Hulluja satuja Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Paula Noronen & Minna Kivelä

Äänikirja

Johdanto

Paula Norosen ja Minna Kivelän alun perin esitetyt tarinat Radioplayssa ja Podplayssa julkaistiin vuonna 2021 teos Hulluja satuja äänikirja ja e-kirja. Kirjan hulvattoman kreisihauskat tarinat saivat aikanaan valtavat kuuntelumäärät. Tarinoita ovat 15 kappaletta, yksi hauskempi kuin toinen. Hulluja satuja äänikirja ilmainen on äänittänyt tuttu näyttelijä Eero Ritala joka tuo tarinoihin oman hauskuutensa. Äänikirja on pituudeltaan hieman yli 2 ja puoli tuntia. kirja sopii kaikenikäisille huumorin ystäville.

Kirjan kuvituksen on tehnyt Aiju Salminen. Kuvat ovat mukava värikäs lisä tarinoihin. Hauskoissa saduissa seikkailee muun muassa oravat, mummot, villit vauvat ja bilekissat. Noronen ja Kivelä ovat komiikan mestarinaisia eikä heidän satujaan kuuntelemisen lomalla tule tylsää hetkeä.

Kirjasta: Hulluja satuja

Norosen ja Kivelän Hulluja satuja äänikirja koostuu 15 hauskasta sadusta. Ensimmäinen satu Pahismummo ja suuri pähkinäsota kertoo mummosta joka lähes tulkoon aina, on pahalla tuulella. Mummo harrastaa pähkinöiden heittelyä. Kaksi oravaa nimeltään Mauri ja Vesa joutuvat sadussa pähkinätaisteluun mummon kanssa.

Hulluja satuja numero kaksi on satu nimeltään Vauvat karkuteillä. Satu kertoo siitä kerrasta, kun vauvat Keke ja Vuokko päättävät lähteä kahvilasta ja äideistään karkuteille. Seuraavaksi tulee satu nimeltään Kakkakikkare hammaslääkärissä. Kakkakikkare pelkää kovasti poraamista. Lopulta hammaslääkärikäynti keskeytyy, kun mies nimeltä Kari Kontkanen Kotkasta rynnii sisälle hammaslääkärin tutkimushuoneeseen ja luulee Kakkakikkarea hammaslääkäriksi. Myöhemmin kirjassa kakkakikkare seikkailee myös tarinassa Kakkakikkare ja valtava valhe.

Hulluja satuja äänikirja ilmainen esittää seuraavaksi tarinan Jouluaatto minuutissa. Tarina kertoo siitä, miten pukki alkaa juhannuksena valmistelemaan joulua mihin kukaan muu ei ole valmis. Joulumuorikin on Tallinnassa risteilyllä. Joulupukkia tavataan vielä kirjassa, tarinassa nimeltään Joulupukin uudet kujeet.

Seuraavassa tarinassa Kissojen Kotibileet kuvaa sitä mitä kissat puuhaavat, kun ovat yksin kotona. Seuraavassa tarinassa lukija saa taas tavata oravaveljekset Mauri ja Vesa. Oravaveljesten ensimmäinen koulupäivä kuvaa nimensä mukaisesti oravaien koulutaipaleen ensimmäistä päivää.

Hulluja satuja esittää seuraavaksi vauvojen Keken ja Vuokon uusi seikkailu sadussa nimeltään Vauvat sekoilevat televisiossa. Vauvat lähtevät taas kahvilasta karkuteille ja sattuvat konttaamaan sisälle tv-studioon ja suoraan lähetykseen. Vauvat lähtevät kirjassa vielä kerran karkumatkalle sadussa Vauvat lentokoneessa.

Hulluja satuja äänikirja kertoo myös tarinan Kännykkä ottaa hatkat. Tarinassa kännykkä väsyy olemaan koko ajan ihmisten räplättävänä, joten hän päättää lähtemään karkuun, lepäämään. Kauhuoravien Halloween tarinassa taas tavataan Vesaa ja Mauria. Tällä kertaa oravat tapaavat pojan niemeltään Jaska joka on pettynyt äidinisä tekemään halloween pukuun.

Hulluja satuja esittää lukijalleen myös sadun nimeltä Kamala herra möykky. Tarina kertoo puutarhatontun kokoisesta vihaisesta pienestä herrasta. Nokkelat koirat kisailevat kertoo Pate ja Mepasta, kahdesta koirasta joka inhoaa toisiaan.

Kirjailijasta: Paula Noronen ja Minna Kivelä

Paula Noronen syntyi vuonna 1974 Järvenpäässä. Noronen on kirjailija, radiojuontaja, televisioesiintyjä sekä käsikirjoittaja. Noronen on opiskellut radiolinjalla sekä Taideteollisessa korkeakoulussa tv- ja elokuvakäsikirjoittamista. Noronen on työskennellyt monessa eri radiokanavalla. Noronen on myös esiintynyt viihdeohjelmissa televisiossa kuten muun muassa Hyvät ja huonot uutiset-, Villi kortti-, ja Penkinlämmittäjät-ohjelmissa. Noronen on kirjoittanut Supermarsu kirjat, Kyllä Sartsa osaa! Yökoulu kirjasarjaa sekä Pirjo ja kaverit sarjaa. Neljätoista osaa Supermarsu kirjasarjassa on myyty yhteensä yli puoli miljoonaa kappaletta.

Minna Kivelä syntyi vuonna 1968 Helsingissä. Kivelä on näyttelijä ja ohjaaja. Hän on esiintynyt muun muassa elokuvissa ja televisiosarjoissa kuten Kätevä emäntä, Taivaan tulet ja Närpiäiset.

Hulluja satuja ovat heidän ensimmäinen yhteinen kirjansa.

Kuuntele Ilmaiseksi: