Jippu Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Kai Kortelainen & Jippu

Äänikirja

Johdanto

Jippu – Kun perhonen lakkaa hengittämästä elämänkerta on koskettava tarina naisesta joka jo nuorena koki enemmän, kun monet koko elämänsä aikana. Suureen yleisö tutustui Jippuun hänen ensimmäisen levyn kautta kun Jippu oli 20-vuotias. Jo silloin nuori nainen oli asunut lastenkodissa, toiminut mallina ja juonut samppanjaa ja viinaa jo vuosia baareissa, ollut mielisairaalan suljetulla osastolla.

Ja kaikki tämä oli vaan alkusoittoa syöksykierteelle joka vei Jipun itsetuhoiseen pimeyteen. Pohjaa täytyy kohdata, jotta voisi tulla ehjäksi. Jippu äänikirja on kaunis, rujounen ja sielua riipaiseva tarina. Teoksen kautta voi ymmärtää Jipun elämän vaiheita ja näkemään todellista Jippua, kohuotsikoiden takana. Jippu äänikirja on Jipun itse äänittämä. Äänikirjan pituus on 9 tuntia ja 46 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Jippu

Jippu – Kun perhonen lakkaa hengittämästä äänikirja on koskettava elämänkerta ja rehellinen kuvaus Jipun elämästään. Synnyn nimeltään Meri-Tuuli Elorinne, Jippu, ei elänyt onnellista lapsuutta. Päinvastoin lapsuuden traumat olivat iso syy miksi Jipun elämä suistui raiteiltaan. Jippu äänikirja kertoo Jipun lapsuus sisältäen alkoholismia, hyväksikäyttöä ja väkivaltaa. Jippu kertoo myös lapsuudessa alkaneista mielenterveysongelmistaan.

Jipun elämässä ei ollut turvallisia tai luotettavia mieshahmoja. Vaan 3-vuotiaana Jipun isopappa hakkasi häntä vyöllä ja vei hänet pimeään komeroon koska hän uhmaili ruokapöydässä. Muun muassa tämä johti siihen, että Jippu alkoi pelkäämään miehiä Jippu äänikirja ilmainen kuvaa.

Jippu syntyi perheen iltatähtenä. Hänen sisko oli jo teini ja isoveli oli jo täysi-ikäinen, kun Jippu syntyi. Kirjassa kuvaillaan kuinka Jippu oli toivottu mutta hänen taakakseen tuli pelastaa vanhempiensa liitto. Jipun isä Jorma Elorinne oli paljon kiertueilla, oopperalaulajana, ja lopulta hän rakastui toiseen naiseen. Jipun äiti Mervi yritti pitää kulisseja yllä. Jipun ollessaan 6-vuotias vanhemmat erosivat.

Jippu äänikirja kuvaa miten äidin uusi miesystävä Mikko oli mukava mies, iloinen ja leikkisä mutta hän oli lakoholisti ja muuttui tuolloin pienen Jipun mielestä pelottavaksi. Vaikka Mikko ei ollut väkivaltainen hänen juomisensa vaikutti sekä Jippuun että hänen äitiinsä.

Tuttavaperheen isän lähentely ja isosiskon väkivaltainen alkoholisoitunut miesystävä johti siihen, että Jippu sai jo alakouluikäisenä terapeutin ja apua omiin pelkoihin ja ahdistukseen. Myös musiikki auttoi Jippua käsittelemään rikkinäistä lapsuutta, kunnes alkoholi astui kuvaan.

Jippu kuvailee kirjassaan, kuinka alkoholista nopeasti tuli hänen paras ystävänsä. Kun Jippu aloitti mallin työt vaan 14-vuotiaana se pelkästään kiihdytti hänen juhlimistaan. Alkoholi ei ollut täysikäisen Jipun ainut ongelma, mielenterveydelliset haasteet, syömishäiriö ja väkivaltainen parisuhde ajoi Jipun syvälle.

Lopulta Jippu poistui musiikkipiireistä ja löysi uskon. Uskon ja rauhallisuuden kautta hän alkoi käsittelemään elämänsä kirjoittamalla ja näin synti Jippu – Kun perhonen lakkaa hengittämästä.

Kirjailijasta: Kai Kortelainen ja Jippu

Kai Kortelainen syntyi vuonna 1971. Hän on ohjelmajohtaja, toimittaja ja tietokirjailija. Hän on toiminut muun muassa Ylellä, Radio Pirkassa ja Salon Seudun Sanomissa. Hän on myös Seurakuntalainen.fi verkkolehden päätoimittaja ja perustaja. Kortelainen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja hän on myös opiskellut kansainvälistä politiikkaa Chicagossa. Jippu – Kun perhonen lakkaa hengittämästä vuodelta 2022 on Kortelaisen esikoiskirja.

Meri-Tuuli Elorinne, artistinimeltään Jippu, syntyi vuonna 1985. Hän on tunnettu laulaja ja lauluntekijä. Ennen omaa uraansa musiikkialalla hän oli yksi Kids-lapsiyhtyeen jäsenenä ja hän toimi myös nuorena mallina. Jippu on nykyään evankelista. Oopperalaulaja Jorma Elorinne on Jipun isä. Jippu on ollut kasvattilapsena Aija ja Arto Merisalon perheessä.

Kuuntele Ilmaiseksi: