusjohtaja. Liittyykö Jaron palaaminen kylään mitenkään kauniiseen uuteen opettaja Sarlottaan?

Päivikki on kylän ehdottomasti suurin juorukello. Hän on utelias eikä hän pelkää työntää nenänsä asioihin jotka ei alkuunkaan hänelle kuulu, vaikka hänen omasta mielestään kaupan Marjatta on häntä paljon pahempi juoruamaan. Naiset ovat ymmällään uudesta opettajasta, hänellä on lasta mutta ei miestä kertoo Katajamäki kukoistaa äänikirja. Kauppias osaa kuitenkin kertoa, että Sarlotta on miehestään asumuserossa.

Kukaan Katajamäellä ei tiedä, että asumiseron taustalla on ärtynyt, likaa työtä tekevä ja alkoholia juova Anton-mies jonka hyvin palkittu työ oli tehnyt Sarlotan elämästä helpon. Hänellä oli ollut huippumoderni koti, huvila merenrannalla, hieno auto, siivouspalvelu ja designvaatteita mutta onnellinen hän ei ollut. Anton osasi olla ilkeä ja väheksyvä ja kaiken lisäksi Aislaa kiusattiin koulussa.

Katajamäki kukoistaa on hyvän olon kirja idyllisestä pikkukylästä missä elämä kaikessa yksinkertaisuudessaan ei aina ole niin yksinkertaista.

Kirjailijasta: Anneli Kivelä

Anne Seppälä, kirjailijanimeltään Anneli Kivelä, syntyi vuonna 1939 Tampereella. Nuorena Seppälä opiskeli kotikaupunkinsa Tampereen yliopistolla sekä tiedotusoppia että kirjallisuutta. Tämän jälkeen hän teki pitkän uran kustannustoimittajana. Seppälä on myös tehnyt työtä toimittajana, muun muassa Hämeen Sanomissa ja Vaasa-lehdessä.

Kirjailijanimellä Anneli Kivelä Seppälä on kirjoittanut Katjamäki-nimisen kirjasarjan. Katajamäki on fiktiivinen idyllinen maalaiskylä mihin sijoittuu Kivelän kirjoittamat 16 kirjaa. Ensimmäinen kirja Katajamäestä, Kotiin Katajamäelle, ilmestyi vuonna 2007. Omalla nimellään Anne Seppälä on kirjoittanut muun muassa nuorisokirjat Koirakaverit, sarjaan kuuluu 5 kirjaa. Nykyään eläkkeellä oleva Seppälä asuu Hattulassa.

Kuuntele Ilmaiseksi: