Hyytävä ystävyys Äänikirja

3.6/5

Kirjoittaja: Allie Reynolds

Äänikirja

Johdanto

Kirjailijalla Allie Reynoldsilla on omakohtaista kokemusta kilpailevasta freestyle-lumilautailusta ja huippu-urheilijoiden maailmasta ja se tuo hänen esikoisromaaniinsa realistista otetta. Kirjassa Hyytävä ystävyys viisi freestyle-lumilautailijaa tapaa hiihtokeskuksessa Ranskan Alpeilla. Tapaaminen herättää heissä kaikissa viidessä vahvoja tunteita. On kulunut vuosikymmentä heidän viime tapaamisestansa. Silloin tosin porukassa oli seitsemän henkeä. Silloin tapahtuneen tragedian myötä yksi halvaantui ja yksi katosi epäselvissä olosuhteissa. Trillerissä hiihtokeskuksen tunnelma muuttuu uhkaavaksi, kun salaisuuksia vuosia sitten tapahtuneesta alkaa selviämään. Yksi porukasta haluaa totuuden esille, ja hän ei luovuta kostamatta.

Hyytävä ystävyys äänikirja julkaistiin vuonna 2021. Suomennoksen on tehnyt Maikki Soro. Hyytävä ystävyys äänikirja ilmainen on äänittänyt Rosanna Kemppi, pituudeltaan äänikirja on vähän yli yksitoista tuntia pitkä.

Kirjasta: Hyytävä ystävyys

Kirjan Hyytävä ystävyys tarinassa viisi lumilautailijaa tapaa kymmenen vuoden jälkeen hiihtokeskuksessa Ranskan Alpeilla. Talvikausi hiihtokeskuksessa aukea vasta kuukauden päästä, huhtikuussa, joten mäet ovat vapaana huippu osaaville lumilautailija ryhmälle. Viimeksi kun ryhmä tapasi se johti tragediaan. Silloin ryhmässä oli seitsemän henkeä mistä yksi halvaantui ja yksi katosi jäljettömiin.

Kirjan kertoja on Milla niminen kolmekymmentäkolme ikäinen nainen. Hän saa Curtis-nimiseltä mieheltä sähköpostikutsun tulla tapaaman vanhoja ystäviään lumilautailun merkeissä Ranskassa Hyytävä ystävyys äänikirja selostaa. Ryhmään kuuluu myös Millaa pari vuotta nuorempi Brent. Brent ja Milla viettivät vuosia sitten monta kiihkeää yötä yhdessä. Ryhmään kuuluvat myös nykyään naimisissa oleva pariskunta Heather ja Dale.

Hyytävä ystävyys teoksessa ryhmä tapaavat Le Rocher nimisessä pikkukylässä. Heti tavattuaan ryhmä tajuaa, että heitä kutsui koolle mahdollisesti joku muu, kun ryhmän jäsenet itse. Kaikki ovat saaneet saman kutsun sähköpostitse, mutta joillain lukee lähettäjänä vaan ”M” tai ”C”. Lähettäjä ei kuitenkaan ole Milla eikä Curtiskaan tunne olevan kutsun takana.

Päästyään pienellä hissillä ylös hiihtokeskuksen päärakennukseen ryhmän jäsenet huomaavat lämpimän ruuan ja seurapelit jotka heitä odottavat mutta paikka on muuten täysin autio. Milla alkaa aavistamaan, että jokin on vialla. Pian käy selväksi, että hän on aivan oikeassa, Hyytävä ystävyys äänikirja kertoo.

Hyytävä ystävyys äänikirja ilmainen on jäätävän jännittävä trilleri lumilautailijoista, kilpailu urheilusta ja ystävyydestä jossa jokin menee pieleen. Ryhmä ovat autiossa hiihtokeskuksessa joka on lumen eristämänä ja tunnelma muuttuu uhkaavaksi, kun ryhmän sisällä olevat vanhat salaisuudet alkavat paljastumaan.

Joku ryhmän jäsenistä on saanut tarpeekseen, hän haluaa tietää totuuden eikä hän aio luovuttaa. Hän janoaa myös kostoa vuosia sitten tapahtuneesta tragediasta. Kuka selviää vai selviääkö kukaan?

Kirjailijasta: Allie Reynolds

Allie Reynolds syntyi Englannissa. Hän on entinen ammattilumilautailija ja häntä lasketaan edelleen yksi Britannian parhaaksi freestyle-lumilautailijaksi. Reynolds on viettänyt monta talvea Ranskassa, Sveitsissä, Itävallassa ja Kanadassa lumilautaillen. Hän on tehnyt työkseen muun muassa opettajan, kääntäjän, kirjakauppamyyjän ja lastenhoito töitä. Reynoldilla on kaksi lasta.

Vuonna 2003 hän muutti Australiaan missä hän muun muassa opetti englantia viisitoista vuotta. Reynolds siirtyi kokopäivä kirjailijaksi vuonna 2008. Hänen novellejaan on julkaistu aikakausilehdissä Britanniassa, Ruotsissa, Australiassa ja Etelä-Afrikassa. Hyytävä ystävyys on hänen esikoisromaaninsa. Se jukkaistiin vuonna 2021. Hyytävä ystävyys on julkaistu kaksikymmentäkahdella eri kielellä maailmanlaajuisesti ja julkaistu kolmessatoista eri maanalueella. Hänen toinen trilleri julkaistaan kesällä 2022.

Kuuntele Ilmaiseksi: