Henna Björk Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Christian Rönnbacka

Äänikirja

Johdanto

Henna Björk: Isku on kirjailijan Christian Rönnbackan kirjoittaman Henna Björkin nimisen kirjasarjan aloitusosa. Henna Björk äänikirja kertoo suomalaisirakilaisesta poliisista ja jengirikollisuuden asiantuntijasta Henna Björkistä. Kirja on toimintatäytteinen trillerimäinen jännäri.  Kirjassa Jarmo Rautiainen matkustaa Ruotsiin Göteborgiin missä hän rekrytoi Björkin auttamaan häntä tuomaan entisen lapsisotilaan Suomeen jotta hän voi todistaa oikeudessa kansanmurhaa.

Työ vaikuttaa alkuun helpolta kunnes rikollisuusjärjestö puuttuu peliin, he ei kaihda mitään keinoja päästääkseen tavoitteeseensa. Björk on kuitenkin nopea otteissaan ja taitava eikä hän anna helposti periksi. Matkasta tulee hätkähdyttävä pakomatka ja taistelu hengissä pysymisestä. Henna Björk äänikirja ilmainen on Elisa Salon äänittämä. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 42 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Henna Björk

Christian Rönnbackan, Antti Havulehdosta kertova kirjasarjan tekijältä, kirjoittama Henna Björk: Isku on uuden kirjasarjan aloitusosa. Henna Björk äänikirjan päähenkilönä toimii suomalaisirakilainen nuori naispoliisi nimeltä Henna Björk. Henna asuu ja toimii poliisina ja jengirikollisuuden asiantuntijana Göteborgissa, Ruotsissa. Henna Björk on itse elänyt lapsuutensa ja nuoruutensa lähiössä. Hän on aiemminkin tehnyt yhteistyötä Suomen polisiin kanssa joten se ei ole ihme että Supon ylitarkastaja Jarkko Rautiainen haluaa rekrytoida juuri Björkin avukseen tutkiessaan johtolankaa joka vie hänet Göteborgiin.

Henna Björk äänikirja ilmainen kuvailee miten Björk saa ensi tehtäväkseen kuljettaa entistä lapsisotilasta Suomeen jossa tällä on tarkoitus todistaa kansanmurhaa käsittelevässä oikeudenkäynnissä. Tehtävä tuntuu alkuun helpolta mutta pian se osoittautuu olemaan kaikkea muuta. Kohta Björk ja entinen lapsisotilas pakenevat hengessä puolesta rikollisuusjärjestön kynsistä. Heitä vastassa on kuitenkin Björk ja hän panee vastaan kansainväliselle rikollisjärjestölle eikä hän lopeta ennen kuin syylliset saadaan vastuuseen.

 Kirjassa kerrotaan miten kolme tuskin kymmenvuotta täyttänyttä poikaa Abdul, Emmanuel ja Ismael pakotettiin lapsisotilaiksi ja kuinka heidät koulutettiin kylmäverisiksi tappajiksi Sierra Leonessa. Pojat olivat pahanmaineisen Toojayksi komentajan alaisina.

Henna Björk äänikirja kertoo miten tästä ajasta on jo kulunut kaksikymmentä vuotta kun Abdul löydetään murhattuna Suomesta. Hänen kehonsa on pahoin runneltu. Poliisin tutkimuksen yhteydessä löytyy johtolanka. Abdul on lähettänyt varoitusviestin Emmanuelille ja Ismaelille jotka molemmat asuvat Ruotsissa. Komentaja Toojay tekisi ihan mitä vaan jotta miehet vaikenisivat lopullisesti.

Poliisin tehtävä tuoda yksi miehistä turvallisesti Suomeen on vaarallisempi kuin kukaan osasi odottaa. Henna Björk tosin ei ole peloissaan, ei edes silloin kuin matkasta muuttuu silmäräpäyksessä hengästyttäväksi kissa ja rotta leikiksi. Henna Björkistä kertova kirja on toimintaa ja jännitystä täynnä.

Kirjailijasta: Christian Rönnbacka

Christian Rönnbacka syntyi vuonna 1969 Evijärvellä. Hän on kirjailija. Ennen täyspäiväsiseksi kirjailijaksi siirtymistään Rönnbacka työskenteli muun muassa poliisina Helsingissä ja keskusrikospoliisissa. Hän on toiminut myös vakuutusetsivänä. Kirjailijana Rönnbacka on tullut tunnetuksi jännityskirjasarjastaan Hautalehto jossa seurataan rikosylikonstaapelia Antti Hautalehtoa. Rönnbackan esikoiskirjansa Operaatio Troijalainen ilmestyi vuonna 2012, kirja oli Hautalehto kirjasarjan aloitusosa.

Kirjasarja koostuu yhdeksästä osasta, kymmenes kirja on tuloillaan. Sarjan neljännestä kirjasta Kylmä syli teoksen pohjalta on tehty tv-sarja. Nykyään Rönnbacka on myös osakkaana tislaamossa. Rönnbacka on palkittu muun muassa vuoden kotimaisena dekkaristina vuonna 2020 ja vuonna 2021.

Kuuntele Ilmaiseksi: