Kaikki kuluttamisesta Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Julia Thurén

Äänikirja

Johdanto

Kaikki kuluttamisesta: Näin aloin käyttää rahojani paremmin vuodelta 2021 on raha-asiatuntijaksi nimitetty Julia Thurénin kirjoittama teos kulutuksesta. Kirja sai alkuunsa, kun Thurén huomasi yhä useammin ajattelevansa omaa kuluttamista.  Tiedostaen sen haitalliset vaikutukset omaan kukkaronsa sekä planeetalle, siltä hän jatkoi shoppailemista. Kirja syntyi ajatuksesta miten turhaa kuluttamista saisi lopetettua.

Kaikki kuluttamisesta: Näin aloin käyttämään rahojani paremmin on kaikin puoli kattava teos rahan kuluttamisesta henkilökohtaisen sekä maailmanlaajuisen kehityksen näkökulmasta. Kirja sopii mainiosti jokaiselle joka on joskus ajatellut omaa kuluttamista tai heille jotka haluavat oppi lisää asiasta. Kaikki kuluttamisesta äänikirja on Heljä Heikkisen äänittämä. Kaikki kuluttamisesta äänikirja ilmainen on pituudeltaan noin 8 tuntia pitkä.

Kirjasta: Kaikki kuluttamisesta

Kaikki kuluttamisesta äänikirja on Thurénin teos joka pohjautuu kirjailijan omiin pohdintoihin, miten kuluttamisen saisi järkeväksi ja vastuulliseksi. Kirjassa Thurén haastattelee asiantuntija sekä perehtyy tutkimustietoihin juuri kuluttamiseen liittyen. Kirjassa pohditaan kuluttamisen juuret ja syyt, millä tavoilla voi lopettaa tavaroiden haalimista ja millaista tulevaisuutta sen tarkoittaisi, jos turha kuluttaminen saataisiin loppumaan.

Kaikki kuluttamisesta äänikirja ilmainen lupaa, että se on täysin mahdollista löytää järkevää käyttöä omille rahoille joka toisi pitkällä tähtäimellä lisää aikaa, vapautta, turvallisuutta sekä merkityksellistä tarkoitusta elämään.

Kirjan kantavana teemana on vastuullisuus, mitä tekee teoksesta erittäin ajankohtaisen. Teoksessa kuluttaminen yhdistetään vahvasti ilmastoon ja siihen liittyviin kysymyksiin. Kirjailija pohtii miten kulutuksesta sataisiin järkevän sekä miten kulutuksen vastuullisuus voi huomioida omassa elämässään. Mielenkiintoista on myös kirjassa esitetyn kulutuksen historia ja kulutushistorian muuttuminen ajan saatossa.

Nykymaailmassa, varsinkaan länsimaiden, kulutustapa ei anna ylpeyden aihetta. Maapallomme kestävyys on koetuksella juuri nykyihmisen kuluttamisen tahdista. Vuoden ylikulutuspäivä oli jo heinäkuussa mitä tarkoittaa sitä, että maailmalla tapahtuva kulutus ja sen haittavaikutukset versos maapallon kestävyys, tuplaantuu vuodessa. Joten on kohdallaan, että jokainen miettisi miten elämme ja kulutamme ja miten voimme vähentää omaa toiminnassa maapallolle aiheuttamaa painetta.

Thurénin esittää asiansa kirjassaan Kaikki kuluttamisesta äänikirja selkeästä, humoristisesti ja helposti lähentyvällä tavalla. Kirjailija muun muassa toteaa, että vastuullinen kuluttaminen ei ole mitenkään hänellekään itsestäänselvyys taikka helppoa mutta kaikki voi hyötyä siitä, että asiasta ottaa selvää ja miettii. Thurén myös muistuttaa, että kaikki ei ole eikä voi olla yksilön vastuulla.

Kaikki kuluttamisesta on hyvin kirjoitettu tietokirja joka sopii kaikille. Kirjassa on paljon ajankohtaista tietoa. Myös Thurénin aiemmin kirjoitettu kirja ansaitsee huomionosituksen, jos on rahasta ja kulutuksesta kiinnostunut.

Kirjailijasta: Julia Thurén

Julia Thurén on suomalainen kirjailija, toimittaja, sosiaalisen median ammattilainen sekä asiantuntija. Koulutukseltaan Thurén on valtiotieteiden maisteri. Thurén on kahden pienen lapsen äiti, hän asuu perheensä kanssa Helsingissä. Thurén toimii luennoitsijana, kouluttajana sekä konsulenttina rahan vastuullisesta käytöstä, sijoittamisesta, säästämisestä, kestävästä kulutuksesta sekä sosiaalisen median ja journalismikouluttajana.

Thurén on aiemmin kirjoittanut kirjat Kaikki rahasta: Näin säästin kymppitonnin vuodessa vuonna 2018 ja Yhdessä Raisa Mattilan kanssa kirjan Lapsiperheen parisuhdekirja vuonna 2019. Thurén kirjoittaa myös kolumneja muun muassa kauppalehteen ja Ylelle. Thurénilla on yli kymmenen vuoden kokemus toimittajatyöstä. Hän on kirjoittanut Helsingin sanomille, Image lehteen, Trendi lehteen, Me Naiset- ja Apulehdelle sekä nuorille tarkoitettuun Demi lehteen. Thurén ideoi, käsikirjoittaa ja juontaa myös podcasteja.

Kuuntele Ilmaiseksi: