Idiootit ympärilläni Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Thomas Erikson

Äänikirja

Johdanto

Idiootit ympärilläni: Kuinka ymmärtää muita ja itseään on ruotsalaisen käyttäytymistieteisiin erikoistunut kirjailijan Thomas Eriksonin huippumenestys. Kirja julkaistiin vuonna 2014. Kirjassa kuvataan erialisia ihmistyyppejä värien mukaan ja kirjassa opastetaan miten tulla toimeen eri ihmistyyppien kanssa. Kirja on viihdyttävä ja konkreettinen sekä helposti lähestyvä. Kirjassa käydään läpi vuorovaikutustaitoja, mitkä ne ovat ja kuinka niitä voi harjoitella. Parantamalla omia vuorovaikutustaitoja ja ymmärtämällä ihmistyyppien tapa kommunikoida saa huomata kuinka idiootit ympärilläsi vähenee huomaamatta.

Idiootit ympärilläni äänikirja on Aki Laitisen äänittämä. Suomennoksen on tehnyt Riie Heikkilä. Suomessa Idiootit ympärilläni: Kuinka ymmärtää muita ja itseään julkaistiin vuonna 2018. Idiootit ympärilläni äänikirja ilmainen on pituudeltaan hieman alle 8,5 tuntia pitkä.

Kirjasta: Idiootit ympärilläni

Idiootit ympärilläni äänikirja esitellee yksinkertaisen menetelmän millä jaetaan ihmisiä neljään eri ryhmään luonteenpiirteiden mukaan. Ryhmät ovat punaiset, keltaiset, vihreät ja siniset. Punaiset ihmiset ovat luonteeltaan nopeita, helposti suuttuvia ja kiivaita. Tai ainakin vaikuttavat kiivailta koska korottavat ääntään nopeasti. Punaiset itse ei ehkä koe itseänsä vihaisemmaksi, kun muutkaan. Punaisille nopeus tarkoittaa tehokuutta. he ovat myös kilpailuhenkisiä. Idiootit ympärilläni: Kuinka ymmärtää muita ja itseään teoksen mukaan punaiset ovat usein johtajia.

Keltaiset taas ovat sosiaalisia, positiivisia ja ulospäinsuuntautuneita. keltaiset nauttivat esiintymisestä ja tarinankerronnasta.  He ovat usein huoneen keskipisteenä ja heiltä on vaikea saada puheenvuoroa. Keltaiset ovat nopeita ja heitä ei haittaa nopeatkaan muutokset. Keltaiset eivät ole tarkkoja yksityiskohtien kanssa, jotain sinnepäin riittää heille. Keltaisten keskittymiskyky ei ole hirveän hyvää. He tarttuvat uuteen projektiin ja aloittaa sen, mutta jonkun muun on parempi olla paikalla saattamassa projektiin loppuun Idiootit ympärilläni äänikirja ilmainen mukaan.

Vihreät luonnonpiirteet omistavat ovat rauhallisia, ihmisläheisiä ja tasaisia ihmisiä. He eivät välttämättä avaa suunsa isossa porukassa. Vihreät viihtyvät paremmin pienessä porukassa. Vihreät ei tykkää esiintymisestä vaan he ovat mieluummin kuuntelijan roolissa. Vihreät ei pidä juurikaan muutoksista ja he ovat myös erittäin mukavuudenhaluisia. He ovat itse asiassa niin mukavuudenhaluisia, että voivat vaikuttaa jopa veltoilta tai saamattomilta.

Siniset ovat asialähtöisiä ja loogisia. Siniset eivät rupattele vaan keskittyy olennaiseen. He ovat sekä tarkkoja että teräviä. Toisinaan siniset voivat vaikuttaa etäisiltä ja kylmiltä, joskus jopa töykeiltä. Sinisen luonteenpiirin omaava henkilö ei ajattele juurikaan muiden ihmisten tunteita vaan huomauttaa napakasti toisen tekemät virheet. Siniset takertuvat helposti yksityiskohtiin ja voi jäädä jumiin niihin sillä tavalla, ettei projekti juurikaan etene.

Idiootit ympärilläni äänikirja esittelee käyttäytymismallit kattavasti ja hauskoilla esimerkeillä. Kirjassa esitellään myös eri väristä sekoitetut luonteenpiirteet. Kirja on viihdyttävä mutta ei kovin tieteellinen. Kirja sopii kaikille jotka ovat kiinnostuneet vuorovaikutuksesta.

Kirjailijasta: Thomas Erikson

Thomas Erikson syntyi vuonna 1965 Örnsköldvikissä Ruotsissa. Hän on ruotsalainen käyttäytymistieteisiin ja vuorovaikutukseen erikoistunut kirjailija, yrityskonsultti ja johtamisvalmentaja. Myös Eriksonin vaimo Christina Erikson on kirjailija.  Idiootit ympärilläni: Kuinka ymmärtää muita ja itseään on Eriksonin myydyin ja suosituin kirja.

Erikson löi kirjailijana läpi vasta käyttäytymistyypeistä käsitelevillä kirjoillaan Idiootit ympärilläni ja Psykopaatit ympärilläni ja kirjasarjallaan Alex Kingistä. Idiootit ympärilläni teos on myyty maailmanlaajuisesti yli 1,8 miljoonaa kappaletta. Kirja on käännetty yli 40 eri kielelle. Vuosina 2017 ja 2018 kirja oli myydyin pokkari Ruotsissa. Erikson on kertonut kirjan syntyneen lukijoiden monista kysymyksistä DISA-menetelmästä sen jälkeen, kun Erikson käytti menetelmää romaanissaan Pelonkylväjät. Eriksonia on arvosteltu kovin sanoin DISA- ja DISC-menetelmien yksinkertaamisesta kirjoissaan.

Kuuntele Ilmaiseksi: