Kaksoiselämää Äänikirja

3.5/5

Kirjoittaja: Iris Mårtenson 

Äänikirja

Johdanto

Kaksoiselämää on kirjailijan Iris Mårtensonin (oikealta nimeltä Eva Granströmin) tositarina suhteesta, joka paljastui joksikin ihan muuksi, kun hän oli kuvitellut sen olevan. Kirjan alussa Iris on yksihuoltaja äiti ja hän tapaa Maxin, mies, joka vie häneltä jalat alta. Mårtenson rakastuu ja kihlaa miehen. Pitkän ajan kaikki menee hyvin, kunnes eräänä päivänä vieras nainen saapuu heidän kotiinsa ja kysyy Irikseltä – asuuko se täällä? Sen jälkeen Iriksen elämä muuttuu kerta heitolla.

Kaksoiselämää on osa Tositarinoita elämästä sarjaa. Tositarinoita elämästä on nimitys, jotta käytetään kirjoista, jotka perustuvat tositarinoihin. Nimitykseen ei lasketa elämänkerrat.  Kaksoiselämää, Tositarinoita elämästä äänikirja on Leena Nuoran äänittämä. Kaksoiselämää äänikirja ilmainen on kestoltaan 9,5 tuntia.

Kirjasta: Kaksoiselämää

Iris on ollut vuosia yksinhuoltaja. Eräänä päivänä hän kohtaa Maxin. Iris ja Max rakastuvat tulisesti. Puolen vuoden sisällä he menevät kihloihin ja Iris kokee, että hän on vihdoin löytänyt elämänsä miehen. Max on kiltti, huolehtivainen ja tulee hyvin toimeen Iriksen lastensa kanssa. Eräänä päivänä vieras nainen koputtaa Iriksen oveen. Hän kysyy – Asuuko hän täällä?

Hän on Max ja siitä hetkestä lähtien Iriksen elämä ei ole koskaan ennallaan. Paljastuu että Maxilla on salattu kaksoiselämä. Ensin Max karkaa takaovesta metsään ja muutaman päivän päästä hän soittaa ja on niin kun mitään ei olisi tapahtunutkaan. Kiinni jäätyään Max ei tunnu pohtivan huonoa omatuntoa vaan päinvastoin hän muuttuu vihaiseksi ja aggressiiviseksi. Iris ei tunnista miestä enää. Ennen tapahtumaa Iriksen perhe ja ystävät kutsui miestä ”anopin unelmaksi”. Kukaan ei voi uskoa että juuri tämä mies olisi tehnyt mitään näin loukaavaa.

Iris rupeaa kaivelemaan miehen tietokonetta ja salaisuuksia paljastuu enemmän ja enemmän. Mitä enemmän Iris saa tietää, sitä hullumaksi mies muuttuu. Miehellä ei ole vaan yksi salasuhde, vaan monta ja myös saman sukupuolen kanssa. 

Mies pahoinpitelee sekä fyysisesti että psyykkisesti. Tilanne yltyy niin pahaksi, että loppujen lopuksi Iriksellä ei ole mitään muita vaihtoehtoja, kun paeta henkensä edestä.

Kaksoiselämää äänikirja on äänittänyt Leena Nuora. Hän on aiemmin lukenut myös suomennokset kirjoista, Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan: (ja lapsesi kiittävät, että sinä luit) ja Lokakuun lapsi. Kaksoiselämää äänikirja ilmainen on kestoltaan 9,5 tuntia.

Kaksoiselämää äänikirja on koskettava tarinapetetyiksi tulemisesta ja siitä selviytymisestä. Kaksoiselämää on osa Tositarinoita elämästä sarjaa. Muita suositeltavia Tositarinoita elämästä – teoksia ovat muun muassa Salainen orja ja Kun kukaan ei näe eikä kuule.

Kirjailijasta: Iris Mårtenson

Ruotsalainen Iris Mårtenson on oikealta nimeltään Eva Granström. Hän kirjoitti Kaksoiselämää kirjansa salanimellä, jotta kirjasta kertova mies ei häntä tunnistaisi. Myöhemmin Granström esiintyi televisiossa oikealla nimellä. Teoksen alkuperäinen nimi on Dubbelliv. Kirjan oikeudet on myyty Suomen lisäksi Norjaan ja tanskaan. Dubbelliv oli Ruotsissa myyntimenestys.

Kirjailija on kertonut, että syy kirjan kirjoittamiseen oli halu auttaa muita naisia samankaltaisissa suhteissa. Hänen toivomuksensa on, että naiset oppivat luottamaan siihen ensimmäisen tunteeseen, että jokin asia ei ole kuten pitäisi.

Kirjan suomennos on tehnyt Timo Korppi. Korppi on aiemmin suomentanut kirjan kahdeksan kuolemansyntiä.

Kuuntele Ilmaiseksi: