Jäljillä Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Tilda Laaksonen

Äänikirja

Johdanto

Jäljillä: Selvittämättömiä rikostapauksia meiltä ja maailmalta on tutun podcastin pitäjän Tilda Laaksosen kirjoittama esikoisteos. Jäljillä äänikirja on myös Tilda Laaksosen itse äänittämä. Teos julkaistiin vuonna 2021. Tilda Laaksonen on suositun True Crime Podcastin tekijä. Jäljillä äänikirja ilmainen käy samankaltaisesti läpi selvittämättömiä rikoksia kuten podcastissakin. Tämän takia Tilda Laaksonen ei ole perinteinen äänikirjan lukija, vaan äänikirja on enemmänkin keskusteleva, kun kirjamainen.   

Jäljillä: Selvittämättömiä rikostapauksia meiltä ja maailmalta teos sisältää rikosten lisäksi myös muun muassa kommentointia ja analysointeja rikosten parissa työskentelevistä ammattilaisista mikä tuo kirjaan huomattavasti sisältöä.  Kirjassa käsitellään suomalaisia ja ulkomaalaisia tapauksia, jota Laaksonen ei ole podcastissansa käsitelty. Joitakin Jäljillä teoksessa olevista tapauksista on suhteellisen tuntemattomia.

Kirjasta: Jäljillä

Jäljillä: Selvittämättömiä rikostapauksia meiltä ja maailmalta sisältää koukuttavia ja kiinnostavia rikosmysteerejä.

Jäljillä teoksessa käsitellään muun muassa vuonna 2010 alkanutta törkeätä ihmiskauppaa Tampereella. Tapauksessa nuorta naista pidettiin vankina ja häntä pakotettiin synnyttämään lapsia. Kirjassa käsitellään esimerkiksi sitä, miksi tämä tapaus jäi vailla mediahuomiota isommassa kaavassa. Jäljillä äänikirja esittää rikosten parissa työtä tekeviä ammattilaisia, jotka tuovat esiin tapaukseen liittyviä mielenkiintoisia asioita.

Jäljillä käsitellään myös vuonna 2010 kiitospäivänä kolme veljestä, 9-vuotias Andrew, 7-vuotias Alexander ja 5-vuotias Tanner Skelton katoavat isänsä luota. Vanhemmat ovat kesken vaikeaa avioeroa. Isä oli jo aiemmin vienyt pojat toiseen osavaltioon ilman heidän äitinsä lupaa. Tällä kertaa mies ilmoittaa tulevalle ex-vaimolleen, että hän on vienyt lapset tuttavalleen sadan kilometrin päähän. Kun nainen huolestuu, mies kertoo olevansa sairaalassa itsemurhayrityksen takia. Kun virkavalta menee miehen kotitaloon, on se täysin tuhottu. Poika ei löydy. Kuuntele Jäljillä äänikirja ilmainen jos haluat tietää mitä tarina jatkuu.

Kirjan seuraavassa tapauksessa siirrytään pikkukaupunkiin Bardstowniin Yhdysvalloissa. Kaupungissa asuu vaan noin 14000 ihmistä ja se on voittanut tittelin kauniimpana pikkukaupunkina. Se on tunnettu myös whiskystään. Kaupungissa on kuusi tislaamoa. Kaupungissa on myös toinen puoli. Siellä nimittäin on tapahtunut monta murhaa, jota ei olla voitu selvittää.

Vuonna 2013 nuori poliisi tapetaan kotimatkallaan. Vaan vuosi sen jälkeen naispuolinen erityisopettaja ja hänen tyttärensä löydetään murhattuna autosta. Vuosi sen jälkeen nuori äiti katoaa, häntä ei ikinä löydetty. Vuosi naisen katoamisensa jälkeen hänen isänsä ammutaan kuolevaksi metsästyksen aikana. Virkavallan uurauksista huolimatta ei yksikään murhista ole voitu selvittää. Tämä kummastuttaa ja ihmetyttää myös jäljillä äänikirja ammattilaisia. Miten on mahdollista, että viisi ihmistä menettää henkensä eikä edes ole varteenotettavaa epäiltyä?

Kirjailijasta: Tilda Laaksonen

Tilda Laaksonen syntyi vuonna 1994 Porissa. Nykyään hän asuu Helsingissä. Laaksonen pitää suosittua True Crime Jäljillä Podcastia. Podcastissa tutkitaan selvittämättömiä rikostapauksia sekä Suomesta että maailmalta. Laaksonen aloitti podcastin tekemistä vuonna 2018. Hän äänitti kotonaan, puhelimella, podcastin ensimmäiset jaksot. Tätä nykyään jaksot äänitetään oikealla studiolla. Podcast, joka oli alkuun harrastus, on nykyään Laaksoselle työ. Syksystä 2019 Laaksonen on tehnyt yhteistyötä Asennemedia kanssa. Asennemedia on vuonna 2015 perustettu vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntijatoimisto, joka tuottaa myös podcasteja.

Podcastissa Laaksonen käsittelee usein miten yhdysvaltalaisia tapauksia. Eniten kuuntelijoita ovat kuitenkin saaneet jaksot, joissa hän on käsitellyt suomalaisia rikostapauksia kuten Kyllikki Saaren ja Bodominjärven murhamysteereitä. Jäljillä: Selvittämättömiä rikostapauksia meiltä ja maailmalta on Laaksosen esikoiskirja.

Kuuntele Ilmaiseksi: