Kadonnut sisar Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Lucinda Riley

Äänikirja

Johdanto

Kadonnut sisar on viimeinen ja seitsemäs osa Lucinda Rileyn kirjoittamasta menestykkäästä kirjasarjasta Seitsemän sisarta. Sarja alkaa osalla nimeltä Seitsemän sisarta. Kirjasarjan ensimmäisiä osia voi lukea missä järjestyksessä tahansa, johtuen siitä, että kirjoissa 1–3 tarina alkaa samasta kohdasta.

Kirjasarja Seitsemän sisarta kertoo seitsemän adoptoidun tytön nykyisestä elämästään, juuristaan ja sukunsa historiasta. Kaikki seitsemän tyttöä ovat herra Papa Saltinin adoptoimia. He ovat saaneet hyvän ja ylellisen elämän Papa Saltinin tyttärinä. Kun Papa kuolee hän jättää tytöille vihjeet jonka avulla he voivat selvittää oman taustansa.  Kadonnut sisar äänikirja kertoo seitsemännen sisaren Meropen tarinan.

Kadonnut sisar äänikirja ilmainen on Meri Nenosen äänittämä, pituutta kirjalla on 23 tuntia ja 22 minuuttia.  

Kirjasta: Kadonnut sisar

Lucinda Rileyn huikeata menestystä maailmanlaajuisesti saavuttanut Seitsemän sisarta sarjan seitsemäs osa Kadonnut sisar äänikirja kertoo sisarparven salaperäisestä ja kadonneesta seitsemännestä siskosta Meropesta ja hänen tarinastaan.  Seitsemännestä siskosta ei juurikaan kerrota aiemmissa osissa kirjasarjassa. Merope on kadonnut ja vaikuttaa siltä, ettei hän haluakaan tulla löydetyksi.

Kadonnut sisar äänikirja ilmainen alkaa, kun D’Aplièsen sisarukset alkavat suunnittelemaan isänsä muistojuhlaa, johon he haluavat, että kaikki sisaret osallistuvat, jopa heidän kadoksissa olevan sisarensa Merope.

Sisarukset ovat juuri löytyneet uudet johtolangat hänen olinpaikastaan. Ohjeet vievät aluksi heidät viinitilalle Uuteen Seelantiin mutta sieltä siskoa ei löydä. Siskokset saavat tosin nopeasti varmuuden siitä, ettei sisko edes halua tulla löydetyksi. Siskon taustasta kuitenkin alkaa sisaruksille selviämään asioita.

Kadonnut sisar äänikirja vie lukijan vuoteen 1920 ja West Corkin Irlantiin. Siellä Nuala Murphy niminen nuori nainen joutuu kesken vapaudentaistelua. Murphyn maatila on salainen turvatalo IRA:lle. Nuala huomaa tasapainottelevansa brittihallintoa vastaan sotaa käyvien miehen ja sulhasensa huomion välillä.

Yllättäen Nuala palkataan sodassa loukkaantuneen brittiläisperheen pojan avustajaksi Nuala saa erilaisen roolin vapaudentaistelussa. Nuala on rohkea nuori nainen eikä häntä pelota mahdolliset vaarat mutta kun hän huomaa rakastuvansa väärään miehen häntä pelottaa ensimmäistä kertaa.

Seitsemän sisarta kirjasarjan siskokset Maia, Ally, CeCe,Tähti, Tiggy ja Electra lähtevät matkustamaan siskonsa tarinan jalanjäljissä saarelta saarelle, Tyyneltä valtamereltä Irlannin nummille asti. Siskokset etsivät siskonsa lisäksi myös vastauksia. Matkallaan he löytävät etsimänsä ja heille valkenee Meropen taustat mutta löytyykö kadonnut sisar? Ja miksi hän ei halunnut tulla löydetyksi? Vastaukset näihin kysymyksiin saa Kadonnut sisar teoksen kansien sisältä.

Kadonnut sisar julkaistiin Suomessa vuonna 2021. Suomennoksen on tehnyt Hilkka ja Tuukka Pekkanen.

Kirjailijasta: Lucinda Riley

Lucinda Riley oli kirjailija ja nuorena hän oli näyttelijä. Riley oli kotoisin Pohjois-Irlannista. Kirjoittamisen hän aloitti 22-vuotiaana ja jatkoi kirjoittamistaan kuolemaansa asti vuonna 2021. Riley kuoli syöpään. Riley muistetaan varsinkin Seitsemän sisarta kirjasarjastaan. Muita hänen kirjoittamia teoksia ovat Vaarallinen kirje sekä Perhosten huone. Rileyn teoksi ovat maailmanlaajuisesti myyty yli kymmeniä miljoonia kappaleita ja hänen kirjojansa on käännetty yli 40 eri kielelle.

Tammikuussa vuonna 2013 Riley katsoi tähtitaivasta ja huomasi seillä tähtikuvion Seula, kutsuttu myös seitsemän sisareksi. Tästä ajatus lähti kirjasarjaan ja Riley aloittikin heti kirjoittamaan. Kirjasarja perustuu löysästi legendoihin liittyen juuri mainittuun tähtikuvioon. Tähtikuvio on maailman alkukansojen keskuudessa aina synnyttänyt legendoja ja myyttejä.

Kuuntele Ilmaiseksi: