Isien pahat teot Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Åsa Larsson

Äänikirja

Johdanto

Åsa Larsson palaa Rebecka Martinssonista kertovaan kirjasarjaan Isien pahat teot kirjassaan. Isien pahat teot äänikirja on kuudes osa maailmanmenestystä saavuttaneesta kirjasarjasta. Isien pahat teot kirja alkaa, kun Tornionjoessa sijaitsevan saaren talosta löytyy ruumis. Ruumis löytyy talon pakastimesta ja kuuluu miehelle joka katosi vuonna 1962. Rebecka Martinsson on tympääntynyt työhönsä mutta suostuu vastentahtoisesti, kun oikeuslääkäri pyytää hänet tutkimaan tapausta, jotta vainajan poika saisi tietää isänsä kohtalosta.

Martinsson huomaa äkkiä olevansa keskellä sellaista murhatutkimusta joka pakottaa hänet kohtamaan myös hänen omaa taustaa ja hänen perheensä raskas menneisyys. Isien pahat teot äänikirja ilmainen on äänittänyt Lotta Merenmies. Äänikirjan pituus on 18 tuntia ja 55 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Kirsi Kokkonen.

Kirjasta: Isien pahat teot

Åsa Larssonin kuudes ja viimeinen osa kirjasarjassa missä päähenkilönä toimii asianajaja Rebecka Martinsson Isien pahat teot on äärimmäisen hyvin kirjoitettu romaani. Isien pahat teot äänikirja palaa alussa vuoteen 1962 kun Börje Ström on yksitoista vuotta vanha. Börje elää yksin äitinsä kanssa ja hänen isä Raimo Koskela on hyvin harvoin mukana kuviossa. Kirjassa Börje on kuitenkin menossa viettämään kokonaisen viikon isänsä kanssa Tornion joella. Isän vuokraamassa mökissä on hyvä olla, isä ja poika muun muassa kalastaa.

Isien pahat teot äänikirja ilmainen kertoo miten Börje nauttii olostaan, kunnes he kuulevat auton ääni. Raimo käskee poikansa piiloutumaan rannalla olevaan veneen alle ja pysymään siellä, kunnes isä palaa hakemaan häntä. Näin ei koskaan kuitenkaan tapahdu ja oletus on, että Raimo lähti Suomeen.  Raimon katomaisesta ei koskaan tule mikään isompi tutkinta.

Monia vuosia myöhemmin Raimon keho löytyy kyläjuopon pakkasesta, eikä se ole ainut ruumis. Raimon ruumiin tunnustaa oikeuslääkäri Lars Pohjanen. Pohjanen pyytää ystävänsä Rebecka Martinssonia tutkimaan tapausta ja vastahakuinen Martinsson suostuu.

Isien pahat teot äänikirja kuvaa miten tapaus liittyykin Martinssonin omaan taustaan, taustaan joihin hän ei haluaisi koskea. Lisäksi tapaus osoittautuu olemaan osaa kansainvälistä rikosvyyhtiä joka koskettaa monia ihmisiä ja kohtaloita. Varsinkin nykyään ex-nyrkkeilijää Börje Strömiä joka on koko elämänsä miettinyt isänsä kohtaloa ja joka kipeästi tarvitsee selityksen isän katoamiseen vuosikymmeniä aiemmin.

Kirjassa kerrotaan myös enemmän itse päähenkilön Rebecka Martinssonin henkilökohtaisesta elämästään. Hänen taustoistaan saa enemmän tieto, joka selittää monia asioita mutta myös hänen tämänhetkistä elämäntilannetta. Kirjassa Martinssonin suhde on kariutunut sen jälkeen, kun hän makasi entisen pomonsa kanssa ja työelämässäkin on tullut vastaan haasteita.

Isien pahat teot on mainio kirja, kiinnostava ja täynnä mielenkiintoisia henkilöitä, suhteita ja juonenkäännöksiä.

Kirjailijasta: Åsa Larsson

Ruotsalainen Åsa Larsson syntyi vuonna 1966 Uppsalassa, Ruotisissa. Hänen olleessaan 4 vuotta vanha perhe muutti Kirnuaan. Larsson on koulutukseltaan juristi, erikoistunut veroaisoihin. Nykyään hän toimii päätoimisena kirjailijana. Larssonin esikoiskirja oli vuonna 2003 julkaistu Rebecka Martinssonista kertova ensimmäinen osa Aurinkomyrsky. Kirjasarja on saavuttanut suurta menestystä maailmanlaajuisesti ja kirjojen pohjalta on tehty tv-sarja joka sekin on ollut suosittu. Larssonin kirjoja on käännetty monelle kielelle kuten muun muassa englanniksi ja espanjaksi.

Larsson on kirjoittanut myös muutaman novellin ja yhdessä kirjailija Ingela Korsellin kanssa nuorille suunnattu fantasia kirjasarja PAX. Larsson on saanut monia palkintoja työstään, muun muassa Vuoden kirjailija 2006 ja Adlibrispalkinto kirjasta Isien pahat teot vuonna 2021.

Kuuntele Ilmaiseksi: