Jos olisit tässä Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Jojo Moyes

Äänikirja

Johdanto

Jojo Moyesin kirja Jos olisit tässä on Lou Clarkista kertovan kirjasarjan toinen osa. Sarjan ensimmäinen osa Kerro minulle jotain hyvää kertoi miten Lou tapasi Will, rakastui hänet ja lopulta menetti hänet. Jos olisit tässä äänikirja kertoo Louisan, eli Loun, elämästä kun on kulunut puolitoista vuotta siitä että Will menehtyi. Nyt Lou on töissä lentokentällä ja kokee pettävänsä lupausta jota hän antoi Willille ennen tämän kuolemaa.

Kaikki kutenkin muuttuu kun Lou joutuu onnettomuuteen ja palaa kotikyläänsä toipumisen ajaksi. Jos olisit tässä äänikirja ilmainen on Mervi Takatalon äänittämä. Äänikirjan pituus on 14 tunti aja 50 minuuttia pitkä. Heli Naski on kääntänyt kirjan suomeksi.

Kirjasta: Jos olisit tässä

Jos olisit tässä äänikirja on jatko-osa kirjalle Kerro minulle jotain hyvää. Lou Clarkista kertova kirjasarjan aloitusosa kertoo miten Lou aloittaa työt henkilökohtaisena avustajana Willille. Will on halvaantunut moottoripyörä onnettomuudessa ja menettänyt kaiken elämän ilonsa sen myötä. Hän on päättänyt lopettaa elämänsä mutta Lou saa hänet pikkuhiljaa parantumaan ja kun he viimein ymmärtävät kuinka tärkeä toisesta on tullut kaikki päättyykin yllättävällä tavalla.

Jos olisit tässä äänikirja ilmainen kertoo Louin elämästä Willin kuoleman jälkeen. On kulunut puolitoista vuotta ja Lou potee huonoa omatuntoa siitä ettei hän ole pitänyt lupauksensa Willille. Lupaus oli elää omaa elämää täysillä. Nyt Lou on töissä pubissa lentokentällä missä hän sivusta seuraa kuinka ihmiset matkustavat jonnekin kauas pois, mutta itse hän on jumittunut paikoilleen. Eikä Willin rahoilla ostettu asunto tunnu edes kodilta.

Sitten Lou joutuu onnettomuuteen ja hän palaa kotikyläänsä parantumaan. Kotikylässä kaikki on samoin kuten aina ennenkin, eikä hän koe enää olevansa enää muuttunut nainen. Ennen Willin tapaamista Lou oli täysin tyytyväinen elämäänsä ja elätti jopa ilomielin vanhempiensakin. Nyt hän palaa takaisin samoihin kaavoihinsa ja tekee päinvastoin mitä hän lupasi Willille.

Jos olisit tässä äänikirja kertoo että Lou päättää parannuttuaan liittyä omaisten sururyhmään missä hän tapaa ihmisiä ja lopulta hän saa jonkun näköisen otteen elämästään. Kaikki muuttuu taas kertaheitolla kun hänen oven taakse ilmestyy ihminen Willin menneisyydestä. Kyseessä on nuori tyttö joka väittää Willin olevan hänen isänsä. Kaiken lisäksi Lou saa kiinnostavan työtarjouksen.

Jos olisit tässä kertoo kaikessa monimutkaisuudessaan elämästä, uuden aloittamisesta ja vanhojen muistojen taakse jättämisestä. Kirja kertoo surusta, toivosta ja elämän voimasta. Kirja on helposti lähestyttävä, kaunis ja totuudenmukainen.

Kirjailijasta: Jojo Moyes

Vuonna 1969 Englannin pääkaupungissa Lontoossa syntynyt Jojo Moyes on palkittu kirjailija ja toimittaja. Nykyään hän asuu Essexissa. Vuonna 2002 hänen esikoiskirjansa julkaisemisen jälkeen Moyes siirtyi kokopäiväiseksi kirjailijaksi. Tänä päivänä Moyes on julkaissut lähemmäs 20 romaania jotka ovat myyty maailmalla noin 38 miljoonaa kappaletta ja käännetty 46 eri kielelle.

Hänen kirjojaan ovat olleet 12 eri maiden bestseller listojen ykkönen. Romaanien lisäksi Moyes on kirjoittanut myös näytelmiä. Vuonna 2012 julkaistu kirja Kerro minulle jotain hyvää on myyty 14 miljoonaa kappaletta ja siitä on tullut myös elokuva. Kirjan jatko-osasta Jos olisit tässä on tulossa myös elokuva.  Elokuvien pääosaa näyttelee Emilia Clarke.

Kuuntele Ilmaiseksi: