Ilmatilaa Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Kashmeera Lokuge & Hyppe Salmi

Äänikirja

Johdanto

Kashmeera Lokuge ja Hyppe Salmisen yhteisteos Ilmatilaa kertoo nuoren naisen Shehanin elämästä nykyaikaisessa Suomessa. Ilmatilaa äänikirja on tarina sekä nuoren naisen kasvutarinasta maailmassa, jossa hän ei koe olevansa oikeanlainen, että kuvaus maahanmuuttajan naisen tarpeesta löytää oman paikkansa yhteiskunnasta, joka ei syntymästään ollut hänen. Tarinassa päähenkilö Shehani elää sinkkuelämää, yrittää opiskella ja käydä töissä samalla kun hän tasapainottelee perheensä odotusten ja omien, jos hän ensin osaisin päättää mitä hän elämästään haluaa, unelmien välillä.

Ilmatilaa äänikirja ilmainen julkaistiin vuonna 2021. Teoksen äänikirja lukee Kashmeera Lokuge. Oman kirjoittamansa tarinan lukijana Lokuge tuo uskovuutta ja syvyyttä tarinaa. Äänikirjan pituus on noin 8 tuntia pitkä.

Kirjasta: Ilmatilaa

Ilmatila äänikirja on moderniin kaunokirjallisuuteen kuuluva rehellinen, kaunistelematon ja suora tarina nykyaikaisen nuoren naisen elämästä. Nuori sinkkuna elävä päähenkilö Shehan on maahanmuuttaja mutta ennän kaikkea, hän on nainen. Shehani kokee olevansa joka paikassa vääränlainen ja elävänsä huonointa ikää.

Shehan viettää liikaa aikaa Tinderissä ja liian vähän aikaa koulussa. Tinder treffit ovat kerta toisensa jälkeen huonoja. Vaikka tarinan päähenkilö on sekä nuori että kuuma on hänen arkensa pullolleen täynnä pettymyksiä rakkausrintamalla. Shehan ei välttämättä tiedä mitä hän etsii mutta hän tietää mitä hän ei halua miehestä, treffeistä ja parisuhteesta.

Shehan yrittää opiskella mutta koko koulunkäynti tuntuu olevan jumissa eikä hän etene opiskellussaan toivottua vauhtia. Sheshan tekee osa-aikaista työtä missä hän on jäänyt polkemaan paikoilleen. Sheshan kokee vahvasti, että huolimatta siitä kuinka paljon töitä ja kuinka hyvin hän työnsä tekee niin hän ei hyväksyntää siitä saa johtuen siitä, ettei hän ole syntyään suomalainen.

Yhtä lailla jumissa Shehan kokee olevansa perhesuhteissaan. Kun vanhempi sukupolvi Sri Lankassa vaatii naimisiinmenoa, hänen länsimaistunut isä taas vaatii menestystä ja paheksuu äänekkäästi epäonnistumisia.

Myös oma keho ja kehonkuva on ristiriidassa toistensa kanssa. Sekavan elämäntilaa ja mielitilaa tuo lisämausteita kevätkiima ja taistelu oman paikan löytämisestä. Ilmatilaa äänikirja ilmainen on rehellinen kuvaus nuoren naisen taistelusta rakentaa oman näköisen elämän ja siitä, kuinka tasapainotella omien unelmien ja toisten ihmisten odotusten välillä. Sheshan on alfanaaras, mutta uskaltaako hän päästä hänet irti? Se selviää kuuntelemalla Ilmatilaa äänikirja.

Päähenkilön ja kirjailijan Lokugen tarinoissa on monta samanvertaisuuksia. Tarina ei kerro kuinka paljon tarinasta on fiktiota ja kuinka paljon perustuu tositapahtumiin mutta Lokuge on kertonut tarinan sisältäen myös hänen omia kokemuksiaan.

Kirjailijasta: Kashmeera Lokuge ja Hyppe Salminen

Kashmeera Lokuge syntyi vuonna 1994 Sri Lankassa. Suomeen hän muutti isänsä kanssa 12-vuotiaana. Ilmatilaa on hänen esikoisromaaninsa. Ilmatilaa Lokuge kirjoitti yhteistyönä Hyppe Salmisen kanssa. Lokuge opiskelee restonomiksi ja työskentelee osa-aikaisena myynnin sekä digitaalisen sisällöntuotannon parissa. Lokuge puhuu sujuvasti neljä eri kieltää ja käyttääkin kieltä varsinkin kekseliäästi kirjassaan. Lokuge on käynyt Suomessa armeijan.  

Hyppe Salminen syntyi vuonna 1966 Suomessa. Hän toimii vastaavana tuottajana Yle Draamassa. Hänen työtehtäviinsä kuuluu nuorille suunnatun sisällön kehittämistä. Hän kirjoittaa myös käsikirjoitusta draamasarjaan, joka sijoittuu hevosmaailmaan. Salminen harrastaa itse esteratsastusta. Salmisen esikoiskirja Aaltoja ja asiattomuuksia julkaistiin vuonna 2019. Aaltoja ja asiattomuuksia kertovat naisen vaihdevuosista ja vaihdevuosien täysin turhasta tabumaisesta maineesta.

Kuuntele Ilmaiseksi: