Kahdesti tapettu Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Jarkko Sipilä

Äänikirja

Johdanto

Jarkko Sipilän Takamäen kirjasarjan viimeisin ja 22 osa Kahdesti tapettu on rikostarina miehestä joka kuoli kahdesti. Kahdesti tapettu äänikirja alkaa kun Helsingistä löytyy puukotettu menehtynyt mies, mies joka on todettu kuolleeksi vuosia sitten. Tapaus muuttuu vielä oudommiksi kuin selviää että mies on elänyt pitkään Helsingin alueella uudella henkilöisyydellä.  Suhonen ja loput Takamäen työryhmästä joutuvat taas alamaailman syville vesille kun he pyrkivät selvittämään kuollen miehen tapausta.

Samaan aikaan alamaailman konnat suunnittelevat suurta huumekauppaa. Realistinen poliisiromaani jää Jarkko Sipilän viimeiseksi kirjaksi. Kirja on post mortem. Kahdesti tapettu äänikirja ilmainen on äänittänyt Veikko Honkanen. Äänikirjan pituus on 8 tunti aja 26 minuuttia pitkä kokonaisuudessaan.

Kirjasta: Kahdesti tapettu

Jarkko Sipilän viimeinen kirja Kahdesti tapettu on hänen tyttärensä Annika Sipilä, hänen ystävänsä kirjailija Harri Nykänen ja kustannustoimittajan Nina Gimishanovan valmiiksi saattanutta. Jarkko Sipilä menehtyi sairauskohtaukseen alkukeväällä 2022. Kahdesti tapettu äänikirja on aito Takamäen romaani, Jarkko Sipilän kirjoittama ja kyseessä on todentuntuinen rikoskirja.

Kahdesti tapettu äänikirja ilmainen alkaa kuin Helsingin Paloheinässä sijaitsevasta metsästä löytyy ruumis. Menehtynyt mies on puukotettu kuoliaaksi. Kuin poliisi selventää murhatun henkilösyyttä he yllättyvät, mies on nimittäin Janne Honkanen ja hän kuoli aikoja sitten. Miten on mahdollista että mies löytyy uudestaan kuolleena ja miksi mies on käyttänyt uutta henkilösyyttä ja kulkenut nimen Ylösen alla? Kyseessä on outo tapaus jotka Takamäki ryhmineen lähtevät selvittämään.

Takamäen ryhmässä toimiva poliisi Suhonen joutuu tutkimaan tapausta mihin liittyy vahvasti hänen lapsuudenkaverinsa Eero Salminen. Salminen palaa Helsinkiin oltuaan vuoden verran Brasiliassa. Hän kertoo kavereilleen huumekaupoistaan ja juttu leviää. Kohta Salmelan perässä on alamaailman rikollinen joka on omat raha-asiansa sotkenut ja on nyt kipeästi lisävarojen tarpeessa.

Kahdesti tapettu äänikirja kuvailee myös miten Tiranan mafiaan kuuluvat rikolliset Albaniasta suunnittelevat tekevänsä itselleen tilaa Suomen huumemarkkinoilla. Tästä johtuen he uhkailemaan lainkuuluisia suomalaisia jotka asuvat ja toimivat pääkaupunki seudulla jotta nämä tekisivät mafialle heidän pyytämiään palveluksia.

Miten huumekauppaa tekevät roistot liittyvät outoon kuolemantapaukseen? Ja onko Salmisella muuta salattavaa? Onnistuvatko Albanilaiset saamaan huumekauppansa pyörimään Suomessa? Kahdesti tapettu poliisiromaani on suoraviivainen ja todentuntuinen kuvaus poliisin työstä. Kyseessä ei ole romaani missä kuvataan henkilöhahmojen kovin tarkasti eikä heidän yksityiselämää. Sipilän kirjat kuvaavat poliisin työtä ja rikosten selvittämistä.

Sipilän kirjoissa rikolliset ovat säälittäviä ja poliisi usein armoton, rangaistukset ja tuomiot kovia. Lukemisen arvoinen kirjasarja joka sai kirjailijan kuolemasta johtuen äkkinäisen lopun kirjaan Kahdesti tapettu.

Kirjailijasta: Jarkko Sipilä

Jarkko Sipilä syntyi Helsingissä vuonna 1964 ja kuoli yllättäen sairauskohtaukseen Helsingissä vuonna 2022. Sipilä oli pitkän linja rikostoimittaja ja kirjailija. Journalistikoulutuksensa pohjalta hän teki muun muassa Helsingin Sanomissa rikosjuttuja mutta siirtyi vuonna 1996 MTV3 alaisuuteen missä hän toimi erilaisissa tehtävissä, viimeiseksi tehtäväksi jäi rikostoimituksen päällikön paikka.

Sipilä oli Crime Time pienkustantamon yksi perustajajäsenistä. Kustantamon omistaa liuta suomalaisia rikoskirjailijoita. Kirjailijana Sipilä oli varsin tuottelias. Hänen esikoiskirjansa nimeltään Koukku julkaistiin vuonna 1996 ja tästä eteenpäin Sipilän teoksia julkaistiin noin kirja vuodessa. Hänen Takamäki kirjasarja koostuu 22 kirjasta. Tämän lisäksi Sipilä on toimittanut muutaman rikollisen elämänkerran kuten Immu ja Late – Suomen pelätyimmän rikollisen tarinan.

Kuuntele Ilmaiseksi: