Hildur Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Satu Rämö

Äänikirja

Johdanto

Hildur on Islannissa asuva kirjailijan Satu Rämön ensimmäinen fiktiivinen romaani. Hildur äänikirja on samannimisen dekkarisarjan aloitusosa. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Islannissa olevien syrjäisille vuonoille jossa kukin yrittää parhaansa mukaan selvittyä. Kirjan pääosaa esittää Hildur Rúnarsdóttir, lapsuudessaan pahasti traumatisoitu aika ajoin ahdistunut rikosetsivä joka johtaa kadonneiden lasten yksikköä. Hildur saa työparikseen poliisiharjoittelijan Jakob Johanson Suomesta joka tuntuu pakoilevan omaa vaikeaa elämäntilannetta.

Hildur ja Jakob aloittavat selvittämään omituista rikossarjaa joka vie heidät vuosikymmeniä ajassa taaksepäin ja salaisuudet alkavat pikkuhiljaa nousemaan pintaan paljastaen hirmutekoja, hyväksikäyttöä ja vallan väärinkäyttöä. Hildur äänikirja ilmainen on Sanna Majurin äänittämä. Äänikirjan pituus on 11 tuntia ja 20 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Hildur

Hildur äänikirja tutustuttaa kuuntelijan rikosetsivään Hilduriin. Noin nelikymppinen reipasotteinen rikosetsivä joka asuu yksin Islannin syrjäisillä vuonoilla ja vastaa siellä kaiken näköisten asioiden hoitamisesta poliisina. Hän muun muassa vastaa kadonneiden lasten yksiköstä. Ahdistuksesta kärsivä Hildur on kova urheilemaan ja varsinkin hyvien aaltojen surffailu on hänen mieleen. Hildurin oma lapsuus on ollut traumaattinen koska hänen pikkusiskonsa katosi Hildurin nuoruudessa.

Hildur äänikirja kuvaa miten Hildur saa Jakob Johanson työparikseen. Jakob vastaa tekee harjoittelua ja koska hän ei myöskään puhu islantia hän ei saa tehdä virallista poliisityötä vielä. Hildur kuitenkin huomaa että Jakobista on paljon apua, hän on nimittäin erittäin hyvä kuuntelemaan, nokkela ja ei haittaa että hän sattuu olemaan kovin komea myös.

Suomalainen Jakob on selkeästi lähtenyt pakoon omaa yksityiselämän tilannetta, tilanne liittyy hänen entiseen parisuhteeseen ja sen tuomat haasteet vielä loputtuaan. Kun Hildur surffaa ahdistukseensa, Jakob neuloo. Parivaljakko paljastuu olemaan erittäin vahva tiimi.

Hildur äänikirja ilmainen kuvailee miten Hildur ja Jakob saa eteensä paikallisen murhan selvittämisen. He pääsevät sen kautta omituisen rikosvyyhdin jäljille. He tajuavat pian että kyseessä on vuosikymmeniä sitten alkaneen tapahtumaketju jossa syrjäytyneet vallanhimoiset hyväksikäyttäjät ovat toimineet salaa. Hildur joutuu oman menneisyyden tutkimisen eteen ja ajatus kostamisesta nostaa päätänsä, mutta auttaako kosto kuitenkin hänen kipuunsa?

Hildur on jännittävä ja mielenkiintoinen dekkari jossa murhan lisäksi on hyviä luonnonkuvauksia Islannin kauniista ja karusta vuonoista, erittäin totuudentuntuisia henkilöhahmoja ja hyvä tarina. Lisäksi tarinan mukaan lukija pääsee tutustumaan islantilaiseen kulttuuriin, elämään ja tapoihin. Kirja on erittäin hyvin kirjoitettu ja se on hankalaa laskea käsistään kun se on kerran aloitettu. Jopa kirjassa tapahtuva rikos liittyy islantilaisuuteen.

Kirjailijasta: Satu Rämö

Satu Rämö syntyi vuonna 1980 Suomessa. Nykyään hän asuu Islannissa, pohjoisvuonoilla yhdessä islantilaisen miehensä ja pariskunnan kahden tyttären kanssa. Rämö on koulutukseltaan ekonomi. Hän on tullut tunnetuksi kirjailijana. Hän on aiemmin kirjoittanut matkakirjoja Islannista. Hildur on Rämön ensimmäinen romaaninsa ja Hildur nimisen dekkarisarjan ensimmäinen osa. Päivätyönsä ohella Rämö pitää suosittua Instagram tiliä jossa hän kertoo kivoja pieniä tarinoita Islannin vuonoilta käsin.

Kuuntele Ilmaiseksi: