Joki Äänikirja

3.6/5

Kirjoittaja: Eeva Kiviniemi & Taina Pietikäinen

Äänikirja

Johdanto

Taina Pietikäisen ja Eeva Kiviniemen kirjoittama Joki on ensimmäinen kirja Kati Bergistä kertovasta dekkarisarjasta. Historiantutkija Kati Berg joutuu työttömäksi ja alkaa ratkomaan rikoksia. Hän lyöttäytyy yhteen tyttärensä Millan kanssa joka opiskelee poliisiksi. Kati Berg tutkii kirjasarja, on hyvän olon dekkarisarjaa joka sijoittuu Turun hienoihin ja tunnelmallisiin maisemiin. Joki äänikirja kertoo Katin Bergin koko elämän muuttuvan, kun hän muuttaa omakotitalosta kimppakämppään ja historian tutkimisen sijaan meneekin työllisyyskurssille.

Kati Berg huomaa yllättäen, että Aura-joen rannalla on tapahtunut outoja, läheltä-piti tilanteita ja yhtäkkiä hän huomaakin tutkivansa vaaraa uhkaavaa rikossarjaa. Joki äänikirja ilmainen on Hannamaija Nikanderin äänittämä. Äänikirjan pituus on 6 tuntia ja 42 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Joki

Joki äänikirja alkaa, kun tuleva poliisi Milla Nikkarinen joutuu taas nolostua boheemin äitinsä Kati Bergin takia. Milla suorittaa harjoittelujaksoa Turun poliisissa. Kati Berg sen sijaan on viisikymppinen, työtön historian tutkija jonka intohimoihin kuuluu Ruotsin ja Suomen 1600-luku ja erityisesti kuningatar Kristiina, yhtä omanperäinen kuin Kati itsekin.

Katin poika Mikael opiskelee musiikkia ja asuu myös hän omillaan. Katin puoliso Pertti on puolestaan viikkojen kestävällä tutkimusmatkalla Amazonin viidakossa. Kati keksi mainion tavan saada itsellensä vähän enemmän rahaa ja laittoi perheen iso omakotitalo vuokralle kesäksi ja itse hän muuttaa kimppakämppään. Kati osallistuu TE-keskuksen työllistymiskurssille mutta pitää tätä tyhjänpäiväisenä.

Joki äänikirja ilmainen kuvaa miten yksi Katin kämppäkaverille Iisa Strandmanille tapahtuu onnettomuus. Hänen viinilasiin laitetaan tyrmäystippoja ja sen seurauksena hän putoaa Aurajokeen. Putoaa tai tulee työnnetyksi. Hieman myöhemmin suosittu tubettaja Niko O myös putoaa jokeen missä hän hukkuu. Poliisi epäilee tapahtuman olevan joko onnettomuus tai itsemurha mutta epäilys herää, kun tapauksia tuntuu olevan Turussa kuitenkin liian monta samanlaista tapausta lyhyen ajan sisällä.

Milla alkaa paneutumaan Nikon tapaukseen. Hän muun muassa katsoo hänen kaikki YouTube-videot ja jututtaa hänen lähipiiriään, mutta mitään ei selitä tai selvennä tapausta. Kun Milla ystävystyy Iisan kanssa, ja hänelle selviää, että mitä Iisa on hengenvaarassa, hänelle huolestuu toden teolla.

Samanaikaisesti Kati tutkii tapauksia itsenäisesti, Joki äänikirja kertoo. Kati huomaa, että joku viiltelee Aurajoen puiden kylkiin merkkejä. Kun Kati tutkii kirjastossa merkkejä, viesti valkenee hänelle. Joku työntää ihmisiä Aurajokeen esittäen inkvisition aikaista pyöveliä.

Aikaa on vähän ja ihmisiä on vaarassa, Kati kääntyy Millan puolen ja lopulta äiti ja tytär alkavat yhdessä selvittää tapausta ja mahdollisesti heidän välinsä paranevat samalla. Kirjan lopputulos on yllättävä.

Kirjailijoista: Eeva Kiviniemi ja Taina Pietikäinen

Eeva Kiviniemi on syntynyt Turussa. Hän on toimittaja ja erikoiskirjastonhoitaja. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus toimittajan työstä sekä vakituisena että vapaana toimittajana. Hän on työskennellyt useassa eri sanomalehdissä ja aikakausilehdissä. Nykyään hän toimii Raisiossa kirjaston viestintävastaavana. Hän tekee nelipäivästä työviikkoa. Perjantaisin hän kirjoittaa.

Taina Pietikäinen on koulutukseltaan arkeologi sekä merkonomi. Hänellä on pitkä työkokemus sekä esihistoriaprojekteista että arkeologisilta kaivauksilta. Tämän lisäksi Pietikäinen on tehnyt vuosia työtä myös viestintätehtävien parissa, missä hän on tottunut kirjoittamaan erilaisia tekstejä. Hänellä on myös kokemusta grafiikan työstä.

Sekä Eeva Kiviniemellä ja Taina Pietikäisellä on mieltymys Turkuun ja Aurajoen rantoihin. Kirjailijapari ovat kirjoittaneet myös kirjan Ahne, Kati Berg tutkii kirjasarjan toinen osa.

Kuuntele Ilmaiseksi: