Ihon alla Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Soili Pohjalainen

Äänikirja

Johdanto

Soili Pohjalaisen kolmas romaani Ihon alla perustuu kirjailijan omiin kokemuksiin. Ihon alla äänikirja kertoo kaunistelemattoman tarinan äitiydestä, tyttärestä ja perheestä joka on paljon muutakin kuin haavansa ja arpensa.  Kirjan äiti kuvaa miten tytär Aino oli pienenä topakka neiti joka ei kuunnellut lässytystä. Nyt äidin kauppareissu katkeaa, kun puhelimesta kuuluu hätäisen teinin ääni. Aino on tehnyt syviä viiltoja taas.

Ihon alla kuvaa miten kokonaisen perheen elämä muuttuu mustaksi ja raskaaksi ja kuinka uudessa normaalissa elämässä on verisiä pyyhkeitä, vain pitkiä hihoja ja piilotettujen terien metsästystä. Kirjan äiti pohtii mitä on tehnyt väärin ja miten olisi pitänyt toimia. Hiljalleen haavoista tulevat haaleita arpia, kaikilla. Ihon alla äänikirja ilmainen on Pirjo Heikkilän äänittämä. Äänikirjan pituus on 4 tuntia ja 40 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Ihon alla

Ihon alla äänikirja kertoo äidin, myös minäkertoja, jonka teinitytär Aino oireilee rankasti. Tyttö on alkanut viiltelemään itseänsä. Tämä tapahtuu usein ja jopa niin vakavasti, että ambulanssi kiidättää hänet sairaalaan asti tikattavaksi. Tyttären holtiton käytös aiheuttaa ongelmia koko perheelle.

Ihon alla äänikirja ilmainen alkaa äidin kauppareissulla. Kesken ostokset Aino soittaa ja kertoo äidilleen, että hän on viiltänyt liian syviä haavoja. Aino pyytää anteeksi ja kertoo soittaneensa ambulanssin. Äiti maksaa ostokset ja ajaa kotiin. Hänen ajatuksissaan hän pelkää muiden näkevän kuinka huono äiti hän on. Hän pohtii näkyykö se päältä päin, että oma lapsi satuttaa itseänsä.

Äiti yrittää ajaa varovaisesti kotiin. Hän pyytää hiljalleen, ettei Aino kuolisi. Hän pelkää, että tänään olisi se päivä, kun hänen mummonsa tulee hakemaan Ainon häneltä pois. Älä ota Aino minulta pois hän pyytää. Ambulanssi tulee ja vie Ainon ja äidin sairaalaan. Siellä he tapaavat jälleen lääkärin joka ei katso silmiin vaan suorittaa työnsä mekaanisesti ja poistuu. Sen sijaan lämmin oloinen hoitaja sanoo sanat joka jää elämään vanhempiin. Tämä ei ole teidän vikanne.

Ainolla on verta otsassa, kädessä haavoja ja häntä tekee mieli päärynäpirtelöä. Aino rauhoittaa äidin sanomalla, että hän tietää miten viiltää, jos oikeasti tahtoo kuolla. Ainon isä lähtee hakemaan pirtelöä mutta kun hän palaa Aino on jo syvässä unessa.

Ihon alla äänikirja kertoo kuinka vanhemmat ovat jatkuvassa hälytystilassa ja miten tämä vaikuttaa heidän elämään. Kaikki he käyvät terapiassa, parisuhde kärsii ja kaikki muu hämärtyy, kun kaikki voima keskittyy Ainon tarkkailuun ja vointiin. Ihon alla on koskettava romaani vanhemmuudesta, rakkaudesta ja huolesta omaan lapseen ja itsetuhoisuuteen.

Kirjailijasta: Soili Pohjalainen

Soili Pohjalainen syntyi Vantaalla vuonna 1980. Pohjalainen on kirjailija ja freelancerina toimiva toimittaja sekä sanataideohjaaja ja tiedottaja. Koulutukseltaan hän on kirjoittamisen maisteri sekä kulttuurintuottaja. Kirjoittamista Pohjalainen opiskeli Jyväskylän yliopistossa ja tuottamista hän opiskeli ruotsin kielellä. Nykyään Pohjalainen asuu perheensä kanssa Vierumäellä, omien vanhempiensa naapurissa.

Aiemmin hän kirjoittanut kirjat Valuvikaa vuonna 2019 ja Käyttövehkeitä vuonna 2016. Käyttövehkeitä on voittanut Kalevi Jäntin palkinnon sekä oli ehdolla esikoiskirjapalkinnon saajaksi Helsingin Sanomien järjestämässä kilpailussa. Pohjalaisen kirjat ovat ihmisläheisiä, värjättyjä mustalla huumorilla ja helposti lähestyttäviä. Pohjalainen on myös kirjoittanut Isomettän poika – Jari Isometsän koko tarina vuonna 2021. Tämä oli Pohjalaisen ensimmäinen elämänkerta. 

Kuuntele Ilmaiseksi: