Huonesiivooja Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Nita Prose

Äänikirja

Johdanto

Nita Prosen kirjoittama Huonesiivooja kirja kertoo hotelli huonesiivoojasta nimeltään Molly Gray. Gray on erityinen nainen. Hän on tunnettu millimetrin tarkasta työnjäljestään ja etikettinsä vuoksi, mutta hänellä ei ole kovin hyvät sosiaaliset taidot, ja hän tulkitsee jatkuvasti ihmisiä väärin. Aiemmin hänen edesmennyt isoäiti auttoi häntä antamalla hänelle yksinkertaisia sääntöjä jonka mukaan elää.

Grayn hyvin järjestelmällinen elämä kääntyy päälaelleen, kun hotellissa usein asuva herra Black löytyy huoneestaan murhattuna. Poliisin pääepäilty on Molly Gray. Gray itse huomaa joutuneensa ihmeellisen tapahtumien keskipisteeseen ja hän päättää selvittää miten ja miksi herra Black kuoli, ennen kun häneltä loppuu aika. Huoneensiivoja äänikirja ilmainen on Fanny Noroila. Äänikirjan pituus on 11 tuntia ja 7 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Katariina Kallio.

Kirjasta: Huonesiivooja

Huonesiivoja äänikirja kertoo erityisesti huonesiivoojasta nimeltään Molly Gray. Molly Gray on luksustason hotellin tarkka ja hyvänkäytöksinen huonesiivooja. Enimmäkseen Molly on täysin näkymätön, ihminen johon kukaan ei varsinaisesti kiinnitä huomiota. Molly rakastaa työtään ja hänen työnjälkensä kyllä asiakkaat huomaavat.

Vaikka Molly on työstään pikkutarkka hänellä on myös haasteita. Kirjassa Mollyä kuvataan hieman erityiseksi. Hänellä on sosiaalisia vaikeuksia eikä hän osaa lukea ihmisiä joka johtaa väistämättä kiusallisiin tilanteisiin. Molly on myös maailmassa yksin. Aiemmin 25-vuotias asui isoäitinsä kanssa mutta isoäiti kuoli ja nyt Molly yrittää pärjätä maailmassa ilman isoäidin ohjeita ja tukea Huonesiivooja äänikirja ilmainen kertoo.

Kirjan jännä tapahtumaketju saa alkuunsa, kun Molly tuttuun tapaan siivoaa huoneita ja saapuu rikkaan ja pahamaineiseen omistaman Charlie Blackin vuokraamaansa huoneeseen. Molly löytää liikemiehen kuolleena huoneestaan. Nopeasti käy ilmi, että kyseessä on murha. Poliisin rikostutkinnan alussa pääepäilty on yllättävästi Molly, joka luonnollisesti on syytön.

Huonesiivoja äänikirja kuvaa tilannetta, kun Molly päättää selvittä murhan omin avuin ennen, kun on liian myöhäistä. Molly joka on kuvitellut olevana maailmassa täysin yksin huomaakin, että hänellä on enemmän ystäviä, kun hän voisi kuvitellakaan. Yhdessä he yrittävät selvitellä kenellä voisi olla motiivi herra Blacken tappamiseen. Voisiko murhana takana olla esimerkiksi miehen vaimo, Giselle Black? Hän on jo miehen toinen vaimo, nuori ja kaunis. Monet ovat mieltäneet Gisellen onnenonkijaksi.

Huonesiivooja on hyvin kirjoitettu tarina mutta varisnaiseksi murhamysteeriksi kirjaa ei voida sanoa. Kirja sisältää muutamia yllättäviä kohtia ja juoneenkäänteitä mutta kirjan ihanuus piilee sen päähenkilössä Mollyssa. Molly on ihana hahmo joka kerää sympatiat puolensa ja jonka edesottamuksiaan on mukavaa seurata. Kirjasta on tekeillä myös kirja.

Kirjailijasta: Nita Prose

Nita Prose on Nita Provonostin kirjailijanimi. Provonost on kanadalainen kirjailija ja kustannustoimittaja. Hänellä on pitkä kokemus kustannusalalta. Uransa alussa Provonost editoi käsikirjoituksia ja oppi paljon lukemalla kustannustoimittajien ja kirjailijoiden välistä keskustelua kirjojen marginaaleissa. Nykyään hän toimii Torontossa Simon & Schuster kustannusyhtiön toimitusjohtajana ja pääkustannustoimittajana. Siellä hän työskentelee lahjakkaiden kirjoilijoiden ja toimittajien kanssa ja Provonost kertookin oppivansa kaiken minkä hän osaa kirjojen kirjoittamisesta heiltä.

Huonesiivooja on Provonostin esikoiskirja vuodelta 2022. Kirja on ollut maailmanlaajuinen menestys ja se yltyi nopeasti jopa New York Timesin bestseller listalle.

Kuuntele Ilmaiseksi: