Juoppohullun päiväkirja Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Juha Vuorinen

Äänikirja

Johdanto

Juoppohullun päiväkirja on Juha Vuorisen kirjoittama kirjasarja, jonka ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 1998. Juoppohullun päiväkirja äänikirja julkaistiin puolestaan vuonna 2017. Kirjassa seurataan miehen nimeltä Juha Berg sekä hänen ystäviensä alkoholin täytteistä elämää sekä siitä seuraavia kommelluksia ja tapahtumia. Aluksi Juoppohullun päiväkirjaa julkaistiin netissä mutta sen saavuttaman suosion takia tarinaa julkaistiin myös kirjaversiona. Siitä on tehty sekä radiokuunnelman sekä teatteriesityksiä. Yksi kirjan sivuhahmoista, Kristian on saanut Vuorisen kirjoittamana oman kirjasarjan. Kolmen kirjan kirjasarjassa käsitellään Kristianin nuoruutta ja aikuisikää.

Juoppohullun päiväkirja äänikirja ilmainen on Joonas Saartamon äänittämä. Äänikirjan pituus on hieman yli kuusi ja puoli tuntia pitkä. Juoppohullun päiväkirja on saman nimisen sarjan ensimmäinen osa.

Kirjasta: Juoppohullun päiväkirja

Juoppohullun päiväkirja äänikirja kertoo suomalaisesta juoppohullusta niemeltään Juha. Juha ryyppää. Hän juo usein yksin, joskus kaverina Kristianin kanssa. Jossain vaiheessa kirjaa myös Kristianin kaveri Mikael osallistuu juomiseen. Kolmikko tekee sitä samaa mitä Juha yksinäänkin, elikkä juo. Käyvät hän ne toki myös risteilyllä ja lentävät Tukholmaan missä saavatkin sitten viettää hyvin erikoisen päivän Arlandan kentällä.

Kirjassa naisia ja raha tulee ja menee. Kun raha on tiukassa, kokeilee Juha jopa huoraamista. Juha on lapsi aikuisen miehen vaatteissa. Juha tykkää järjestää hauskoja, ainakin omasta mielestään, jekkuja naapurilleen ja kirjassa naapurin auto joutuu monesti pilan kohteeksi.

Juoppohullun päiväkirja äänikirja ilmainen on raju kuvas ryyppäämisestä, naimisesta ja vitutuksen kärsimisestä. Kirjassa tapahtuu kaiken näköisiä vahinkoja, monet liittyvät kehon toimintaan. Näitä vahinkoja sattuu muun muassa autossa ja olohuoneessa.

Kirjan päähenkilö Juha on stereotyyppinen tunteeton suomalaismies. Vähän hän ehkä rajoittaa tunteitaan Tiinan kanssa. Juha tapaa Tiinan sen yhden ainoan kerran, kun hän menee AA-kokoukseen. Siitä kokouksesta alkaa Juhan ja Tiinan tiivis ja intohimoinen parisuhde.

Juha Bergin elämästä kirjoitettu teos on kirjoitettu päiväkirjamuotoon. Hieman yli vuoden ajan lukija saa seurata Juhan elämän tapahtumia. Pian Juha huomaa hänelle tuntematon mies joka naapurin talolta seuraa hänen elämänsä. Käy ilmi, että mies on toimittaja ja hän kopio Juhan kirjoittamia päiväkirja tekstejä ja vuotaa ne internettiin. Juoppohullulla on innokas fanilauma, kertoo Juoppohullun päiväkirja äänikirja. Juha Berg häiriintyy tiedosta ja kirjoittaa päiväkirjaa jatkossa vuoroviikoin vaatekomerossa ja pöydän ääressä.

Juha Vuorinen osaa kirjoittaa hauskaa tekstiä mutta aika paljon alapää huumoria kirja sisältää. Juoppohullun päiväkirja on saavuttanut valtavaa suosiota, jopa kulttimaisen klassikon maineen joten rohkenen väittämään että se on huumoria joka puhuttelee lukijoita.

Kirjailijasta: Juha Vuorinen

Juha Vuorinen syntyi vuonna 1967 Helsingissä. Vuorinen on tunnettu suomalainen kirjailija. Vuorinen on vuodesta 1983 työskennellyt muun muassa radio- ja televisiotoimittajana, ohjaajana, tuottajana ja käsikirjoittajana. Hän on saanut tunnustusta varsinkin Juoppohullun päiväkirja -kirjasarjastaan. Juoppohullun päiväkirjaa sarjan viides osa nimeltään Dokumentti julkaistiin vuonna 2014. Sarjaa myydään muun muassa Virossa, Saksassa, Norjassa ja Ruotsissa. Juoppohullun päiväkirjasta on tehty myös elokuvan vuonna 2012.

Vuorisen kirjoittamat kirjat on lähes aina ollut taskukirjalistojen kärjessä ilmestyttyään. Hänen kaikki kirjoittamansa pokkarikirjat ovat ylittäneet kultapokkari-rajan eli 20 000 myytyä kirjaa. Vuorinen julkaisee kirjat omakustanteisesti oman Diktaattori Oy:n yrityksensä kautta. Hänen kirjojansa on myyty Suomessa yli 2 miljoonaa kappaletta.

Kuuntele Ilmaiseksi: