Jere Äänikirja

4.9/5

Kirjoittaja: Aki Linnanahde

Äänikirja

Johdanto

Jere on Aki Linnanahden esikoisteos vuodelta 2017. Kirja kertoo Jere Karalahdesta ja hänen jääkiekkourastaan, ylämäistä ja alamäistä siihen liittyen. Jääkiekkouransa aikana Jerestä tuli villillä juhlinnallaan ja kaukalon ulkopuolella tapahtuneiden törttöilyjen takia suomalaisen urheilun pahapoika. Vaikka Jere oli luonnonlahjakkuus kaukalossa ja pääsi jopa NHL:ään asti olisi hän Jere äänikirja kertoman mukaan valintatilanteessa valinnut juhlinnan jääkiekon edeltä.

Kirjassa kuulemme nyt ensimmäistä kertaa Jeren, oman tiensä kulkijan, tarinan hänen omilla sanoillaan. Miten Tapulikaupungin lähiöstä tuleva nuori Jere päättyi pelaamaan maailman huippujen kanssa kiekkoa ja syyt siihen miksi se päättyi. Jere äänikirja on Ville Tiihosen äänittämä. Pituutta äänikirjalla on hieman yli 13 ja puoli tuntia.

Kirjasta: Jere

Jere Juhani Karalahti synty vuonna 1975 Helsingissä. Jere on nyt jo uransa lopettanut suomalainen jääkiekkopuolustaja. Karalahti ehti uransa aikana pelata jääkiekkoa Suomen maajoukkueessa, KHL:ssä, Liigassa ja NHL:ssä, mutta hänen uraansa varjosti muun muassa kova juhliminen ja kiinnijäänti doping-testissä huumeista, heroiini ja kannabiksesta.

Jere äänikirja kertoo Karalahden elämän tarinan tähän päivään asti. Karalahti eli lapsuutensa ja nuoruutensa Helsingin Tapulikaupungin lähiössä. Jääkiekkoa Karalahti pelasi ensin pihalla mutta sitten jääkiekko sai otteen nuoresta Karalahdesta. Niin sai myös lähiön paheet.

Kun Karalahti pääsi jääkiekkoammattilaiseksi hänen nimensä ja kasvonsa oli toistuvasti lehden lööpeissä. Joskus hyvästä, hänen saavutuksistaan kaukalossa, hyvästä tiimipelistä tai hänen lahjakkuudestansa mutta useimmiten lööpit koskivat hänen päihderiippuvuuttansa ja juhlinnasta seurauksena tapahtuvia hölmöilyjä.

Lahjakas Karalahti pääsi kuitenkin pitkälle urallansa. Vaikka jääkiekko vei hänet Yhdysvaltoihin asti se ei kuitenkaan hidastanut hänen juhlintaansa. Jere äänikirja ilmainen on täynnä tarinoita hänen villistä elämästään. Jere äänikirja kertovat tarinoita muun muassa siitä, kuinka Karalahti osti muutama sata Hot Shottia baarissa, kuinka hän on menettänyt muistiinsa ja kuinka hän on kerran intiaanireservaatista tietämättä, miten sinne on päättänyt.

Vaikka Jere äänikirja ilmainen kertovat näitä tarinoita huumorilla ja kevyesti on se selvä, ettei Karalahti voinut näinä aikoina hyvin. Karalahden ryyppyputken saattoi venyä jopa viikoiksi. Pelipäivänä krapulainen ja huonovointoinen Karalahti saattoi saada iskettyä pelissä huipputehot silti.

Kyllähän se NHL-ura loppu johtui päihteidenkäytöstä ja hieman tämän jälkeen myös Karalahden haima petti. Oltuaan koomassa 8 päivää Karalahti kuitenkin heräsi ja pelasi vielä tämän jälkeen kiekkoa, huippukunnossa.

Tänä päivänä Karalahti ei pelaa enää ammatikseen jääkiekkoa, päihteet ovat historiaa ja vierellä on kaunis vaimo ja lapset. Jere on kiinnostava ja ajatuksia herättävä teos – tätä kirjaa haluat lukea!

Kirjailijasta: Aki Linnanahde

Aki Linnanahde syntyi vuonna 1978 Tampereella. Hän on suomalainen, hyvin tunnettu mediapersoona. Linnanahde on televisiotuottaja, käsikirjoittaja ja radiojuontajana ja televisio-ohjelmien juontaja. Suurena urheilukiinnostuksella varustettu Linnanahde aloitti radiouransa aikoinaan Sport FM:llä.  Hän on ollut mukana useiden urheilu- ja viihdetapahtumien taustajoukoissa. Linnanahde on yksi helsinkiläisen koripallojoukkueen Seagullsin omistajista.  Linnanahde on tunnettu varsinkin Radio Rockin ja Radio Novan aamujuontajana sekä Enbuske & Linnanahde Crew -keskusteluohjelman juontajana.

Jere Karalahden elämäkerta on Linnanahden esikoisteoksensa. Jere ilmestyi syksyllä 2017. Kirja oli vuonna 2017 sekä kuunnelluin äänikirja että myydyin tietokirja. Keväällä 2020 Linnanahde aloitti podcastin nimeltään Aki Linnanahde Talk Show.  Podcast tuli nopeasti suosituksi. Linnanahde on osaomistaja myös Digimates nimisessä yrityksessä. 

Kuuntele Ilmaiseksi: