Jäniskerroin Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Antti Tuomainen

Äänikirja

Johdanto

Antti Tuomaisen kirja Jäniskerroin vuodelta 2020 on Tuomaisen tyyliin mustalla huumorilla värjätty tarina kuolemasta, rakkaudesta ja vakuutuslaskemisesta. Jäniskerroin äänikirja esittää päähenkilönä toimiva Henri Koskinen, vakuutusmatemaatikko, tietää miten elämässä tulisi toimia koska hän osaa laskea kaikesta paikkaansa pitäviä matemaattisia kaavoja, kunnes eräänä päivänä kaikki muuttuu.

Koskisen veli kuolee ja hän jättää veljelleen perinnöksi omistamansa seikkailupuistoon. Perinnön mukana tulee myös puistossa työskentelevät erikoiset ihmiset sekä talousvaikeudet ja joukko vaarallisia rikollisia jotka tulevat perimään hänen veljensä velkoja. Kun kuvioihin vielä astuu Laura, menneisyydellä varustettu taiteilija, matemaattiset kaavat eivät tarjoa Koskiselle vastauksia. Jäniskerroin äänikirja ilmainen lukee Antti L.J. Pääkkönen. Äänikirjan pituus on 10 tuntia ja 20 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Jäniskerroin

Antti Tuomaisen Jäniskerroin äänikirja alkaa sillä, että kirjan päähenkilö Henri Koskinen keskellä pimeää seikkailupuistoa SunMunFunissa tappaa hänelle tuntemattoman miehen, joka kävi hänen kimppuunsa, kovamuovisella jäniksenkorvalla. Kuolleen miehen hän sitten kätkee seikkailupuiston kahvilan pakastimeen.

Tämä on yllättävää koska Henri Koskinen on hyvin säntillinen ja suunnitelmallinen ihminen joka toimii harkiten ja vakavasti, tai ainakin toimi aiemmin.  Kaikki muuttuu, kun hän saa järkytyksekseen potkut työpaikastaan (hän ei sopeutunut firmansa uusiin johtomenetelmiin) ja sitten hän saa tietää, että hänen veljensä Juha on kuollut sydänkohtaukseen. Kaiken kukkuraksi Henri perii veljensä seikkailupuiston, velvoitteineen, ja pyyntö ettei hän myisi puistoa vaan jatkaisi sen pyörittämistä.

Vakuutusmatemaatikkona toimiva Henri tietää, ettei seikkailupuiston pyörittäminen ole hänen juttunsa. Hän päättää ottaa seikkailupuiston arvosta selvää ja sitten myydä sen Jäniskerroin äänikirja ilmainen kertoo.

SunMunFun seikkailupuiston työntekijät osoittautuu olevan joukko outoja hahmoja. Venla, vastaanottovirkailija, ei saavu edes paikalle ja kiinteistöhoitaja Kristian hoitaa omien tehtäviensä ohella myös Venlan työt. Juhani on kuulemma luvannut, että Kristian nimetään puiston toimitusjohtajaksi, Jäniskerroin äänikirja ilmainen kertoo.

Esa vastaa seikkailupuiston turvallisuudesta ja lastentarhaopettaja Samppa puolestaan vastaa lasten virikkeistä. Puiston markkinointivastaavana toimii alkoholiongelmalla varustettu Minttu. Henrin mielenkiinnon kohteena on kuitenkin Laura. Laura vastaa puiston kaikista juoksevista asioista sekä päiväkassasta.

Henri on aina luullut, että veli oli varakas mies mutta se käsitys särkyy, kun epäilyttävä liskomies saapuu puistoon ja ilmoittaa Juhanin olevan velkaa hänelle paljon rahaa ja että velka Juhanin kuoleman kautta siirtyi Henrille. Ja ennen kun Henri huomaakaan, hän on kaivannut itsellensä syvän kuopan, Jäniskerroin äänikirja kertoo. Henri yrittää pyörittää puistoa, kurittaa roistoja ja käsitellä tunteet jota Laura hänessä herättää. Nähtäväksi jää onko matemaattisista laskelmista hyötyä, kun käsillä on täysin uusi ja odottamaton tilanne!

Kirjailijasta: Antti Tuomainen

Antti Tuomainen syntyi vuonna 1971 Helsingissä missä hän edelleen asuu vaimonsa kanssa. Tuomainen on palkittu kirjailija. Ennen kirjailijauransa Tuomainen toimi pitkään mainosalalla. Tuomainen on myös työskennellyt vapaana toimittajana. Hän on myös kustannusyhtiön Crime Timen perustajajäsen yhdessä monen muiden suomalaisen dekkarikirjailijan kanssa.

Tuomaisen esikoiskirja Tappaja, toivoakseen julkaistiin vuonna 2006. Tämän jälkeen Tuomainen on kirjoittanut yli 10 kirjaa. Hänen tarinoissaan yhdistyy musta huumori ja rikokset. Tuomaisen kirjoja ovat julkaistu noin 30 eri maassa ja käännetty yli 25 eri kielelle. Hänen kirjojansa myydään enemmän ulkomailla kuin Suomessa. Kansainvälisesti hän on yksi tunnetuimmista suomailisista kirjailijoista. Jäniskerroin kirjasta tehdään Hollywood elokuva. Vuonna 2018 The Times lehti valisti kirjan Pikku Siperia, yhdeksi vuoden parhaaksi kirjaksi.

Kuuntele Ilmaiseksi: