Janne Nacci Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Janne ”Nacci” Tranberg

Äänikirja

Johdanto

Wanted Janne “Nacci” Tranberg: Suomen etsityimmän rikollisen tarina on kirja vuodelta 2019 joka on kirjoittanut Tranberg itse. Kirjassa Tranberg kertoo omin sanoin omasta elämästään. Wanted äänikirja on Jukka Pitkäsen äänittämä. Wanted Janne Nacci äänikirja on pituudeltaan vähän yli kahdeksan tuntia pitkä.

Janne Nacci äänikirja tuo esille, että Tranberg toimi vuosia moottoripyörä kerhon Cannonball MC:n jäsenenä ja myöhemmin myös johtajana. Cannonball MC on Suomessa vuonna 1991 perustettu moottoripyöräkerho. Keskusrikospoliisi on määrittelyt kerhon järjestyneeksi rikollisryhmäksi. Kerhon jäseniä on Suomessa tuomittu muun muassa monesta rikoksesta kuten väkivaltateoista, huumeiden myynnistä sekä lukuisista talousrikoksesta. Cannonball MC:llä on noin 200 jäsentä ja kerho toimii noin kymmenellä paikkakunnalla.

Kirjasta: Janne Nacci

Janne Nacci äänikirja kertoo, että tavallisesta kodista lähtöisin oleva Tranberg joutui ensimmäisen kerran vankilaan 22-vuotiaana ajettuaan autolla riidan päätteeksi nakkikioskiin jonottavien riitakumppaniensa päälle. Tuomio tuli viidestä tapon yrityksestä. Vankilassa Tranberg tapasi Marko Lönnqvistin. Molemmat miehet liittyivät moottoripyöräkerhoon vankilatuomionsa jälkeen. Janne Nacci äänikirja ilmainen selostaa Tranbergin olleen 18 vuotta kerhon jäsenenä ja niistä viimeiset vuodet kerhon johtajana.

Elämä moottoripyöräkerhon jäsenenä oli jatkuvaa olallaan yli vilkuilemista. Rahaa hankittiin rikoksilla, talousrikoksista väkivaltarikoksiin. Huumeiden, muun muassa kokaiinia ja amfetamiinia, käyttö oli jokapäiväistä ja ystäviä, kerholaisia sekä myös vihollisia kuoli ympäriltä. Elämä oli vaarallista, huumehöyryistä ja väkivaltaista Janne Nacci äänikirja ilmainen kertoo. Tranberg kertoo kirjassaan myös tekemistään rikoksista, tuomioista Suomessa ja muualla sekä paostaan ja elämä etsintäkuulutettuna ulkomailla.

Kerho ja sen muut jäsenet ”veljet” ja huumeet menivät kaiken muun edelle, ne olivat tärkeämpiä asioita kuin parisuhteet ja perhe-elämä. Kirjassa Janne Nacci äänikirja Tranberg kertoo elämästään jengiläisenä, jengin johtamisesta, vankilaelämästä ja päihde varsinkin huumesekoiluistaan. Sisäisten erimielisyyksien ja epäluottamuksen takia Tranberg sai vuonna 2017 potkut Cannonball MC:stä. Tranberg erotettiin good standing -asemassa. Se tarkoittaa, ettei häneltä jäänyt mitään jää perintään tai epäselvää. Bad-standing asemassa erotus tarkoittaa, että erottuneelle saa kohdistaa väkivaltaa tai että hänelle määrätään sanktio, usein 15000 euron rahallinen sanktio.

Maaliskuussa 2018 Tranbergia etsintäkuulutettiin koska hän ei tullut vankilaan suorittamaan melkein kahden vuoden tuomiotaan talousrikoksista. Tranberg olikin ulkomailla ja jatkoi siellä pakomatkansa virkavaltaa muun muassa Espanjassa ja Ranskassa. Tranberg oli pakomatkalla vielä Janne Nacci äänikirja työvaiheessa. Hän jäi kiinni, kahden vuoden jälkeen, Espanjassa lokakuussa 2019.

Tranbergillä on yksi lapsi, tyttären, joka kaiken kovuuden keskellä näyttää miehestä myös hänen pehmeämmän puolensa.

Kirjailijasta: Janne Petteri "Nacci" Tranberg

Janne Petteri “Nacci” Tranberg (entiseltä sukunimeltään Hampunen) syntyi vuonna 1974 Oulunkylässä. Tranbergin lisänimi ”Nacci” juontaa juurensa tapauksesta, kun Tranberg, silloin vain 22 vuotta vanha, ajoi autolla nakkikioskin jonoon. Tranberg on suomalainen entinen Cannonball-liivijengin johtaja sekä huumerikollinen. Tranberg eli tavallisen lapsuuden helsinkiläisessä lähiössä. Hän kävi ala-asteen Vantaalla ja yläasteen Vihdissä. Tranberg ei suorittanut ammattikoulua loppuun mutta sen sijaan hän alkoi hoitamaan oppisopimuksen kautta hoitamaan hevosia. 1990-luvn lama kuitenkin vei työt alta. Tranberg kävi tämän jälkeen armeijan. Armeijan jälkeen Tranberg suistui pikkuhiljaa rikolliselle tielle.

Tranberg tuomitiin päätekijänä Katiska-jutussa Niko Ranta-ahon kanssa. Tranberg sai melkein 13 vuoden vankilatuomion, kaikista 52 tapauksen syytetyistä tämä on pisin rangaistus.

Kuuntele Ilmaiseksi: