Jähmettynyt elämä Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Karin Wahlberg

Äänikirja

Johdanto

Jähmettynyt elämä on Karin Wahlbergin kirjoittama Claes Claesson kirjasarjan kolmas osa. Jähmettynyt elämä äänikirja kertoo nuoren naisen murhasta ja murhan selvittämisestä. Kaikki saa alkuunsa kun nuoren Malinin ruumis löytyy autiolta rannalta marraskuisena päivänä. Vaikka Malin on murhattu ja ollut jonkun aikaa jo kuolleena, kukaan ei ole häntä kaivannut. Rikoskomisario Claes Claesson alkaa kollegioineen tutkimaan tapausta jonka jäljet johtavat heidät eteläruotsalaiseen pikkukaupunkiin, missä kaikki ei kuitenkaan tunnu täsmäämään ja tutkimuksista tulevat odotettua hankalampaa.

Claes Claessonin yksityiselämä hankaloittaa tilannetta entisestään. Jähmettynyt elämä äänikirja ilmainen on äänittänyt Markus Bäckmanin. Pituutta äänikirjalla on 15 tuntia ja 25 minuuttia pitkä. Kirjan suomennoksen on tehnyt Mirka Maukonen.

Kirjasta: Jähmettynyt elämä

Jähmettynyt elämä äänikirja kertoo nuoresta ja yksinäisestä Malinista joka asuu opiskelijoiden asuntolassa. Malin tapaa Alfin ja kokee olevansa rakastunut. Hän kirjoittaa päiväkirjaansa ”olen saanut ystävän, ehkä enemmänkin?”. Malin ja Alf lähtevät eräänä iltana kävelylle hautausmaalle. Tarkoituksena sytyttää kynttilän heidän haudallaan missä kukaan ei koskaan käy. Näin alkaa Karin Wahlbergin teos Jähmettynyt elämä.

Jähmettynyt elämä äänikirja ilmainen kuvailee miten lapsiperheen isä Marko on rannalla kävelyllä lastensa kanssa. Hänen tyttärensä Ida löytää kaislikosta naisen ruumiin. Paikalle kutsutaan poliisi, muun muassa rikoskomisario Claes Claesson.

Kirjan päähenkilö Claes Claesson on hieman hankalassa elämäntilanteessa. Hän on naimisissa lääkärin Veronikan Lundeborgin kanssa, pariskunta ovat juuri ostaneet talon ja heidän ensimmäinen yhteinen lapsi Klara on juuri syntynyt. Kirjan alussa Claes yrittää kovasti huolia talonsa ylläpidosta mutta kokee ettei koskaan pääsee tekemättömien listan loppuun. Siirtäessään vanhaa lipastoa hän satuttaa selkäänsä. Noidannuolen aiheuttamissa kivuissaan hän yrittää hoitaa vastuutansa isänsä, aviomiehensä ja rikoskomisariona mutta helppoa se ei tule olemaan.

Kohta Veronikan aikuinen tytär Cecilia saapuu kotiin sydänsärkyjen kera. Claseilla on hankalaa suhtautua nuoreen hyvin pukeutuneeseen neitiin. Myös Claesin kollegat kokee omassa henkilökohtaisissa elämissään haasteita. Muun muassa poliisin Louisen kolmetoistavuotias tytär Gabrielle liikkuu öisin ulkona ilman lupaa aiheuttaen äidilleen sekä harmaita hiuksia että univelkaa.

Jähmettynyt elämä äänikirja kuvaa miten nuoren naisen ruumis paljastuu Maliniksi. Hän on kuristettua kuoliaaksi. Johtolangat vievät Claes ja kollegat pieneen ruotsalaisen kylään ja monen tavallisen ruotsalaisen kotiin. Kaikki ei tunnu olevan siltä miltä vaikuttaa ja tutkijat joutuvat hankalaan tapauksen selvittämiseen antamaan parhaansa.

Jähmettynyt elämä on hidasti etenevä dekkari jossa pääfokus on hahmojen luomisessa ja heidän maailmoissaan. Dekkari on hyvin kirjoitettu, tavalliseen ruotsalaisen arkeen sijoittuva rikostarina.

Kirjailijasta: Karin Wahlberg

Karin Wahlberg syntyi Kalmarissa Ruotsissa vuonna 1950. Wahlberg on kirjailijan lisäksi sekä gynekologi että synnytyslääkäri. Hän työskentelee Ystadin sairaalassa ja asuu Lundissa. Hänen esikoisteoksensa nimeltään Yöpäivystäjä julkaistiin Ruotsissa vuonna 2001. Kirja oli Claes Claessonista ja hänen vaimostaan Veronika Lundborgista kertovan kirjasarjan aloitusosa. Kirjasarjan koko on tällä hetkellä 10 kirjaa josta kolme ensimmäistä on suomennettu. 

Aiemmin Whalberg on kirjoittanut muun muassa pari nuorisokirjaa ja omanelämänkerrallisen kirjan nimeltään Cancerland tur & retur hänen omista kokemuksista syöpäsairaana. Wahlberg o sairastanut suolisyöpää. Kolmeosaisen kirjasarjan Ekstadin sairaalasta 1950- luvulla on myös Wahlbergin käsialaa. Rannikkokaupunki Ekstad on fiktiivinen kaupunki joka on saanut inspiraatiota Kalmarista kirjailijan mukaan.

Kuuntele Ilmaiseksi: