Hylynetsijä Äänikirja

3.6/5

Kirjoittaja: Anna Ihrén

Äänikirja

Johdanto

Anna Ihrénin kirjoittama dekkari Hylynetsijä sijoittuu pienen saareen nimeltään Smögen ja sen pienen idylliseen kyläyhteisöön. Kirjailija Ihrén liittyy suosittuihin kirjailijoihin Camilla Läckbergin ja Viveca Stenin joukkoon kirjoittamalla murhamysteereistä joka sijoittuvat pikkukaupunkeihin, missä rikokset rikkovat idyllistä elämää. Hylynetsijä äänikirja on ensimmäinen osa kirjassarjasta Smögenin murhat. Toinen osa on nimeltään Jääkalastaja.

Hylynetsijä kirjassa seurataan poliisia Dennis Wilhemlssonia joka matkustaa lapsuutensa maisemiin hoitamaan sielunsa kuntoon. Kun nuori mies löytyy kuolleena satama-altaasta Denniksellä ei ole aikaa hoitaa itseänsä. Hän saa odottamatonta apua nuorelta ja kunnianhimoiselta poliisilta Sandra Haraldssonilta. Hylynetsijä äänikirja ilmainen on Karoliina Kudjoidin äänittämä. Kirjan on kääntänyt Pirjo Lintuniemi. Äänikirjan pituus on 14 tuntia ja 32 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Hylynetsijä

Hylynetsijä äänikirja alkaa, kun poliisi Dennis Wilhelmsson jää virkavapaalle työstään isossa kaupungissa. Hän vuokraa kalastajalaivan ja päättä palata lapsuutensa kesäparatiisiin Smögenin. Hänellä on kova halu sekä levätä ja hoitaa rikkoutunutta sydäntä sen jälkeen, kun hänen avovaimonsa jätti hänet. Wilhelmsson on kokenut elämänkriisiä ja uskoo löytävänsä rauhan palaamalla paikkaan missä hän on ollut onnellisimpana.

Luonnollisesti hänen ajastaan Smögenissä ei tule olemaan niin rauhallinen, kun hän toivoo sen olevan. Denniksen ystävä lapsuudesta katoaa jäljettömiin ja hänen kollegansa löytyy kuolleena satama-altaasta. Dennistä pyydetään sijaistamaan Smögenin poliisijohtajaa joka yllättäen joutuu vanhempainvapaalle. Näin vastahakoinen Dennis on palannut työhön, voimatta yhtään paremmin.

Hylynetsijä äänikirja ilmainen kuvaa Denniksen uutta työparia Sandra Haraldssonia nuorena, suorapuheisena sekä kunnianhimoisena poliisina. Parivaljakko alkaa tutkimaan molempia tapauksia. Tutkinnan aikana Dennis kohtaa jatkuvasti tuttuja ja ystäviä lapsuudestaan. Työ osoittautuu hankalaksi ja erittäin merkittäväksi ja samalla Sandra on onnistunut herättämään Denniksessä jokin eloon ja Dennis huomaa voivansa paremmin.

Hylynetsijä äänikirja esittää myös lyhyitä katkelmia teksteistä joka on kirjoitettu 1800-luvulla. Tekstejä löytää ja tutkii ruotsalaisamerikkalainen sukututkija Anthony. Hän on löytänyt Smögenin menneisyydestä sekä henkilöitä että tapahtumia jotka muuttavat monenkin ihmisen tulevaisuutta ja kohtaloa.

Hylynetsijä kirjan keskeisenä teeman on rikostutkimuksen tarinan lisäksi ihmissuhteet ja sukulaisuus sekä petos. Kirjassa käsitellään yhdessäoloa, ydinperhettä sekä lapsen ja äidin välistä suhdetta.

Erittäin mukavaa kirjassa on kirjailijan mahtava kuvaus kesäisestä Smögenistä. Jos lukija saapuisi paikalle kirjan luettuna hän löytäisi varmasti tiensä kirjailijan kuvausten perusteella. Kirjassa kuvataan kalastajanpuodit, merta, pieniä kahviloita ja ihmisten iloista sorinaa auringossa. Poliiseista Dennis Wilhelmssonista ja Sandra Haraldssonista tulevat parivaljakko jota tekee jatkossakin mieli seurata ja näin saakin tehdä, Hylynetsijä on vasta ensimmäinen osa kirjasarjasta.

Kirjailijasta: Anna Ihrén

Ruotsalainen Anna Ihrén syntyi vuonna 1971. Hän on asunut lapsuutensa Tukholmassa ja Göteborgissa mutta on viettänyt kaikki kesänsä Smögenissa. Ihrén on tunnettu kirjailija. Hänen kirjoittama kirjasarja Smögenin murhista on ollut valtava menestys Ruotsissa. Ihren on myös kirjoittanut erillisen kirjasarjan Göteborgin 400 v juhlavuotta varten. Myös tässä kirjasarjassa seikkailevat tutu poliisit Dennis Wilhelmsson ja Sandra Haraldsson.

Hän on myös kirjoittanut lapsille suunnattu kirjasarja jossa päähenkilönä toimivat tyttö nimeltä Stella ja poika nimeltä John. Stella ja John toimivat salapoliiseina Smögenissa. Aiemmin Ihrén julkaisi kirjansa omakustannuksella mutta nykyään hänellä on kustannusyhtiön kanssa sopimus. Hän on kirjoittanut kahdeksan kirjaa joista kaikki liittyvät tai sijoittuvat Smögeniin.

Kuuntele Ilmaiseksi: