Jopa taivas on meidän Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Paolo Giordano

Äänikirja

Johdanto

Jopa taivas on meidän kirja on Paolo Giordanon kirjoittama häkellyttävän kaunis romaani rakkaudesta. Jopa taivas on meidän äänikirja kertoo nuoresta Teresasta joka tapaa kolme samanikäistä poikaa jota on kasvatettu kuin veljekset vaikka totuus on toinen. Pojilla tuntuu olevan rikkomaton side. Kun yksi pojista ja Teresa rakastuvat poikien väliin ilmestyy pieniä säröjä. Nämä ovat vasta pieni merkki tulevasta. Vuosikymmeniä kuluu ja lukija saa seurata nuorten vanhenemistaan ja sen mukana unelmien haihtumista, heidän ihmissuhteitansa ja yhteyksiä ja ennen kaikkea heidän kokemaansa rakkautta. 

Jopa taivas on meidän äänikirja ilmainen on Anna Kuusamon lukema. Äänikirjan pituus on kokonaisuudessaan 20 tuntia ja 33 minuuttia. Kirjan on kääntänyt Leena Taavitsainen-Petäjä.

Kirjasta: Jopa taivas on meidän

Paolo Giordanon Jopa taivas on meidän, on mahtavan kaunis mutta tuhti romaani. Jopa taivas on meidän äänikirja saa alkuunsa Apulian Speziale-nimisestä kylästä missä Teresa on vierailemassa isovanhempiensa luona. Eräänä päivänä Teresa kohtaa kolme maalaispoikaa, he käyvät luvatta uimassa hänen isovanhempiensa uima-altaassa.

Pojat ovat viereisen maatilan isännän Cesaren biologinen poika Nicola, isännän siskon poika Bern ja orpokodista tullut albiino Tommaso. Cesare kasvattaa pojat muun muassa jokapäiväisillä rukouksilla ja raamatunluvulla sekä keskusteluilla. Pojat ovat kuin veljeksiä mutta heillä on keskinäistä kaunaa joka vähitellen paljastuu.

Jopa taivas on meidän äänikirja ilmainen kertoo, että Teresa ja Bern rakastuvat mutta nuoruudesta johtuen Bern ei tahdo sitoutua ja pari eroavat. Aikuisina he tapaavat jälleen ja he menevät naimisiin. Bern on hankala persoona ja oman biologinen lapsen saaminen on tullut hänelle pakkomieli. Kun kuukausien yrittämisen jälkeen Teresa ei ole vieläkään raskaana pari menevät kiovalaiseen lapsettomuusklinikalle saadakseen apua.

Jopa taivas on meidän äänikirja sisältää paljon tapahtumia, ei pelkästään Teresan ja Bernin rakkaustarinansa. Kun vanha Cesare joutuu jättämään maatilansa Pojat, Teresa, Nicolan ja Tommason tyttöystävät muuttavat maatilalle. He elävät siellä kuten kommuunissa, omavaraisina maanviljelijöinä. Tämän aikana Teresa menettää myös perinnön ja vanhoja asioita poikien välisestä suhteissa ja nuoruuden tapahtumista nousee pintaan.

Tapahtumiin liittyi vahvasti tyttö nimeltä Violalibera. Teresa saa tietää tapahtuneesta vasta vuosia myöhemmin, kun siinä vaiheessa alkoholisoitunut Tommason avautuu hänelle tapahtuneista. Bernistä tulee vuosien myötä aktivisti, joka päähänpinttymä on halu suojella muun muassa vanhenevia oliivipuita. Tämä ajaa sekä Bernin että Teresan ongelmiin.

Jopa taivas on meidän on hieno ja sujuvasti kirjoitettu tarina jossa päähenkilöiden kohtalot ja elämät nivoutuvat pysyvästi yhteen, rakkaudesta ja siteistä toisiinsa.

Kirjailijasta: Paolo Giordano

Paolo Giordano syntyi vuonna 1982 Turinassa, Italiassa. Hän on teoreettisen fysiikan tohtori Turinan yliopistolta, monikertaisesti palkittu kirjailija sekä toimittaja. Hänen esikoiskirjansa Alkulukujen yksinäisyys vuodelta 2008 toi hänelle muun muassa arvosteltu Premio Strega- palkinnon. Alkulukujen yksinäisyys kirja oli myynti ja arvostelumenestys kaikkialla, se on myyty yli miljoonaa kappaletta ja käännetty yli 40 eri kielelle ja siitä on tehty myös elokuva.

Koronapandemian alkuaikana Giordano joutui karanteeniin ja kirjoitti kirjan Tartunnan aikaan. Kirja julkaistiin Suomessa vuonna 2020. Kyseessä on hyvin lyhyt teos. Teoksessa kirjailija pohtii modernin yhteiskunnan reaktiot globaalia pandemiasta johtuen. Giordano asuu perheensä kanssa Roomassa ja kirjoittaa säännöllisesti lehteen Corriere della Sera.

Kuuntele Ilmaiseksi: