Ilonpilaaja Äänikirja

3.5/5

Kirjoittaja: Anni Ihlberg

Äänikirja

Johdanto

Anni Ihlberg esikoisromaani vuodesta 2021 kertoo Lotta nimisestä nuoresta tytöstä joka ei tunnu sopeutuvan mihinkään, ei edes omaan elämään. Lotta on kaikkea muuta, kun mitä hyvän tytön tulisi olla. Lotta kokee olevansa vapaa ainoastaan pelatessaan jalkapalloa. Ilonpilaaja on kipeä kasvutarina tyttöjen kohdistuvasta odotuksista 2000-luvun Suomessa, ja siitä kun niihin odotuksiin ei pysty vastaamaan sekä tarina tyttöjen ja poikien maailmasta ja kuinka ne maailmat eivät kohtaa. Kyseessä on kipeä kasvutarina.  

Ilonpilaaja äänikirja kuvaa ahdasta määritelmää naisista ja naisuudesta sekä mikä se osa siinä määritelmässä on, kun on erilainen. Ilonpilaaja äänikirja ilmainen on Mimosa Willamon äänittämä, pituutta äänikirjalla on 11 tuntia ja 17 minuuttia.

Kirjasta: Ilonpilaaja

Ilonpilaaja kirja seuraa nuorta tyttöä yläkoulun loppupuolelta nuoren aikuisuuteen asti. Tarinan alussa päähenkilö Lotta käy yläkoulussa. Hän asuu äitinsä ja syömishäiriöisen siskonsa kanssa Helsingissä. Lotta kokee vahvasti olevansa vääränlainen. Lotta pelaa jalkapalloa ja on siinä aika hyväkin. Kaveriporukoissa ja koulussa hän on kuitenkin epävarma ja hänellä on suuri tarve tulla rakastetuksi ja nähdyksi.

Epävarmuus näkyy selvästi, Lotta ei osaa hallita tunteitaan, hän kapinoi ja haistattelee. Hän vetää kaiken överiksi ja vetäähän se överitkin. Lotan seksuaalisuus on hukassa ja kokemuksia Lotta hakee lähinnä tytöiltä mutta läheisyyttä tulee haettua satunnaisesti myös pojilta. Kaikissa Lotan ihmissuhteissa, sekä ystävien että ihastusten välisissä suhteissa on valta-asetelmia jotka kuormittavat Lottaa suuresti. 

Kirjassa Lotta käy Kallion ilmaisutaidon lukion.  Ilonpilaaja äänikirja sisältää hienoja kuvauksia siitä, miten lukiolaisten egot ovat suuria ja kaikki ovat lähes kuolemattomia ja kuvausta siitä kuinka ulkopuolisena oleminen syö nuorta. Lukion jälkeen Lotta pyrkii Teatterikorkeakouluun ja pääsekin sinne.

Ilonpilaaja äänikirja ilmainen kuvaa kuinka Teatterikoulussa oleminen lisää Lotan ahdistusta niin paljon että sekä mieli että keho oireilevat. Nuoruus kuohuttaa ja nuoren elämän pulssi on kova. Lotta yrittää ilmaista itseänsä ja löytää itseänsä maailmassa joka ei tunnu soveltuvan hänelle. Pieni pala kerrallaan Lotta löytää itseänsä ja hänen paikkansa elämässä. Matka on kipeä ja vaikea ja hyvin opettavainen, niin kun se oikeassakin elämässä on. Kirjassa käsitellään myös nuoren naisen rajattua roolia olemassaoloa vielä tänäkin päivänä.

Ilonpilaaja äänikirja on oivallinen kaikille heille joka epätoivoisesti etsii paikkansa maailmasta ja heidän vanhemmilleen joiden oma nuoruuden kipuilu on jäänyt unholaan. Ilopilaaja kuvaa hyvin realistisesti tämän päivän nuoruutta sekä nuoruuteen liittyvät kasvu- ja tunnemyllerrykset.

Kirjailijasta: Anni Ihlberg

Anni Ihlberg syntyi vuonna 1995 Espoossa.  Ihlberg asuu nykyään Helsingissä. Ihlberg opiskelee näytelmä ja dramaturgian kirjoittamista Teatterikorkeakoulussa. Ihlberg harrastaa vapaa-ajallaan jalkapalloa ja on aiemmin työskennellyt sekä lasten että nuorien kanssa, hän on myös opiskellut taidetta. Ilonpilaaja vuodelta 2021 on Ihlbergin esikoisromaani.

Kuuntele Ilmaiseksi: