Kani joka tahtoi nukahtaa Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Carl-Johan Forssén Ehrlin

Äänikirja

Johdanto

Kani joka tahtoi nukahtaa äänikirja ilmainen vuodelta 2018 on tunnetun ruotsalaisen käyttäytymistieteilijän Carl-Johan Forssén Ehrlinin meditatiivinen nukahtamissatu perheen pienimmille, ja aikuisetkin väsähtävät tästä sadusta takuu varmasti. Forssén Ehrlin on myös maailmanlaajuisesti suuren suosion saavuttaneiden Traktori joka tahtoi nukahtaa sekä Norsu joka tahtoi nukahtaa satujen kirjailija. Kani joka tahtoi nukahtaa, on historian ensimmäinen omakustanne joka on noussut Amazonin bestseller listalle.

Kani joka tahtoi nukahtaa äänikirja ilmainen, on satu pienestä kanista joka ei saa unta. 34 minuutin pituisessa sadussa kani lähtee äidin kanssa samaan vinkkejä nukahtamiseen. Satu sisältää psykologisia rentoutumiskeinoja, jota auttavat lapsen saamaan unesta kiinni. Kani joka tahtoi nukahtaa äänikirja on Eija Ahvon äänittämä. Suomennoksen on tehnyt Ulla Lempinen.

Kirjasta: Kani joka tahtoi nukahtaa

Jokainen vanhempi on kokenut pienen iltakukkujan. Kun kaikki keinot on kokeiltu ja lapsi on edelleen virkeä eikä meinaakaan saada unesta kiinni, viimeistään silloin kannattaa laittaa Kani joka tahtoi nukahtaa äänikirja soimaan. Kirjailijan Carl-Johan Forssén Ehrlinin rauhoittumissadut lapsille on saavuttanut huikeaa maailmanmenestystä.

Kani joka tahtoi nukahtaa äänikirja, on meditatiivinen iltasatu jossa on käytössä psykologisia keinoja jotka sekä rauhoittaa että rentouttaa jotta lapsella on paremmat lähtökohdat nukahtamaan. Kirjan tempo on hyvin rauhallinen ja tarinaa tulisi lukea hitaasti tai kuunnella saavuttaakseen parhaimman tuloksen. Jos kirjan lukee itse ääneen, on tiettyjä ohjeita jota tulisi seurata saadakseen lapsen vielä enemmän rentoutumaan. Keinot ovat muun muassa äänen painottaminen ja lapsen omaa nimeä käyttö.

Sadun päähahmo Kalle-Kani on kovin väsynyt ja haluaisi jo kovasti nukahtaa. Uni ei vaan tahdo tulla, joten äiti ja Kalle-kani lähtee tapaamaan Taikuria.  Häneltä voi saada apua nukahtamiseen. Matka on aika pitkä ja aika tylsä. Matkalla ei tapahdu oikeastaan yhtään mitään. Kotimatkalla Kalle on jo niin väsynyt, että silmät painuvat kiinni.

Kani joka tahtoi nukahtaa äänikirja ei siis perustu näin ollen tarinaan joka tempaisee kuuntelijan mukaansa vai oikeastaan päinvastoin. Kirjan juoni on suorastaan tylsä, joten pelkästään tarina itsessään on unettava.   Kani joka tahtoi nukahtaa, kuuntelu onkin oikeastaan kuin rentoutustuokio, tässä lienee myös tarinan suurin salaisuus.

Vuonna 2015 julkaistu sati Kani joka ei tahtonut nukahtaa löysi koronavuoden aikana tiensä myös suomalaiskoteihin. Vuonna 2018 julkaistu Kani joka tahtoi nukahtaa äänikirja saavutti suurta suosiota. Se oli vuonna 2018 kustannusyhtiö Otavan koko vuoden myydyin kirja Suomessa.  Myös samaan sarjaan kuuluvat Traktori joka tahtoi nukahtaa ja Norsu joka tahtoi nukahtaa ovat olleet suomalaisten kuunneltujen äänikirjojen kärjessä.

Kirjailijasta: Carl-Johan Forssén Ehrlinin

Carl-Johan Forssén Ehrlinin syntyi Ruotsissa vuonna 1978. Hän on koulutukseltaan valmentaja ja käyttäytymistieteilijä. Hän on tehnyt pitkään työtä kurssinvetäjänä, kouluttajana sekä viestinnän ja henkilökasvun alalla valmentajana. Forssén Ehrlinin opettaa yliopistolla Jönköpingissä viestintää sekä luennoi johtamisesta ja viestinnästä maailmalla. Forssén Ehrlinin kirjoittaa lapsille suunnattujen satujen lisäksi henkilökohtaisesta kasvusta ja johtajuudesta.

Forssén Ehrlinin teki maailmanlaajuisen läpimurron vuonna 2015 julkaisemalla omakustanteena nukahtamissadun Kani joka tahtoi nukahtaa. Kirja on ensimmäinen omakustanne joka pääsi bestsellerlistalle Amazonille. Kirjasta on tullut laaja ilmiö ja se on käännetty yli 40 eri kielelle. Vuonna 2019 Forssén Ehrlinin julkaisi sadun Rohkean Rikun hulinaviikko joka auttaa lasta käsittelemään ja ymmärtämään tunteitaan.

Kuuntele Ilmaiseksi: