Jäänlähtö Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Arne Dahl

Äänikirja

Johdanto

Jäänlähtö on ruotsalaisen Arne Dahlin kirjoittama kirjasarjan Berger & Blomin viides osa. Berger & Blom dekkarisarja kertoo yksityisetsivästä Sam Bergeristä ja hänen apuristaan Molly Blomista. Jäänlähtö äänikirja kertoo miten kauniimmassa kevätsäässä Sam Berger, Molly Blom ja heidän luottohenkilönsä Tukholman poliisista rikoskomisario Deer selvittävät saaristosta löytyneiden ruumien tapauksia.

Deerin on aiemmin kohdistunut raaka hyökkäys jonka seurauksena Deer opettelee nyt kävelemään uudestaan eikä hän pysty auttamaan Bergeriä kuten toivoisi. Pian kolmikko kuitenkin löytävät ruumiiden välillä yhteyksiä ja ei kestä kauan ennen kuin lisää ruumiita ilmaantuu. Pystyvätkö he selvittämään murhaajan ajoissa? Jäänlähtö äänikirja ilmainen on Jukka Pitkäsen äänittämä. Äänikirjan pituus on 14 tuntia ja 13 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Kari Koski.

Kirjasta: Jäänlähtö

Jäänlähtö on viides mutta itsenäinen osa Arne Dahlin suositussa Berger & Blom trillerisarjassa. Jäänlähtö äänikirja kertoo murhista jotka tapahtuvat Tukholman saaristossa, jäänlähdön aikaan. Tapahtumat saavat alkuunsa, kun sunnuntaina viides päivä maaliskuuta löytyy vanhempi murhattu mies Färingsön rannalla. Miestä on puukotettu useammalla lyönnillä ja kaikki viittaa raivoisaan ja väkivaltaiseen murhaajaa. Ruumista ei kuitenkaan pystytä tunnistamaan. Miehellä ei ole henkilösyystodistusta eikä hänen kaltaista ihmistä ole ilmoitettu kadonneeksi.         

Viides päivä huhtikuuta tapahtuu uusi murha ja kuukauden päästä, viides toukokuuta, vielä yksi murha. Rikoskomisario Deerin, eli Desire Rosenqvistin, pöydällä on nyt vaikea tapaus, kolme murhattua mutta ei tunnistettua ihmistä. He ovat kaikki tapettu ympäri Tukholman vesistöjä mutta eri tavoilla eikä murhien välillä tunnu olevan yhteyksiä. Kaiken lisäksi tapausten tutkinnat ovat ruumien löytöpaikkojen takia siroteltu eri poliisipiireille.

Jäänlähtö äänikirja ilmainen kertoo kuinka Deer on vakuuttunut siitä, että kyseessä on sama murhaaja. Tämän takia Deer haluaa yhdistää tapausten tutkinnat, jotta ei löytyisi vielä neljättä ruumista viides päivä kesäkuuta. Deerin ehdotus kuitenkin saa poliisitalossa vastarintaa. Tämän takia Deer ottaa yhteyttä Sam Bergeriin ja Molly Blomiin.

Kolmikon tutkinta saa lentävän alun. Tapaukseen liittyvät palaset lisääntyvät ja palaset ovat ihmeellisempiä, kun kolmikko olisi voineet kuvitellakaan. Toive siitä, että he pystyisivät yhdistää palaset järkevään kokonaisuuteen, hiipuu koko ajan kauemmas.

Jäänlähtö äänikirja tarinankerronta on suurimmasta osasta Deerin, Samin ja Mollyn näkökulmasta mutta myös anonyymi murhaaja toimii tarinankertojana. Tämän lisäksi kirjassa palataan joissakin kappaleissa vanhaan tapahtumaan joka luonnollisesti toimii kirjan tapahtumien ponnistuslautana.

Kirja on erittäin jännittävä, tapahtumat solmiutuvat yhteen pikkuhiljaa, samalla kun kirjan päähenkilöt taas löytävät itseään hengenvaarassa. Loppuhuipennus on tosiaankin huipennus, ja tapa miten kerronnassa siihen liikutaan on erinomaisen hyvä.

Kirjailijasta: Arne Dahl

Jan Arnald, eli kirjailijanimeltään, Arne Dahl syntyi vuonna 1963 Ruotsissa. Dahl on kirjailija, kirjallisuuden tutkija ja kriitikko. Dahl on nykyään yksi Pohjoismaiden arvostetuimmista rikoskirjailijoista. Hänen esikoisteoksensa Chiossmassakern julkaistiin vuonna 1990. Tämän jälkeen Dahlin kirjoja on julkaistu 27 kappaletta. Hänen kirjoittama kymmenenosainen trillerisarja A-ryhmä johti hänen kansainväliseen läpimurtoonsa. Sarjan pohjalta on tehty myös suosittuja televisio elokuvia.

Dahlin kirjoittamia kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 4 miljoonaa ja käännetty 32 kielelle. Dahl on useasti palkittu rikoskirjoistaan, palkintoja on myönnetty hänelle Ruotsissa, Saksassa ja Tanskassa. Suosittu Berger & Blom kirjasarja koostuu kirjoista Rajamaat, Sydänmaa, Äkkisyvä, Vapaus ja Jäänlähtö. Sarjasta on tulossa tv-sarja. Arne Dahl asuu Tukholmassa.

Kuuntele Ilmaiseksi: