Internet Äänikirja

4.5/5

Kirjoittaja: Mikko Hyppönen

Äänikirja

Johdanto

Mikko Hyppönen on maailmanlaajuisesti sekä tunnetuin että palkituin suomalainen tietoturva-asiantuntija. Hyppösen mielestä Internet on samalla sekä paras että pahin asia mitä ihmiskunnalle on tapahtunut. Hänen esikoiskirjassaan Internet Hyppönen kertoo kaiken mitä meistä jokainen tulisi tietää internetin uhkista ja mahdollisuuksista. Hyppönen on tehnyt työtä F-Securen tutkimusjohtajana ja tutkinut internetin pimeä puolia mutta hän on myös hyvin tietoinen internetin tarjoamistaan mahdollisuuksista kuten käy ilmi teoksessa esitäytyvien esimerkkitapauksista. Esimerkiksi Hyppösen oma TED-talk on nähnyt yli 2 miljoonaa ihmistä ja se on käännetty jopa yli 40 eri kielelle.

Internet äänikirja on Ilkka Villin lukema. Äänikirjan pituus on kahdeksan ja puoli tuntia. Internet äänikirja ilmainen julkaistiin vuonna 2021.

Kirjasta: Internet

Suomen tunnetuin tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppönen kertoo esikoisteoksessaan, mitä jokaisen meistä pitäisi tietää internetin mahdollisuuksista ja uhkista. Hyppönen on kulkenut pitkään niistä ajoista, kun ohjelmoinnista Commodore 64:lla oli hänen suurin kiinnostusaiheensa. Niin on muuten internetkin. Kirjassaan Hyppönen sanoo, että Internet vallankumous on vasta alkanut.

Internet äänikirja on todella laaja tietopakkaus. Kirjassa esitetään internetin syntytarinan, virusten historiaa, verkossa tapahtuvaa rikollisuutta, hakkereita ja hakkerikulttuuria ja lohkoketjuteknologiaa.

Kirjassa käydään myös läpi erilaisia maailmalla ja meillä tapahtuvia tietoturvahyökkäyksiä kuten Vastaamon tietovuotoa, legendaarisia verkkohyökkäyksiä esimerkiksi Stuxnetiä, Wannacrytä ja Notpetyaa. Lisäksi kirjassa käsitellään kybersotaa muun muassa Venäjän, Kiinan ja Pohjois-Korean kyberhyökkäyksiä ja rikoksia.

Internet äänikirja ilmainen tuo esille, että internet on ollut yksityisyytemme loppu mutta Hyppönen antaa myös vinkkejä, miten tehdä elämästään hieman turvallisempaa ja miten suojautua kyberrikollisuutta vastaan. Kirja on myös pullollaan mielenkiintoisia ja pelottaviakin esimerkkitapauksia jotka ovat viihdyttävää lukemista.

Hyppönen kertoo myös F-Securen työstä käytännössä. Internet äänikirja esittää muun muassa sen, että F-Secure tekee maksusta hyökkäyksiä yrityksiin, jossa se testaa yritysten tietoturvan toimivuutta käytännössä. Tällaisissa testauksissa kaikki keinot ovat sallittuja. Tietoturvatyöntekijä voi naamioitua ja olla piilossa tuskallisen pienessä wc- kopissa, jotta pääsisi murtautumaan yrityksen päätietokoneelle. Internet äänikirja kertoo tämän tositarinan, ja tarinassa agenttina toimi F-Securen oma Tom.

Internet kirja on mainio, kevyt ja viihdyttävä tarinallinen tietokirja. Vaikka Internet on täynnä pimeää toimintaa kuten rikollisuutta, tietoturva-aukkoja, kohtalokkaita ohjelmointivirheitä ja vakoilua on sen mahdollisuudet kuitenkin loputtomat ja maailmaa avartavaa heillekin joka ei kotinsa ulkopuolelle pääse.

Internet teos julkaistiin vuonna 2021. Kirja on Mikko Hyppäsen esikoiskirja. Teoksen äänikirja on äänittänyt Ilkka Villi. Pituudeltaan äänikirja on kahdeksan ja puoli tuntia. Kannattaa myös tutustua Hyppösen supersuosion savuttaneeseen TED-talkiin.

Kirjailijasta: Mikko Hyppönen

Mikko Hyppönen syntyi lokakuussa vuonna 1969 Suomessa. Hän on palkittu tietoturva-asiantuntija, luennoitsija, pelikehittelijä sekä kirjailija. Hyppönen on myös F-Securen tutkimusjohtaja, siellä hän aloitti työt vuonna 1991. Koulutukseltaan Hyppönen on datanomi. Hän on myös opiskellut Helsingin yliopistolla tietojenkäsittelytiedettä.

Hyppönen on ensimmäinen suomalainen joka on pitänyt niin sanotun TED-Puheen. Hyppösen TED-puhetta on kuunnellut yli 2 miljoonaa ihmistä ja puhetta on käännetty jo yli 40 eri kiellelle. Tämän lisäksi Hyppönen on ollut mukana monessa kansainvälisissä asiatuntijaryhmissä sekä kirjoittanut artikkeleita muun muassa New York Timesiin.

Vuonna 1987 Hyppönen julkaisi veljensä Arin kanssa tietokonepelin ja vuonna 1988 seuraava peli, tällä kertaa tekstiseikkailupeli nimeltään Paha Juttu.

Kuuntele Ilmaiseksi: