Ilolinnut Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Mart Sander

Äänikirja

Johdanto

Ilolinnut on rohkea ja suosittu historiallinen romaani Viron kohtalonvuosista 1939–1941 naisten näkökulmasta, kirjassa kuvataan Viron poliittista ja yhteiskunnallista tilannetta. Ilolinnut äänikirja on Mart Sanderin ensimmäinen osa tulevasta kirjasarjasta Rouva Kukkin tytöt. Rouva Kukk on pienen Tallinnalaisen bordellin. Kirjassa sekä bordellista työskentelevät tytöt sekä heidän vierailijansa eivät pysty välttyä toisen maailmansodan seurauksilta.

Kirjassa käydään taisteluita sekä etulinjassa että talon makuuhuoneissa ja kenenkään ei pysty luottamaan. Jokaisella tytöllä on omat syyt siihen, että työskentelevät bordellissa mutta tilannen vaatiessa he muodostavat yhteisen rintaman eikä he jäävät neuvottomaksi tiukoissakaan tilanteissa. Ilolinnut äänikirja ilmainen on Hannamaija Nikanderin äänittämä. Äänikirjan pituus on tasan 10 tuntia. Kirjan on suomentanut Kaisu Lahikainen

Kirjasta: Ilolinnut

Marks Sandersin Rouva Kukkin tytöt kirjasarja alkaa vuodesta 1939 kun Rouva Kukk onnistii saamaan rahaa kasaan, jotta hän voi ostaa isomman kiinteistön. Miten ja millä toimenpiteillä Rouva Kukk sai rahat kasaan, vihjaillaan kirjassa mutta varmaksi sitä ei voi tietää. Rouva Kukk ei kuitenkaan ole mikään puhdas pulmunen. Se käy kirjassa selväksi.

Rouva Kukk pitää ilotaloa ja kirjan alussa hänellä on viisi tyttöä hänen alaisuudessaan. Rouva Kukkin bordelli ”Herrainklubi” sijaitsee Tallinnassa ja jopa, varsinkin, siellä sodan seuraukset tuntuvat Ilolinnut äänikirja kuvailee. Herrainklubissa on käynyt vuosia saksalaisia, mutta Euroopan tilanteen muuttuessa saksalaiset katoavat ja bordellin uudet kävijät ovat neuvostoupseereja.

Herrainklubi, jota myös Rouva Kukon kanalaksi sanotaan, saa suuremman palan nielettäväkseen, kun olisi toivonut, kun Rouva Kukk ja hänen tyttöjään pyydetään raportoimaan upseerien toiminnasta eteenpäin Ilolinnut äänikirja ilmainen kuvailee. Euroopassa painostava tunnelma saapuu Viroon ja jokaisesta voi paljastua silmänräpäyksestä vihollinen. Jokainen uusi tuttavuus voi olla vaarallinen. Ja uusi tuttavuuksia käy Rouva Kukkin bordellissa jatkuvasti.

Ilolinnut äänikirja kuvailee miten bordellin tytöt mobilisoidaan, kukaan ei nimittäin pääse niin lähelle vihollisia kuin Rouva Kukk ja hänen tyttöjään. Vaikka Rouva Kukkin tytöillä on kaikilla omat henkilökohtaiset, ja erilaiset syyt, olla siellä he seisovat yhtenä rintamana, kun vaara uhkaa. Naiset ei myöskään jää toimimattomaksi, jos tilanne vaatii, olisi sitten kyseessä kuolema.

Ilolinnut on historiallinen tarina Viron historiasta, kirjassa seurataan tiivisti Viron historiaa poliittisen ja yhteiskunnallisesta näkökulmasta vuosina 1939- 1941 virolaisten naisten näkökulmasta. Kirja on viihdyttävä, mielenkiintoinen ja erittäin hyvin kirjoitettu.

Ilolinnut on ensimmäinen kirja tulevasta kirjasarjasta nimeltään Rouva Kukkin tytöt. Kirjasarjan pohjalta on tehty Virossa hyvin suosittu tv-sarja.

Kirjailijasta: Mart Sander

Mart Sander syntyi vuonna 1967 Virossa. Sander on virolainen viihteen monitaituri, hän on nimittäin ohjaaja, muusikko, kirjailija, näyttelijä, televisiojuontaja sekä taidemaalari.  Sander on opiskellut sekä musiikkia että elokuvantekoa. Hän on opiskellut sekä viulun soittoa että orkesterin johtamista. Hän on esiintynyt Euroopassa erilaisissa koomisissa oopperakokoonpanoissa. Sander on juontanut lukuisia tv-ohjelmia kuten muun muassa Viron Tanssien tähtien kanssa. Tämän lisäksi hän on sekä luonut että näytellyt monissa elokuvissa.

Sanderin esikoiskirja Mercator julkaistiin vuonna 1994. Tämän jälkeen hän on kirjoittanut lukuisia romaaneja ennen suurmenestystä saavuttanutta Rouva Kukkin tytöt kirjasarjaa. Kirja on kiitetty muun muassa erityisen taitavasta viihteen ja historian yhdistämisestä. Kirjojen pohjalta on tehty myös monesti palkittu tv-sarja.

Kuuntele Ilmaiseksi: