Hirvikaava Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Antti Tuomainen

Äänikirja

Johdanto

Antti Tuomaisen kirja Hirvikaava vuodelta 2021 on jatko-osa vuonna 2020 julkistetulle kirjalle Jäniskerroin. Hirvikaava tarina rakkaudesta, rikoksista ja suomen suurimmasta hirvestä, mustalla huumorilla värjätty. Hirvikaava äänikirja esittää päähenkilönä toimiva Henri Koskinen, vakuutusmatemaatikko, joka kirjasarjan ensimmäisessä osassa peri veljeltään seikkailupuiston kaikilla velvoituksilla ja työntekijöillä. Henri peri myös ison velan rikosliigalle joka oli hänen veljensä ottama.

Hirvikaava kuvailee, miten Henri on saanut seikkailupuiston pyörimään ja suhteensa Lauraan jotenkin toimimaan ja sitten astuu taas ongelmia kuvioon. Voiko matemaattisilla kaavoilla selvittää parisuhteensa umpisolmuja ja miten mies menneisyydestä saadaan pois kuvioista. Ja miksi Henri ei saa ostettua Hirvihyppy-laitetta puiston vetonaulaksi? Hirvikaava äänikirja ilmainen lukee Antti L.J. Pääkkönen. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 32 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Hirvikaava

Antti Tuomaisen Hirvikaava äänikirja alkaa todella suurella yllätyksellä, kun Henrin veli Juhani palaa. Hän on tekaissut oman kuolemansa velkojensa takia ja palaa nyt kun puiston asiat vihdoin ovat, Henrin toimesta, kunnossa. Juhanin halu päästä takaisin puiston johtajaksi ei suinkaan ole tarinan ainut huolenaihe.

Hirvikaava äänikirja ilmainen esittää myös tavarantoimittajan vaihdossa ongelmia aiheuttava laiteostoa. Suomen Leikki Oy eivät suostu myymään SunMunFunille puistolle vetonaulaksi Hirvihyppy-laitetta. He kuitenkin yrittävät myydä kelvottoman ja ylihinnalla varustettu Krokotiilijuoku-laitetta.

Ja näin Henrillä on käsillään suuren määrän ongelmia. Puiston työntekijän kääntyivät hänen vastaansa, kun Juhani palaa ja lupaa heille jokaisella suuria, mahdottomia, asioita. Seuraavaksi saapuu paikalle pääomasijoittaja Kuisma Lohi joka haluaa puiston yhtiökumppaniksi. Henri vastustaa ajatusta koska hän tietää, ettei Lohen alaisuudessa puistoista ja sen työntekijöistä pidettäisiin huolta. 

Hirvikaava äänikirja kertoo, ettei tilanteesta selviä ilman uusia ruumiita jota Henri vaivalloisesti joutuu hävittämään. Tämän takia paikalle saapuu järjestäytyneen rikollisuuden ja talousrikostutkinnasta poliisi Pentti Osmala. Pentti Osmala on taidetta ihaileva virkavalta ja hänellä on vaikeita kysymyksiä.

Kaiken onneksi Henrin ja Lauran suhde voi hyvin, ainakin alkuun, ja Laura ehdottaa jopa yhteen muuttamista. Siihen Henri toteaa, laskennat tehneenä, että suhtautuu hankkeeseen hyvin positiivisesti. Henri kuitenkin näkee haasteita tarkan aikataulun tekemisessä mutta on Lauran takia valmis tekemään karkean arvion, vaikka siitä istumalta. Suhde Lauran kanssa ajautuu kuitenkin sekin ongelmiin, kun haasteet kasaantuvat.

Voiko Henri pelastaa puiston veljensä ja Lohen kyynisistä, saadaanko puistoon uusi Hirvihyppy-laitetta ja saako Henri ja Laura asiansa selvitettyä? Hirvikaava tarjoaa lukijalle sekä naurua ja sydämen tykytyksiä. Henri yrittää kaavoillansa laskea miten selviää tilanteesta, kun tilanteesta ja hänelle toivoo pelkkää hyvää. Ja lopussa Henri saa langat solmittua täydellisesti.

Kirjailijasta: Antti Tuomainen

Antti Tuomainen syntyi vuonna 1971 Helsingissä missä hän edelleen asuu vaimonsa kanssa. Tuomainen on palkittu kirjailija. Ennen kirjailijauransa Tuomainen toimi pitkään mainosalalla. Tuomainen on myös työskennellyt vapaana toimittajana. Hän on myös kustannusyhtiön Crime Timen perustajajäsen yhdessä monen muiden suomalaisen dekkarikirjailijan kanssa.

Tuomaisen esikoiskirja Tappaja, toivoakseen julkaistiin vuonna 2006. Tämän jälkeen Tuomainen on kirjoittanut yli 10 kirjaa. Hänen tarinoissaan yhdistyy musta huumori ja rikokset. Tuomaisen kirjoja ovat julkaistu noin 30 eri maassa ja käännetty yli 25 eri kielelle. Hänen kirjojansa myydään enemmän ulkomailla kuin Suomessa. Kansainvälisesti hän on yksi tunnetuimmista suomailisista kirjailijoista. Jäniskerroin kirjasta tehdään Hollywood elokuva. Vuonna 2018 The Times lehti valisti kirjan Pikku Siperia, yhdeksi vuoden parhaaksi kirjaksi.

Kuuntele Ilmaiseksi: