Jäljettömiin Äänikirja

3.5/5

Kirjoittaja: Cara Hunter

Äänikirja

Johdanto

Cara Hunterin kirjoittama maailmanmenestystä saavuttanut dekkari on vihdoin suomennettu. Kyseessä on modernin dekkari kirjasarjan ensimmäinen osa joka kertoo etsiväkomisario Adam Fawleystä ja rikostapauksista jota hän tutkii. Kirjassa Jäljettömiin pikkutyttö katoaa perheen puutarhajuhlistaan idyllisessä Oxfordilaisesta naapuristosta. Kukaan ei tunnu tietävän tytön katoamisesta mitään mutta silti vaikuttaa siltä, että kaikki yrittävät salata jotakin. Etsiväkomisario tietää liiankin hyvin, että tekijäksi yleensä paljastuu perheelle läheinen henkilö.  Fawleylle tapaus on hankala myös koska se muistuttaa hänen omaan perheensä kohtalostaan. 

Jäljettömiin äänikirja on Ville-Veikko Niemelän äänittämä. Kirjan on suomentanut Sirpa Parvilainen. Jäljettömiin äänikirja ilmainen on pituudeltaan 12 tuntia ja 7 minuuttia pitkä. Kirjasarjassa on julkaistu myös toinen osa nimeltään Pimeyteen.

Kirjasta: Jäljettömiin

Jäljettömiin äänikirja kertoo kahdeksanvuotiaan Daisyn katoamisestaan perheensä grillijuhlasta. Juhlissa Daisy oli pukeutuneena kukka-asuun ja oli juoksennellut onnellisena ympäri pihaa. Vanhemmat ilmoittavat vasta myöhään illalla Daisyn kadonneen. Kun poliisit tutkivat valokuvia juhlista he huomaavat, että lapsi pukeutuneena kukka-asuun ei ollut Daisy vaan joku toinen lapsi. Kukaan vieraista ei tunnu nähneenä Daisyä juhlissa eikä sen koommin kaivannetkaan häntä. Osallistuko Daisy ylipäätänsä juhliin?

Pian koko Oxfordin naapurusto on myllerryksessä. Etsinnöistä huolimatta tytöstä ei näy jälkeäkään missään. Kyseessä pitäisi olla suhteellisen helppoa poliisityötä, mutta mitä syvemmälle tarinaan juoneen päästään mitä epäselvemmäksi ja monisäikeisemmäksi kaikki menee. Tämähän tarkoittaa myös mielenkiintoisempaa tarinaa.

Tarinassa paljastuu uusia näkökulmia, käänteitä sekä todisteita aika ajoin ja on ymmärrettävää, että kirjassa olevat tutkijat ovat hämmästyneitä. Jäljettömiin äänikirja ilmainen on moderni dekkari missä tarinankulussa käytetään hyödykseen muun muassa ilmoituksia ja kirjoituksia Facebookissa ja Twitterissä sekä lehden tekstaripalstoihin kirjoitetut viestit. Tämä tekee Jäljettömiin äänikirja ilmainen dekkarista nykypäiväisen ja antaa hienon vivahteen tarinaan.

Jäljettömiin äänikirja on ensimmäinen osa kirjasarjasta joka kertoo etsivästä Adam Fawleysta. Häntä elämä on kohdellut rankasti ja hänellä on paljon raskaita asioita omassa menneisyydessään. Tästä kuuntelija saa aika ajoin pieniä vihjeitä eikä hänen tarinansa selviä kokonaisuudessaan tässä ensimmäisessä osassa kirjasarjaa. Osittain päähenkilö Fawley jää kadonneen tytön tarinan varjoon ja koko hahmo jää lukijalle hieman etäiseksi ja jäljelle jää halu ja toive tutustua häneen ja häneen elämäntarinaan paremmin.

Jäljettömiin tarina ei kiiruhda eikä kiihdy mutta siihen ei kyllä ole tarvettakaan. Kirja on todella hyvin kirjoitettu ja pitää lukijan kyllä otteessaan. On helppo ymmärtää, miksi kirja on niin suosittu, lukukokemus on erittäin mieleinen. 

Kirjailijasta: Cara Hunter

Cara Hunter syntyi Iso-Britanniassa. Koulutukseltaan hän on englannin kielen maisteri arvostetusta Oxfordin yliopistolta. Hunterin tuotantoon kuuluu neljä josta kaksi on käännetty suomeksi. Hunterin kirjat ovat saavuttaneet suurta suosiota maailmalla ja hänen kirjansa kertovat kaikki herrasta Adam Fawleysta. Fawley on etsiväkomisario ja kirjat ovat rikoskertomuksia.

Hunterin kirjojen päähenkilöt ja rikoksen uhrit ovat usein miten nuoria tai lapsia. Hänen kirjojensa lukijat ovat nostaneet esille, että Hunterin kirjoittamat dekkarit ovat sekä modernia että etenee nopeasti. Ainoastaan Iso-Britannian markkinoilla Hunterin dekkarit ovat myyty yli miljoona ja kirjat ovat käännetty yli 25 eri kielelle. Hunter asuu Oxfordin alueella Iso-Britanniassa ja hänen kirjojen tapahtumapaikat muistuttavat Hunterin kotialuetta.

Kuuntele Ilmaiseksi: