JHT Musta lammas Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Mikko Aaltonen

Äänikirja

Johdanto

Vuonna 2016 julkaistu kirja JHT Musta lammas saa nyt uusintapainoksessa kokonaisen uuden luvun. JHT Musta lammas äänikirja uudistuu myös, kun itse Cheek, JHT, äänitti kirjaa varten esipuheen ja viimeisen luvun. JHT Musta lammas kertoo Jare Henrik Tiihosen (JHT) elämästään tähän päivään asti. Kirjan tunnustuslauseeksi valittu ”Kaikki tietävät Cheekin. Kukaan ei tunne Jarea.” onkin paikkansa pitävä lause. Jokainen suomalainen on kuullut Cheeksistä, lahtealaistaustaisesta räppäristä ja Suomen pophistorian menestyneistä artistista mutta kovin moni ei tunne Jere Tiihoista sen takana.

JHT Musta lammas äänikirja ilmainen on nyt Cheekin ja Paavo Kerosuo äänittämä ja Mikko Aaltosen supermenestykäs elämänkerta. Äänikirjan pituus on noin 16,5 tuntia pitkä.

Kirjasta: JHT Musta lammas

Jare Henrik Tiihonen syntyi vuonna 1982 Lahdessa. Hänen ainutlaatuisessa elämänkerrassaan häntä kuvataan rehellisesti ja mitään peittelemättä. JHT Musta lammas äänikirja on pitkä mutta mielenkiintoinen ja mukaantempaiseva. Kirja on hyvin kirjoitettu, tarkka ja totuudenmukaisesti niin kuin Cheek sen itse koki.

Erityisen kiinnostavuutta Cheekin omaan kertomukseen tuovat väliosuudet jossa haastatellaan Jeren omaisia, ystäviä, artisteja ja vaikuttajia. He kertovat oman näkökulmansa tapahtumista ja niiden tapahtumaketjuista. Se tekee kirjasta tosiaankin rehellisen kuvauksen Cheekin tarinastaan. JHT Musta lammas äänikirja ilmainen tuntuu uskottavalta myös johtuen siitä, että Cheek avautuu myös oman elämän kipukohdista ja vaikeista asioista kuten hänen kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstänsä.

Kirjassa Cheek kertoo myös lapsuudestaan ja nuoruudestaan. Käsittelyyn joutuu häiriköinti koulussa, tappelut ja pikkurikokset. Cheek kertoo tapahtumista kiinnostavalla tavalla. Joihinkin asioihin Cheek antaa hämäriä selityksiä mutta vastaavat varmasti hänen käsityksensä.

JHT – Musta lammas äänikirja on myös kertomus siitä, kuinka suomi-hiphopista on tullut valtavan suosittua. Cheekin roolia ei voi tässä asiassa kiistää. Kun muut artistit luovuttivat, Cheek uskoi itsensä ja unelmiinsa ja teki kovasti töitä nostaakseen suomalaisen hiphop musiikin. Ei voi myöskään ohittaa sitä tosiasiaa, että Cheek on omalla esimerkillään järjestellessään isoja jäähalli ja stadionkeikkoja avannut oven myös muille artisteille tehdäkseen samoin.

Kunnianhimoisesti Cheek on tehnyt työtä ja saanut siitä rahaa. JHT Musta lammas äänikirja kertoo kuitenkin Cheekin tehneen työtä rakkaudesta musiikkiin ei rakkaudesta rahaan. Toki hän on rahasta nauttinut mutta se ei ole ollut se syy miksi hän on tehnyt koko sydämellä ja sielullaan musiikin parissa töitä.

Yllättävää kirjassa on se kuinka epävarmaksi Cheek kertoo tunteneensa itsensä menestyksenkin ja suosionsa keskellä. Vaikka Cheek ulospäin on kova jätkä, on hän silti ajattelut olevansa lahjaton ja jopa oman perheensä musta lammas.

Kirjailijasta: Mikko Aaltonen

Mikko Aaltonen syntyi vuonna 1974 Tampereella. Aaltonen on pitkän linjan suomalainen toimittaja, pop-kriitikko ja kirjailija. Aaltonen on ollut muun muassa musiikkilehden päätoimittajana, aikakausilehden Imagen kolumnistina sekä kirjoittanut säännöllisesti muihin lehtiin kuten Helsingin Sanomiin, Me Naisiin sekä Kauppalehteen.

Aaltonen on myös dj. Hän on soittanut dj-urallaan yli 800 keikkaa. Aaltosen kirjoittama JHT – Musta lammas oli sekä arvostelumenestys että vuoden 2016 myydyin suomalainen tietokirja. Aaltonen kertoi, että kirjan kirjoittaminen oli yli vuoden salaisuus.  Aaltonen on myös kirjoittanut teoksen 7 veljestä vuonna 2018. Kirja kertoo Suomen tunnetuimmasta hiphop-jengistä Rähinästä ja sen alkuperäisistä jäsenistä, jotka ovat Elastinen, Iso H, Asa, Uniikki, Tasis, Andu ja Jussi Valuutta.

Kuuntele Ilmaiseksi: