Hirtettyjen kettujen metsä Äänikirja

4.6/5

Kirjoittaja: Arto Paasilinna

Äänikirja

Johdanto

Arto Paasilinnan Hirtettyjen kettujen metsä on hauska romaani kolmesta tukholmalaisesta, joista yksi on suomalainen ja hän on piileskelymatkalla. Kolme konnaa halusi saada köyhyydelle lopun, joten he varastelivat muutaman kymmenen kilon kultaa. Kaksi jää kiinni mutta kohta puolin he ovat tuomionsa kärsineet. Konnat odottavat kovasti mahtavaa kultasaalista jota kolmas konna suomalainen Oiva Juntunen on heille pidellyt. Nyt Oivaa valtaa pakokauhu. Hän ei halua jakaa muiden kanssa kullan. Ei auta muuta, kun lähtee karkuun.

Hirtettyjen kettujen metsä äänikirja on Kauko Helovirran äänittämä. Kirjan äänikirjan pituus on muutama minuutti yli seitsemän tuntia pitkä. Vuonna 1985 Hirtettyjen kettujen metsästä tehtiin radiokuunnelma. Sen ohjasi Rauni Ranta. 

Kirjasta: Hirtettyjen kettujen metsä

Paasilinnan kirjoittama teos Hirtettyjen kettujen metsä julkaistiin ensimmäistä kertaa vuonna 1983. Hirtettyjen kettujen metsä äänikirja puolestaan julkaistiin vuonna 2018.

Hirtettyjen kettujen metsä tarinan päähenkilönä on roisto Oiva Juntunen. Oiva päättää kätkeä ryöstösaaliinsa syvälle Lapin Kittilään. Vuosia aiemmin Juntunen on yhdessä kahden miehen kanssa tehnyt kultaryöstön.

Kaksi miestä varasti Oslon satamasta kultalastin. He ajoivat autolla kultasaalinsa kanssa Lappiin missä retkeilemässä ollut Oiva ottaa kullan vastaan. Saaliksi jäi noin 36 kg puhdasta kultaa. Oiva ei jää kiinni mutta miehet jäävät, he passitetaan vankilaan. He ovat sopineet, että Oiva antaa heille osuutensa kullasta, kun he vapautuvat vankilasta. Miehet istuessaan vankilassa Oiva pakoilee poliisia yrittäessään vaalia ryöstösaalista.

Hirtettyjen kettujen metsä äänikirja ilmainen kertoo Oivan ystävystyvän Lapin retkeilyllään juoppoon, majuri Sulo Remekseen. Majuri on virkavapaalla, jotta hän voisi suorittaa opiskeluja tekniikan alueella. Oiva valehtelee majurille olevansa Helsingin yliopiston kirjaston amanuenssina. Miehet päättävät jäädä Lappiin huuhtomaan kultaa. Oiva pistää varastettua kultaa ränneihin.

Lopulta miehet päättyvät Oivan asuntoon Rovaniemellä missä Remes alkaa tuhlaamaan löydettyä kultaa. Oiva kertoo kyllä hänelle totuuden. Oivan asunnolle tulee myös partioiva poropoliisi ja vanha nainen. Molemmat ovat tavallaan myös karkumatkoilla. Oiva lahjoo poropoliisin ja nyt heitä onkin sitten neljä enemmän tai vähemmän karkulaista, Hirtettyjen kettujen metsä äänikirja kertoo.

Rovaniemellä on aika mukavat oltavat, kunnes paljastuu, että yksi ryöstön tekijöistä, Hemmo Siira vapautuu. Ruotsin kuningas on päättänyt armahtaa Siiran hyvän käytöksen vuoksi Långholmenin vankilasta. Siira on tulossa hakemaan osuutensa kullasta. Siira löytää miehet mutta löytääköhän kullan? Paasilinnan romaani Hirtettyjen kettujen metsä äänikirja ilmainen on Paasilinnalle tyypillinen huumorilla värjätty tarina missä sekä filosofia että luonto ovat läsnä.

Kirjailijasta: Arto Paasilinna

Arto Paasilinna syntyi vuonna 1942 Kittilässä. Paasilinna kuoli vuonna 2018. Hän oli suomalainen toimittaja ja kirjailija. Paasilinnan perheen viidestä lapsesta kaikki neljä poikaa oli kirjailijoita. Paasilinnan perheessä arvostettiin kirjoja. Paasilinna osasi lukea ja kirjoittaa jo ennen kouluun menoa.  Hän opiskeli Lapin kansankorkeakoulussa ja teki toimittajan työtä vuoteen 1975 asti kun hän ryhtyi vapaaksi kirjailijaksi.

aikana Paasilinna julkaisi lähes neljäkymmentä romaania. Hän on maailmanlaajuisesti tunnettu ja hänen teoksiaan on käännetty yli neljällekymmenelle kielelle ja hänen kirjojansa on myyty yhteensä yli kahdeksan miljoonaa kappaletta. Paasilinnan tunnetuimpia kirjoja ovat muun muassa Jäniksen vuosi ja Hurmaava joukkoitsemurha. Paasilinnan kirjojen pohjalta on tehty lukuisia elokuvia ja näytelmiä.

Kuuntele Ilmaiseksi: