Irwin Goodman Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Kimmo Miettinen

Äänikirja

Johdanto

Irwin Goodman – kansan taiteilija on Kimmo Miettisen kirjoittama tarinakokoelma legendaarisesta muusikosta vuodelta 2021. Kirjassa pääsee tutustumaan suureen ikoniseen suomalaisesta merkkihenkilöstä ja kansantaitelijasta Irwin Goodmanista 1960 ja 70-luvun Suomessa. Kirjassa persoonaan tutustutaan ulkopuolisten silmiin, kun ääneen pääsee sekä Goodmanin lähipiiri, fanit ja hänen silloisten yhteistyökumppaninsa. Kirjaa varten haastatellut kertovat suhteesta Goodmanin ja hänen musiikkiinsa. Kirjassa olevat kuvat avaavat vielä enemmän ihmistä huhujen ja viihdeuutisten takana.

Irwin Goodman äänikirja ilmainen kuvaa myös varteen otettavan miehen artistina. Goodman ei ollut pelkkä lööppi, hän oli taitava muusikko. Irwin Goodman äänikirja on kokeneen Ville Tiihosen äänittämä. Äänikirjan pituus on 4 tuntia ja 42 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Irwin Goodman

Irwin Goodman – kansan taiteilija on kokoelma tarinoita jonka päähenkilö itse Goodman ei ole täällä itse kertomassa. Goodman, syntymänimeltään Antti Hammarberg kuoli vuonna 1991 sydänongelmiin.

Irwin Goodman äänikirja on rakennettu siten että jokainen kappale kertoo tarinan tai osan Goodmanin urasta tai elämästään. Kirjan alussa kirjailija Miettinen pohjustaa tarinaa hieman jonka jälkeen ääneen pääsee monia paikalla olleista tai muuten asiasta tietäviä.

Ensimmäinen kappale Hämeenlinnan humut, Kaurialan kasvatit kertoo Hammarbergin lapsuudesta ja nuoruudesta. Kappaleessa pääsee ääneen Jouko Rita, Ismo Heinisuo, Seppo Lammi, Waldemar Wallenius, Vexi Salmi, Martti Sopo ja Tuula Siren. Edellä mainitut henkilöt liittyivät ainakin kaukaisesti Goodmanin nuoruuteen.

Laulua ja soittoa kappale Irwin Goodman äänikirja ilmainen teoksessa jatkaa samaa linjaa, kun edellinen kappale, liikutaan Goodmanin nuoruudessa kuin musiikki tuli osaksi hänen elämää. Ääneen pääsee Jouko Rita, Pirkko Nordenswan, Harry Ojala, Kari Tiitinen ja Matti Sopo.

Antista Irwiniksi käsittelee lähinnä Goodmanin alkavaa uraa musiikkiartistina. Ääneen pääsee muun muassa Harry Mälkki, Veltto Virtanen, Kati S, Oppa Virtanen, Satu Kuisma, Petteri Pelkki ja Ari Lahti.

Ryysyrantaa rakkaampaa kertoo Irwinin jo loisteliaasta urastaan ja hänen rakastamastaan omakotitalostaan Ryysyranta, jotta Goodman rakennutti lainarahoilla ja myöhemmin menetti. Tässä kappaleessa pääsee ääneen muun muassa Matti Vekka ja Kassu Halonen.

Irwin Goodman äänikirja esittää 1970-luvun suuret sävelet jotka kertovat Goodmanin esittämistään lauluista. Oman näkemyksen antavat kappaleessa muun muassa Risto Kauppila, Jukka Ylätalo ja Eero Vesa.

Selvä juttu: Irwin palaa kuvaa sitä aikaa, kun Goodman musikaalisesti palasi taikaisin juurilleen. Kappaleessa kuulemme Esa Kuloniemen, Pasi Narmalan, Marja Narmalan ja Kassu Halosen mietteitään. Kirjan seuraavat kappaleet ovat nimeltään Goodmanin kasarin ja kakarain alku, Comeback Kassun kainalossa, Kassun kukka, rentun ruusu, Musikaalinen mestari, Mutkia ja monttuja, Vuosikerta kiellon päälle, Sähellystä, ei sähellystä, Viimeiset saunat ja sävelet sekä lopuksi Rest in Peace. Kirja jatkuu vielä Juha Rantalan ja Ari Lahden puheenvuoroilla.

Kirjailijasta: Kimmo Miettinen

Kimmo Miettinen syntyi vuonna 1958 Helsingissä. Miettinen kutsutaan, useasti vaan pelkällä sukunimellä on vaihtoehtorockin tuottaja, musiikkialan monitoimimies ja kirjailija. Nuoruudessaan hän kutsui itseänsä myös Tarkastaja Miettisenä. Miettinen tuli musiikkipiireissä tunnetuksi aluksi omalla Hilse-lehdellään jonka hän rahoitti opintolainalla. Hän perustu myöhemmin myös musiikkilehdet Bambi ja Rumba.

Hilse-lehden rinnalle Miettinen perusti myös levymerkin, Hilse-levyt. Myöhemmin Miettinen perusti monia muitakin levymerkkejä kuten Kumibeat ja Gaga Goodies. Miettinen oli pitkään radiotoimittajana muun muassa Yle Rockradiossa ja Radio Cityssä. Miettinen nosti esille monia tunnettuja suomalaisia yhtyeitä kuten muun muassa The 69 Eyes ja Hassisen kone. Miettinen on kirjoittanut kirjoja liittyen musiikkiin kuten Suomipunk 1977–1981 ja Juankoski.

Kuuntele Ilmaiseksi: