Holly Äänikirja

3.5/5

Kirjoittaja: Maisku Myllymäki

Äänikirja

Johdanto

Maisku Myllymäen esikoisromaani Holly kertoo kahdesta naisesta ja heidän kamppailustaan häpeän, salaisuuksien ja huomiokipeyden keskellä. Holly äänikirja kertoo miten Eeva, luontolehden toimittaja, matkustaa saareen missä on tehty harvinaista lintuhavaintoa. Holly, nainen joka on tehnyt havainnon, on Eevalle entuudestaan tuntematon.  Naiset kiertävät yhdessä saarta etsimässä lintua ja kohta tarinassa ruvetaankaan linnun sijaan tutkiskelemaan tarinan kahta naista.

Miksi Holly, tunnettu näyttelijä, asuu saarella yksin ja onko Eeva tullut saarella etsimään jotain ihan muuta, kun lintua? Viikko pienellä saarella muuttaa Eevan elämän suunnan ja tästä alkaa Eevan elämässä muutos. Holly äänikirja ilmainen on Outi Vuorirannan äänittämä. Äänikirjan pituus on 5 tuntia ja 32 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Holly

Holly äänikirja kertoo kahdesta hyvin erilaisesta naisesta jotka sattumoisin viettävät yhdessä viikon joka muuttaa ainakin yhden elämän suunnan. Holly on maineikas näyttelijä joka on vetäytynyt julkisuudesta. Hän asuu yksin saarella, talossa joka hän on perinyt tädiltään. Holly on kirjan alussa lähettänyt viestin Ihmisenluonto-lehteen ja kertoo viestissään nähneenä saarella hyvin harvinaisen linnun niemeltään vihermehiläissyöjän.

Ihmisen luonto lehdessä päätoimittajan toimiva Helene Greve lähettää saarella oman tyttärensä, kolmekymppinen Eeva joka harrastaa lintuja. Helene on kiinnostunut saamaan lehteensä ison artikkelin Hollysta ja käyttää tässä kohtaan lintuhavaintoa hyödykseen. Koska saaristovene käy Hollyn asumassa saaressaan vaan kerran viikossa sovitaan, että Eeva jää Hollyn vieraaksi viikoksi. Helene lähettää tyttärensä mukanaan listan kysymyksiä mihin hän toivoisi Hollyn vastaavan.

Holly äänikirja ilmainen kuvailee värikästä ja puheliaan Hollyn. Holly on viisikymppinen nainen joka pukeutuu värikkäisiin vaatteisiin ja juo paljon viiniä. Sitoutuminen ei ole Hollyn juttuja ja kaiken puolin Holly on Eevan vastakohta.

Eeva on varovainen, jopa pelokas, nainen joka edelleen asuu äitinsä kanssa, pienessä huoneessaan. Eevalla on pitkä lista asioista jota hän häpeää ja hänestä tuntuu, ettei hänellä ole valtaa omasta elämästään vaan että hän lähinnä ajautuu tilanteisiin ilman omaa valintaa tai tahtoa.

Holly kehottaa ja rohkaisee Eevaa ottamaan riskejä ja kokeilla jotain uutta ja jännittävää. Sen vuoksi Eeva juo viiniä, polttaa tupakkaa ja ui ensimmäistä kertaa meressä, asioita joka hän ei muuten tekisi Holly äänikirja kuvailee. Eeva jopa seisoo päällään.

Tarinan tunnelmaa muuttuu hieman, kun yksi Hollyn monista rakastajista, Roberto saapuu saarelle purjeveneellään. Naisten välillä syttyy jonkinlainen kilpailu mutta Eeva huomaa, että enemmän kun itse Robertoa, Eeva haluaa jotakin muuta joka on Hollyn.

Kirjailijasta: Maisku Myllymäki

Maisku Myllymäki syntyi vuonna 1982 Alavuudella, Suomessa. Myllymäki on opiskellut filosofiaa ja valmistunut filosofian maisteriksi. Hänen pääaineenaan oli suomen kieli. Kirjoittamista Myllymäki on opiskellut muun muassa Kriittisessä korkeakoulussa Nykyään Myllymäki toimii Lahdessa kirjastonhoitajana. Myllymäki on kertonut olevansa intohimoisesti suhtautunut kieleen sekä kirjallisuuteen ja tahtoo välittää mahtavia lukuelämyksiä. Holly teos vuodelta 2021 on Myllymäen esikoisteos.

Kirjoittamisen ja lukemisen lisäksi Myllymäki harrastaa sekä lintujen tarkkailua että juoksemista ja mieluiten hän viettää aikansa veden äärellä. Lintuhavainnot häneen kirjassaan ovat tarkkoja ja kirjassa on myös kauniita kuvauksia saariston maisemista.  Myllymäki on kertonut Holly kirjan lähtökohtana olevan irlantilaisen Iris Murdochin romaani Meri, meri vuodelta 1979.

Kuuntele Ilmaiseksi: