Hermo Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Juha Rautaheimo

Äänikirja

Johdanto

Hermo äänikirja on kokeneen rikosylikomisarion Juha ”Hermo” Rautaheimon kirja Hermo on hengästyttävä rikoskirja, joka perustuu tositapahtumiin ja Rautaheimon omiin kokemuksiin ollessaan yli 40 vuotta töissä Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikössä. Hänen kirjansa koostuu tarinoista, jotka moni ovat suomalaisille jo entuudestaan tuttuja kuten Herlinin suvun perijättären sieppauksen, raaka taksisurma ja Bandidos-moottoripyöräkerhon entisen johtajan ampumista.

Kirjassa kerrotaan myös rikoksista, jotka saivat vähemmän mediahuomiota. Rautaheimo kertoo kirjassaan poliisin selvittelytyöstä ja tutkinnoista ja poliisityön kehityksestä aina 1970-luvulta nykypäivään DNA-testien ja digitaalisten toimintoineen. Hermo on kiinnostava ja jännittävä kuvaus poliisin työstään. Hermo äänikirja ilmainen on Jari Nissisen äänittämä. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja 10 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Hermo

Juha ”Hermo” Rautaheimo on myös kutsuttu Suomalaisen pimeimmän puolen asiantutijaksi johtuen hänen pitkästä kokemuksestansa rikosetsivänä ja murharyhmän johtajan Helsingin poliisilla. Hermo äänikirja on hänen muistelmateoksensa, joka syntyi Rautaheimon jäätyään eläkkeelle.

Hermo äänikirja ilmainen on jaettu seitsemään osaan. Osa 1 käsittelee vuosia 1952–1975 elikkä Rautaheimon lapsuutta ja nuoruutta, aikaa ennen poliisikoulua, poliisikoulu ja hänen ensimmäistä työtään Helsingin poliisilla. Kirjan toinen osa käsittelee vuosia 1975–1984. Näinä vuosina Rautahermo perusti perheen, kävi miehistökurssia ja oli mukana selvittämässä muun muassa Allan Grönqvistin ja Helena Mäntylän murhia sekä tuhopolttosarjaa.

Vuosina 1985–1989 Rautaheimo teki työtä ja etsi mielenrauhaa muun muassa purjehtimalla. Hän opetti myös poliisiopistoon. Vuosina 1989–1994 tapahtui Rautaheimon uralla paljon suuria muutoksia kun hän ensin toimi tutkintajohtajana, sitten hän oli mukana perustamassa Helsingin rikospoliisin tutkinta- ja koulutusjaoksen ja sitten hän siirtyi vielä henkirikostutkinnan johtajaksi.

Hermo äänikirja kuvailee miten Rautaheimon vuodet 1995–2004 meni. Silloin Rautaheimo tarttui kynään ja aloitti ensimmäisen dekkarinsa kirjoittamistaan. Poliisin työssä kohdattiin kovaa jengiväkivaltaa ja tutkittiin sekä poliisi- että taksimurhaa.

Vuodet 2005–2010 oli rankkoja Rautaheimolle. Hän kertoo avoimesti kirjassaan vaikeista vaiheistaan, sekä työ- että yksityiselämässään. Työrintamalla Rautaheimo tapaa Jalmari ”Jallu” Koirasen ensimmäistä kertaa ja johtaa tutkintaa kuten suuri pankkivankijuttu ja venekauppiaan murha.

Heimo teoksen viimeinen osa käsittelee vuosia 2011–2018. Tuolloin Rautaheimon elämässä oli vastassa muutoksia ja muuttoja, työrintamalla Anna-vauvan ja Vilja Eerikan tapaukset ovat tapetilla. Kirja loppuu siihen että Rautaheimon eläkepäivät odottavat.

Hermo on erittäin kiinnostava kuvaus yhdestä miehestä, sen elämäntarinastaan ja työstään rikospoliisina. Erittäin kiinnostavaa on myös Rautaheimon kuvaukset Suomen laesta ja sen muutoksistaan vuosein varrella sekä poliisityön kehityksestä.

Kirjailijasta: Juha Rautaheimo

1952 Helsingissä pieni poikavauva syntyi. Hän sai nimekseen Juha Rautaheimo. Koulutukseltaan Rautaheimo on poliisi ja hän teki yli neljän vuosikymmenen kestävän uran poliisina kotikaupungissaan Helsingissä. Hän toimi pitkään myös väkivaltarikososaston murharyhmän johtajana. Rautaheimo on myös kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa Vainajat eivät valkene hän kirjoitti yhdessä Sari Rainion kanssa. Kirja oli dekkarisarjan Mortui non silent aloitusosa. Sarjaan on ilmestynyt myös toinen osa nimeltään Vaeltavat vainajat. Rautaheimo on toiminut myös Murha-lehden päätoimittajana. Hänen elämänkerrallinen teos Hermo julkaistiin vuonna 2019.

Kuuntele Ilmaiseksi: