Kaikki anteeksi Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Laura Manninen

Äänikirja

Johdanto

Kaikki anteeksi on Laura Mannisen esikoiskirja vuodelta 2019. Kirja perustuu osittain Lauran omakohtaisiin kokemuksiinsa ja kirjan päähenkilön nimi on myöskin Laura. Kirja kuvailee parisuhdetta, alussa ihanaa ja täydellisen tuntuinen joka pikkuhiljaa muutu hankalaksi ja traumaattiseksi suhteesta miehen mustasukkaisuuden ja raivokohtausten takia. Tilanne pahentaa miehen kolme kouluikäistä lasta.

Kirjassa käsitellään parisuhteen väkivallan lisäksi myös siihen vahvasti liittyvä häpeä. Kaikki anteeksi äänikirja kuvailee häpeä muun muassa sanoilla, kaksi elämää, yksi josta puhuin ja yksi josta vaikenin. Kirja on huolimatta vaikeasta teemoistaan helposti lähestyttävä helppolukuinen kirja. Kaikki anteeksi äänikirja ilmainen on äänittänyt Sanna Majuri. Äänikirjan pituus on 9 tuntia ja 1 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Kaikki anteeksi

Kaikki anteeksi äänikirja kertoo lapsettomasta uranaisesta Laurasta joka eräänä keväänä kohtaa Mikon ja rakastuu tähän korviensa myötä. Alkuun kaikki on ihanaa, Mikko on täydellinen hurmuri jota on helppo rakastaa. Laura tulee hyvin toimeen myös Mikon lastensa kanssa ja huomaa sopivansa hyvin äitipuolen rooliin. Myös Mikon koira tulee tärkeäksi Lauralle ja hän vie mielellään koiran pitkille lenkeille.

Kaikki anteeksi äänikirja ilmainen kuvailee miten suhde pikkuhiljaa alkaa muuttumaan. Mikosta tulee koko ajan mustasukkaisemmaksi. Hän tarkistaa Lauran puhelinta ja jopa seuraa häntä töihin. Mustasukkaisuuteen ei Lauran omin sanoin ole mitään syytä. Alkuun Mikko räjähtelee silloin tällöin mutta pian raivopurskahdukset tapahtuvat myös lasten aikana. Lapset asuvat vuoroviikoin äitinsä ja isänsä luona. Jopa perheen koira pelkää Mikkoa. Kun pariskunta päättävät yhdessä vuokrata taloa, tilanne pahentuu entuudestaan.

Laura kuvailee kirjassaan useampaa ahdistavaa kohtausta kuten muun muassa saunakäynti joka muuttuu vaaralliseksi kun Mikko kiukuissaan ei päästä Lauraa pois vaan jatkaa löylyjen heittelemistään ja raivoaa. Toisella kertaa Mikko uhkailee Lauraa veitsellä. Tämän vuoksi Laura viettää monia öitä valveilla.

Kaikki anteeksi äänikirja kuvaa miten Mikko ja Laura käyvät terapiassa sekä yhdessä ja erikseen, mutta tästä ei ole kuitenkaan paljon apua. Mikko on aina pahoillaan raivoamisen jälkeen ja lupaa parantua, parantuminen kestää muutaman päivän jonka jälkeen Laura ja Mikko ovat taas samassa tilanteessa.

Vaikka Laura häpeää tilannetta hän kertoo asiasta kuitenkin äidilleen ja yhdelle hyvälle ystävälleen. Hän ymmärtää myös että hänen isoäitinsä oli ollut samassa tilanteessa kuin hän itse. Tästä kuitenkaan ei koskaan puhuttu joka johti muun muassa siihen että Lauran isä haki lohtua pullosta. Lopulta Laura tapaa turvakodissa ihmisen joka auttaa hänet irtautumaan vaikeasta tilanteesta.

Kirjailijasta: Laura Manninen

Laura Manninen syntyi vuonna 1976 Lojossa. Hän on opiskellut ympäristötieteitä ja työskentelee viestinnän parissa. Hän on opiskellut luovaa kirjoittamista muun muassa Kriittisessä korkeakoulussa ja Oriveden opiston kirjoituskursseilla. Mannisen esikoiskirjansa Kaikki Anteeksi vuodelta 2018 herätti paljon keskustelua parisuhteessa tapahtuvasta väkivallasta ja vallanköytöstä. Mannisen toinen kirja Sitten tapasin pehmeän miehen vuodelta 2020 on yhden naisen miessuhteiden kuvaus.

Hänen kolmas romaaninsa Viimeinen sulkee verhot julkaistiin vuonna 2022. Kirja on oivallinen tarina siitä mitä tapahtuu kun kaikki asiat käännetään päälaelleen. Manninen kirjoittaa mielellään rehellisesti ihmissuhteista, sen ihanuudesta ja vaikeuksista. Manninen harrastaa matkailua ja kielten opiskelua.

Kuuntele Ilmaiseksi: