Kahdeksan askelta pimeässä Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Denise Rudberg

Äänikirja

Johdanto

Denise Rudbergin kirja Kahdeksan askelta pimeässä on kahdeksas osa supersuositussa kirjasarjassa Marianne Jidhoff. Kahdeksan askelta pimeässä äänikirja kertoo Renaudot’n perheestä ja traagisesta tapahtumasta vuonna 1988. Silloin perheen nuorin tytär katosi kesken siskonsa hääjuhlaa. On kulunut jo kolmekymmentä vuotta ja tyttärestä Isabellen kohtalosta ei ole tietoakaan. Perhettä haastatellaan radiodokumenttia varten, haastattelu herättää sekä poliisin että sihteerin Marianne Jidhoffin huomion ja näin olleen Jidhoff alkaa selvittämään mihin Isabelle katosi ja miksi. Eleganttia jännitystä tarjoava kirja kertoo perheen isisäisitä salaisuuksista. Kahdeksan askelta pimeässä äänikirja ilmainen on Erja Manton äänittämä. Äänikirjan pituus on 7 tuntia ja 53 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Anu Koivunen.

Kirjasta: Kahdeksan askelta pimeässä

Marianne Jidhoff tekee odotettu palaa Denise Rudbergin kirjassa Kahdeksan askelta pimeässä. Kahdeksan askelta pimeässä äänikirja kertoo Marianne Jidhoffista ja hänen työstään. Jidhoff on keski-ikäinen, hieman ylipainoinen, suklaata rakastava nainen parhaassa iässä. Marianne on osa tiimiä jotka yhdessä ratkaisevat rikkaissa piireissä.

Kahdeksan askelta pimeässä äänikirja ilmainen kertoo rikkaan Isabella Renaudot’n katoamisesta. 17-vuotias Isabella katosi toukokuisena iltana isosiskonsa hääjuhlasta. Katoamisesta on kulunut jo kolme vuosikymmentä, eikä Isabellen kohtalosta ole tullut esiin uutta tietoa. Hänen varakasta perhettä haastatellaan tulevaa radiodokumenttia varten. Tämä herättää poliisin kiinnostuksen ja Marianne Jidhoff aikoo avata vanhaa tapausta tutkittavakseen.

Kirja on elegantti rikoskirja missä tarkasti kuvaillaan myös henkilöhahmoja. Näin ollen kirjan hahmoista tulevat tutuiksi monella tapaa. Kirjassa on mukava seurata muun muassa päähenkilöiden pukeutumistaan ja syömistään. Kyseessä on jo kahdeksas kirja Marianna Jidhoff nimisessä kirjasarjassa. Tässä kirjassa lukija pääsee kurkistamaan myös Jidhoffin rakkauselämään kun hän itse viimein tajuaa olevansa ihastunut työkaveriinsa joka kaiken kukkuraksi muuttaa hänen naapurikseen.

Kahdeksan askelta pimeässä äänikirja kuvailee miten Jidhoff työkavereineen aloittavat selvittämään vanhaa katoamaistapausta. He huomaavat pian että kauniiden kulissien takana piilee paljon salaisuuksia jotka nyt uhkaavat nousta pinnalle. Jidhoff haluaa selvittää miksi ja minne nuori Isabelle katosi eikä hän lepää ennen kuin hän pääsee lähemmäs ratkaisua.

Samaan aikaan nuori mies ilmoittaa poliisille joutuneeksi raiskauksen uhriksi rappukäytävässään. Kun poliisi alkaa tutkimaan tapausta he huomaavat ihmeellisiä yhteyksiä tämän tapauksen ja Isabellen katoamistapauksen välillä. Miten tämä on mahdollista? Voiko uuden tapauksen selvittäminen ohjata tutkimuksia oikeaan suuntaan myös Isabellen tapauksessa?

Kahdeksan askelta pimeässä on helppolukuinen, mukavan elegantti rikoskirja. Vaikka kyseessä onkin rikoskirja mahtuu tarinaan myös draamaa ja rakkautta, ihmissuhteissa luonnollisesti.

Kirjailijasta: Denise Rudberg

Vuonna 1971 Denise Rudberg syntyi Ruotsin pääkaupungissa Tukholmassa, Ruotsissa. Rudberg on hyvin menestynyt kirjailija. Ennen kirjailijauransa hän opiskeli New Yorkissa dramaturgia ja toiminut muun muassa emäntänä yökerhossa. Hänen esikoiskirjansa Väninnan julkaistiin Ruotsissa vuonna 2000. Rudbergin teoksia on myyty yli 4 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Rudberg on kirjoittanut chit lit teoksia, rikoskirjoja, historiallisia romaaneja sekä nuortenkirjoja. Hänen kirjoittamiaan sarjoja Liittolaiset ja Marianne Jidhoff ovat olleet valtavia menestyksiä ja molempien sarjojen pohjalta on tulossa tv-sarjoja. Liittolaiset sarja kertoo kolmesta rohkeasta nuoresta naisesta jotka toisen maailmansodan aikana toimivat Ruotsissa koodinpurkajina. Naisten esikuvia Rudberg on kertonut löytyneen hänen omasta suvusta.  Jidhoff puolestaan selvittää yläluokassa tapahtuneita rikoksia.

Kuuntele Ilmaiseksi: