Kai minä halusin tätä Äänikirja

3.3/5

Kirjoittaja: Sisko Savonlahti

Äänikirja

Johdanto

Sisko Savonlahden toinen romaani Kai minä tätä halusin, on irrallinen jatko osa, hänen esikoisromaanilleen Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu. Kai minä tätä halusin äänikirja kuvaa aikuisen naisen elämää, rehellisenä ja kaunistelemattomana. Nainen makaa gynekologin vastaanotolla. Hän on elämässään saanut kaiken minkä halusi, hänellä on mies, koira, kiva koti ja kierukka. Miksi hänestä tuntuu silti, että jokin on vialla?

Kai minä tätä halusin on millintarkka kuvaus yhden naisen elämästään. Naisella on paljon kysymyksiä elämästä ja kirjassaan hän etsii kysymyksiinsä vastauksia. Koominen ja rehellinen romaani käsittelee kaikkea sitä mitä yhteen elämään voi mahtua, rakkaudesta tavarapaljouteen. Kai minä tätä halusin äänikirja ilmainen on Mimosa Willamon äänittämä. Äänikirjan pituus on 7 tuntia ja 45 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Kai minä halusin tätä

Kai minä halusin tätä äänikirjaa alkaa vuoden viimeisenä päivänä gynekologin vastaanotolla. Nainen on saapunut sinne laittamaan hormonikierukkaa. Se sattuu enemmän, kun hän osasi odottaa. Nainen miettii munasolujaan ja ikäänsä. Hän on 37 vuotta vanha eikä hän ole lainakaan tyytyväinen elämäänsä. Siihen tyytymättömyyteen ei ole lainkaan syitä, hänellä on kaikki hyvin mutta silti. Jokin hänen sisällään on väärin.

Nainen on ollut onnekas. Hänen isänsä omistaa tilavan asunnon Kalliossa ja hän otti tyttäreltään vuokraa reilusti alle markkinahintaan. Näin ollen naisella on kiva koti, vaikka kaikki hänen ystävänsä onkin vähitellen muuttanut pois Kalliosta. Melkein kaikki on saanut lapsen paitsi hän.

Kai minä halusin tätä äänikirja ilmainen kuvaa, kuinka nainen oli kaksi vuotta sitten hankkinut mäyräkoiran Tofun, ja hän on juuri alkanut seurustelemaan Valtterina kanssa. Nainen ja Valtteri ovat tunteneet toisiansa lähes 20 vuotta ja nyt he ovat pari.

Nainen ei pitäisi tuntea itseään enää kovin yksinäiseksi, silti jokin syö hänet sisältäpäin. Valtteri haluaisi kuunnella mutta Nainen juttelee mieluummin Samuelille, ystävälleen. Samuelille on helppo jutella. Hänelle voi kertoa kaiken, avoimesti ja kaunistelemattomasti. Naisella on jo ikää. Jos hän haluaa saada lapsia, hänellä ja Valtterilla ei ole lainkaan aikaa tuhlattavaksi. Mutta miten nainen voi ottaa asian puheeksi, kun on vasta seurusteltu hetki.

Nainen juttelee Samuelin kanssa, ja keskusteluiden välillä hän on Valtterin kanssa, käy ostoksilla ja syömässä kuten normaalit ihmisten. Jokin kuitenkin tuntuu kalvamaan naista. Hän ei saa nukuttua ja saa unilääkettä reseptillä. Lopulta nainen hakeutuu taas lääkärille ja saa diagnoosin masennus. Se selittää tyhjyyden tunnetta mitä nainen on kantanut mukanaan.

Kai minä tätä halusin on pelkistetty, filtteritön päiväkirjamainen romaani naisesta joka ei tiedä kuka on ja miksi olo on tyhjä.

Kirjailijasta: Sisko Savonlahti

Sisko Savonlahti syntyi vuonna 1982 Espoossa. Savonlahti on kirjailija ja toimittaja. Koulutukseltaan hän on medianomi. Hän valmistui vuonna 2017 Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.  Hänen autofiktiivinen esikoisromaaninsa Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu, julkaistiin vuonna 2018. Kirja oli kriitikoiden ylistämä ja lukijoiden mieleen. Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon ehdokas julkaisuvuotena. Kirja on käännetty myös ruotsiksi. Vuonna 2019 Savonlahdelle myönnettiin Gummeruksen Kalle Päätalo kirjallisuus palkinto.

Savonlahden toinen autofiktiivinen romaani Kai minä tätä halusin on irrallinen jatko osa hänen esikoisromaaniin. Kai minä tätä halusin julkaistiin vuonna 2021. Savonlahti asuu nykyään Helsingissä ja toimii vapaana kirjailijana. Hän on kirjoittanut sekä Ylelle että Helsingin Sanomille ja tehnyt podcastia Minä & Minä yhdessä Anni Gullichsenin kanssa.

Kuuntele Ilmaiseksi: