Ikkunapaikka 7A Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Sebastian Fitzek

Äänikirja

Johdanto

Saksalaisen huippusuositun jännityskirjailijan Fitzekin teos ikkunapaikka 7A äänikirja kertoo psykiatrista niemeltään Mats Krüger. Krüger tiedostaa hänen piinaava lentopelkona olevan irrationaalinen mutta nyt hänen täytyy lentää ensimmäisen kerran kahteenkymmeneen vuoteen. Kun lentokone nousee ilmaan Krügerin pahin pelko käy toteen, mutta ei lainkaan sillä tavalla, kun hän olisi kuvitellut.

Krüger saa puhelun jonka aikana hänelle selviää, että hänen raskaana oleva tytär on kidnapattu ja hänet tapetaan, ellei Krüger kaappaa lentokonetta ja pakota sitä maahansyöksyyn surmaten kaikki lennolla olevat matkustajat ja henkilökunta. Mats Krüger joutuu mahdottoman valinnan eteen, kun lento hiljalleen lähestyy päämääränsä. Ikkunapaikka 7A äänikirja ilmainen on Ville Tiihosen äänittämä. Äänikirjan pituus on 10 tuntia ja 15 minuuttia pitkä. Kirjan on kääntänyt Heli Naski.

Kirjasta: Ikkunapaikka 7A

Ikkunapaikka 7A äänikirja kertoo psykiatrista Mats Krügerista. Krüger asuu Buenos Airesissa. Aikanaan jätti perheensä Saksaan. Tämä on aiheuttanut hänen ja hänen tyttärensä Nelen väliselle suhteelle hankaluuksia. Varsinkin kun Krüger on hyvin lentopelkoinen eikä ole astunut jalallakaan lentokoneeseen yli kahteenkymmeneen vuoteen. 

HIV-positiivinen tytär Nele on nyt raskaana ja tartunnan vuoksi hänen synnytyksensä joudutaan turvallisuussyistä tehdä keisarileikkauksena. Neleä pelottaa ja hän on pyytänyt isänsä tulemaan Berliiniin tukemaan hänet raskauden viimemetreille ja auttamaan hänet pääsemään synnytyspelkonsa yli.

Ikkunapaikka 7A äänikirja ilmainen kuvaa miten Krüger, vieraantuneena omasta tyttärestään, päättä lentopelkoineen kuitenkin lähteä ja tarjota tyttärellensä tukeansa. Krüger on lentopelon omaavan lisäksi myös hyvin pedantti ja tutkii tilastoja aina tarkasti, joten hän tietää mikä paikka lentokoneessa on tilastoiden mukaan tappavin paikka lentokoneessa, istuinpaikka 7A. Krüger varaa sen, ja kolme muuta paikka isosta lentokoneesta. Hän jättää paikan 7A tyhjäksi ja yrittää muillakin keinoilla helpottaa pelkoaan.

Kun lentokone nousee Buenos Airesin lentokentältä ja aloittaa 13 tuntisen matkansa kohti Berliiniä, Nelen lapsivesi menee ja hän soittaa taksin mennäkseen sairaalaan. Samaan aikaan Krüger saa puhelinsoitin jonka aikana hänelle kerrotaan, että Nele on kidnapattu. Hän ja vauva kuolevat, ellei Krüger kaappaa konetta, aiheuta maahansyöksyn ja tappaa koneen kaikki yli 600 matkustajaa. Krüger joutuu kesken painajaista. Berliinissä Krügerin kollega alkaa etsimään Neleä.

Ikkunapaikka 7A äänikirja on hermoa raastavaa, ja jänistystä riittää sekä lentokoneessa että hylätyssä suurnavetassa, jossa Nele kokee samaan aikaisesti sekä synnytyspolttojen tuskan että mielipuolisen kaappaajan suunnitelmien aiheuttaman kauhun.

Ikkunapaikka 7A ON äärimmäisen jännittävä kirja, hyytävällä loppuratkaisulla. Fitzek on psykologisten trillereiden mestari. Fitzek hallitsee erittäin hyvin sekä ihmismielen tarkat kuvaukset kun jännitystarinoiden rakentamisen.

Kirjailijasta: Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek syntyi vuonna 1971 Saksassa. Fitzek on Saksan menestynein jännityskirjailija. Hänen kirjojaan on maailmanlaajuisesti käännetty jopa 35 eri kielelle ja myyty yli 13 miljoonaa kappaletta. Hänen kirjojensa pohjalta on tehty lukuisia elokuvia, näytelmiä, kuunnelmia ja tv-sarjoja. Fitzek on sekä arvostelumenestys että lukijoiden suosikki ja hänen kirjojansa ovat jatkuvasti myydyimpien kirjojen listoilla kärkisijoilla.

Fitzekin trillerit ovat julkaistu Suomessa vuodesta 2021. Potilas oli vuoden 2018 myydyin kirja Saksassa, se julakistiin Suomessa alkuvuonna 2021 kun taas kirja Matkustaja 23 ilmestyi toukokuussa 2021, ja marraskuussa julkaistiin Ikkunapaikka 7A. Alkuvuonna 2022 julkaistaan Suomessa Fitzekin esikoisteos Terapia (vuodelta 2006).

Kuuntele Ilmaiseksi: