Kaija Koo Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Jouni K. Kemppainen

Äänikirja

Johdanto

Kaija Koo – Taipumaton on odotettu ja yllättävän avoin elämänkerta Suomen suosituimmasta artistin elämästä. Kirjailija Jouni K Kemppainen seurasi Kaija Koon elämää vuoden verran ja haastatteli häntä useamman otteeseen. Kemppainen haastatteli myös Kaijan läheisiä, ystäviä, kollegoita ja avustajia saadakseen koottua todellisen ja rehellisen kuvan Kaija Koosta, supertähdestä. Kemppainen onnistui. Kirja on hyvin kirjoitettu, kattava ja ennen kaikkea se on rehellinen. Se kertoo Kaijan lapsuudesta, aikuisuudesta ja urasta. Kirjassa nostetaan esiin onnistumiset ja hienot hetket mutta yhtä lailla teoksessa käsitellään kivuliaita, vaikeita ja ehkä myös hieman hävettäviä asioita.

Kaija Koo – Taipumaton äänikirja on Maria Jyrkän ja itse Kaija Koon luettuna. Kirja julkaistiin vuonna 2021 ja sai osakseen huikean määrän mediahuomiota. Ja syystä! Kaija Koo äänikirja ilmainen on aivan ehdottomasti kuulemisen arvoinen!

Kirjasta: Kaija Koo

Kaija Koo oikealta nimeltä Kaija Irmeli Kokkola syntyi vuonna 1962 Helsingissä. Hänellä on vanhempi sisko, molemmat hänen vanhempansa ovat jo edesmenneet. Kaija Koon äidin serkku oli Spede Pasanen. Kaijan lapsuudenkodissa ei juurikaan harrastettu musiikkia mutta musiikki kiinnosti Kaijaa jo pienenä. Kaija oli lapsena ujo tyttö kertomiensa mukaan.

Kaija Koo aloitti musiikkiuransa jo vuonna 1980, tuolloin Kaija vaikutti disko- ja pop/rock yhtyessä Steel City. Kaija toimi myös taustalaulajana muun muassa Frederikille, että Kirkalle. Kaija oli vuosia poissa musiikkipiireistä hänen isänsä kuoleman jälkeen. Vuonna 1993 Kaija Koo julkaisee läpimurtoalbuminsa Tuulten viemää. Kappaleet albumiin tekivät Kaija itse yhdessä miehensä Markku Impiön kanssa. Myös hänen seuraavat albumit ovat menestyneet hyvin.

Markku Impiön kanssa Kaija saa pojan mutta avioliitto ei ole onnellinen. Impiön alkoholismi syvenee ja myös Kaija taistelee oman mielenterveyden haasteiden kanssa. Impiön ja Kaijan avioliittoon päättyy eroon vuonna 2006. Avioero on raastava ja musiikillinen yhteistyö myös päättyy avioeron myöstä.

Kirjassa käsitellään myös Kaijan elämää avioeron jälkeen, on vipinää ja seikkailua. Kaijalla on laulu nimeltä Kaunis, rietas, onnellinen. Väistämättä tulee mieleen, kun Kaija Koo äänikirjaa kuuntelee, että laululla on varmasti henkilökohtainen merkitys myös itse laulajalle.

Kaija Koo on julkaissut yhteensä 15 studioalbumia, josta viimeinen, Taipumaton, julkaistiin vuonna 2021. Kaija Koo on yksi Suomen suosituimmasta artisteista. Hän on myynyt yli puoli miljoonaa albumia, saanut kolme Emmaa ja hän todellakin on kuningatar omalla alallaan.

Kaija Koo äänikirja lukee Kaija Koo itse yhdessä Maria Jyrkäksen kanssa. Jyrkäs on aiemmin äänittänyt kirjoja muista vahvoista itsenäisistä naisista kuten Merkel: Maailman vaikutusvaltaisimman naisen tarina. Kaija Koo äänikirja ilmainen on kestoltaan 12,5 tuntia pitkä.

Kirjailijasta: Jouni K. Kemppainen

Jouni K. Kemppainen syntyi vuonna 1962 Huittisissa. Hän asuu Kirkkonummella. Kemppainen on koulutukseltaan filosofian maisteri. Kemppainen on toiminut toimittajana. Hän on viestintäalan ammattilainen. Kemppainen on tehnyt toimittajan työtä vuodesta 1984 erille työnantajille, muun muassa Turun Sanomille sekä Yleisradiolle. Hän on ollut Yle uutisten taloustoimittaja, talouspäällikkö sekä uutispäätoimittaja. Hän on Maaseudun tulevaisuuden päätoimittaja vuodesta 2016.

Kemppainen on aiemmin julkaissut kirjoja muun muassa Arto Paasilinnasta ja Pertti Kurikan Nimipäivät-yhteydestä. Kaija Koo – Taipumaton on kattava kuvas supersuositun tähden elämästä ja Kemppainen seurasi Kaijaa vuoden päivät ja haastatteli häntä useasti saadakseen teoksesta rehellisen henkilökuvan- siinä onnistuen täydellisesti! Teos on ollut menestys ja saanut erittäin paljon mediahuomiota osakseen.

Kuuntele Ilmaiseksi: