Kaikki elämästä Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Antti Holma

Äänikirja

Johdanto

Kaikki elämästä(ni) vuodelta 2020 on kirja Antti Holmasta, Antti Holman kirjoittamana ja Kaikki elämästä äänikirja on myöskin Antti Holman itse äänittämä. Kyseessä on elämänkerta, mutta hauska sellainen. Näyttelijä Antti Holma vie lukijan hänen lapsuuteensa Sonkajärvelle missä Holman mukaan hallitsee Julmaan, häpeän ja taajaman kolmiyhteys. Siellä palaa Railin Grilli-Baari maan tasalle ja siellä kasvaa ilmaisutaidon mestari joka löytää itsensä Kansallisteatterin lavalla, japanilaisena ensirakastajana.

Kirjassa käydään parikin kertaa Lontoossa. Ensimmäisenä kerta menettämässä ja toisena kertana etsimässä. New Yorkissa käydään muun muassa ruokakomerossa. Kaikki elämästä äänikirja ilmainen on pituudeltaan 8 tuntia ja 25 minuuttia. Kyseessä on hauska, tarkannäköinen kuvas elämästä ja kaikesta mitä voi elämään mahtua.

Kirjasta: Kaikki elämästä

Kaikki elämästä(ni) on Antti Holman kirjoittama elämänkerrallinen teos joka on rakennettu enemmän fiktiomaiseen tapaan. Kirjan alussa Antti Holma tuskailee romaanin kirjoittamisessaan. Romaanin kirjoittamiseen on vuosi aika kustannussopimuksen mukaan. Kirjoittaminen on hankalaa, joten Holma päättää matkustaa Suomeen tapaamassa tärkeitä henkilöitä kuten ystäviä ja perhettä sekä matkustaa etsimään inspiraatiota kirjan kirjoittamiseen. Holma kehittää matkallaan romaanin päähenkilön, kertojan Seija Takaniemen.

Kaikki elämästä äänikirja on jaettu osiin joka on nimetty Holman elämän tärkeisiin paikkojen mukaisesti. Kirjan ensimmäinen osio on nimeltään Lapua. Lapualta löydetään Holman Jumppu-täti. Holman lapsuudessa ja nuoruudessa liikutaan myös kaikki elämästäni äänikirja ilmainen seuraavissa osissa, Muuruvesi ja Sonkajärvi.

Kirjassa on paljon Holman tuttu rivo huumori esillä lähes koko ajan. Otto on päähenkilön ystävä. Otto harrastaa seksiä, vaikka kenen kanssa ja hänen juttujaan täytyy hyssytellä ihmisten ilmoilla. Holman kuvailevat tilanteet Oton kanssa saa nauramaan ääneen.

Kaikki elämästä äänikirja ilmainen ei tutustuta näyttelijän elokuviin ja televisiosarjoihin, Holma ei ole niistä suostunut kirjoittamaan. Muutamat projektit mainitaan ihan vaan ohimennen.

Nuori Holma päättyy sittemmin Helsinkiin missä hän aloittaa uransa näyttelijänä. Kaikki elämästäni äänikirja vie lukijan lopuksi Lontooseen ja sieltä New Yorkiin.

Kirjassa Holma kertoo rehellisesti ja kaunistelemattomasti elämänsä kipupisteistä ja kokemistaan pettymyksistään. Holma kirjoittaa häpeästä, itseinhosta sekä riittämättömyyden ja kelpaamattomuuden tunteista. Kaikki elämästä(ni) muistuttaa tyyliä jota Holma käyttää suositussa Auta Antti! -podcastsarjassaan. Ensin kerrotaan jokin hauska muisto tai tarina joka toimii ponnistuslautana syvimpiin analyyseihin ja vaikeisiin tunteisiin. Myös kirjan rakenne muistuttaa podcastin rakennetta.

Viimeiset osiot Kaikki elämästä kirjassaan Holma on kirjoittanut rakastetulleen, jota hän monesti tekstin aikana kutsuu sinäksi. Kirja on Holman tyylille uskollinen ja kiinnostava jos ei tyypilliset elämänkerrat kiinnostavat.

Kirjailijasta: Antti Holma

Antti Holma syntyi vuonna 1982 Helsingissä. Holma on opiskellut teatterikorkeakoulussa ja valmistui sieltä teatteritieteen maisteriksi vuonna 2008. Holma on nykyään yksi Suomen suosituimmista julkisuuden henkilöstä. Hän on tunnettu kirjailija ja näyttelijä. Holma on myös juontanut erilaisia tv-ohjelmia.

Näyttelijänä hän on ollut mukana muun muassa Putous nimisessä viihdeohjelmassa ja kotimaisissa elokuvissa kuten Veljeni vartija elokuva vuodesta 2018. Veljeni vartija elokuvassa Holma näyttelee sekä suomalaisartistia Cheekiä ja hänen kaksoisveljensä. Holma on myös tunnettu suosituista podcasteistaan. Hänellä on myös oma YouTube kanava. Holma asuu nykyään Los Angelesissa ja on naimisissa harpistin Emmanuel Ceyssonin kanssa vuodesta 2018 lähtien. Holma on puhunut avoimesti mediassa homoseksuaalisuudestaan.

Kuuntele Ilmaiseksi: