Helmen sisar Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Lucinda Riley

Äänikirja

Johdanto

Lucinda Rileyn kirjoittama huippusuosion saavuttanut kirjasarja Seitsemän sisarta kertoo seitsemän adoptoidun tytön elämästään ja heidän matkastaan, kun he etsivät juuriansa.  Varakas Papa Saltin on vuoron perän adoptoinut tyttöjä jokaisesta maailmanosasta. Tytöt ovat saaneet elää ja varttua yhdessä sisarina ylellisessä ja turvallisessa ympäristössä. Kun heidän adoptioisänsä kuolee tytöt saavat selville, että hän on jättänyt heille vihjeitä jota seuraamalla he voivat saada oman sukunsa tarinan selville. Helmen äänikirja kertoo neljännen sisaren, CeCe:n tarinan. Kirjassa seikkaillaan sekä Thaimaan lämmössä että Australian takamailla.

Kirja on julkaistu Suomessa vuonna 2019. Seitsemän sisarta äänikirja ilmainen on Usva Kärnän äänittämä, pituutta kirjalla on 19 tuntia 52 minuuttia.

Kirjasta: Helmen sisar

Helmen sisar äänikirja alkaa sillä, että CeCe tuntee olonsa yksinäiseksi, kun sisar Tähti on löytänyt omalle elämälleen suuntansa. Tästä johtuen CeCe lähtee salaa matkalle. Ensin CeCe suuntaa Thaimaalle. Siellä hän tutustuu Aceen, jonka kanssa hän viettää unohtumattomia asioita. CeCe pystyy luottamaan Aceen. CeCe jatkaa matkansa Australiaan missä hän aikoo etsiä sukulaisiaan. Ace voi auttaa häntä siinä ostamalla muun muassa hänelle kirjan joka auttaa hänet etsinnöissään eteenpäin.  

Kirja kertoo Kitty Mercerin tarinan. Mercer oli 18-vuotias, kun hän matkusti Englannista Australiaan. Hänen ei ollut tarkoitus jäädä sinne mutta päättyi kuitenkin naimisiin. Hänen miehellään oli helmenkalastusyritys ja rannikolla ei ollut tuohon aikaan paljonkaan tarjota nuorelle naisella. Vaikka Mercer pettyi, avioliittonsa oli hänen elämässään myös paljon hyvää. Ihana aboriginaalisisäkkö nimeltään Camira auttoi ja neuvoi Merceriä monessa asiassa, varsinkin hänen pojan hoidostaan.

Helmen sisko äänikirja ilmainen kertoo, että CeCe:n yllätyksellinen matka johtaa hänet kaupunkiin nimeltään Alice Springs. Siellä hän rakastuu kauniiseen luontoon ja hänen sisäisensä taitelija nousee pintaan. Pintaan nousee, myös paljon kysymyksiä siitä kuka hän on. Cece ymmärtää enemmän muun muassa ulkonäöstään, kun hän tutkii omia juuriaan. Hän pohtii myös kirjassa omaa seksuaalisuutensa. CeCe on kovan kuorensa alla hyvin haavoittuvainen ja epävarma vaikka kulkeekin omia polkujaan elämässään.

Helmen sisko äänikirjaa kuljettaa kuulijan Australiaan, tarinassa liikutaan vuosikymmenten ajan kauniissa luonnossa. Riley on taitavan kertojan tapaan hyvä piirtämään luontokuvia teksteissään. On helppoa kuvitella Australian hiostava ilma ja punainen hiekka joka tunkeutuu joka paikkaan.

Rileyllä on myös ollut tapana kytketä jokin todellinen historiallinen ihminen kirjasarjaan. Helmen sisko kirjassa todellisia henkilöitä on muun muassa Albert Namitjira joka oli aboriginaali taiteilija.

Kirjailijasta: Lucinda Riley

Lucinda Riley syntyi vuonna 1966 Pohjois-Irlannissa. Riley menehtyi vaikean sairauteen vuonna 2021. Riley aloitti kirjoittamisen nuorena, vasta 22-vuotiaana. Ennen sitä hän oli ehtinyt jonkun verran näytellä. Riley tuli erityisen tunnetuksi juuri Seitsemän sisarta kirjasarjastaan. Rileyn on aiemmin kirjoittanut muun muassa kirjat Vaarallinen kirje sekä Perhosten huone. Rileyn teoksia on yhteensä myyty maailmalla yhteensä kymmeniä miljoonia ja hänen teoksiaan ovat myös käännetty yli 40 kielelle.

Idean Seitsemän sisarta kirjasarjaan Riley sai, kun hän katseli öistä tähtitaivasta tammikuussa vuonna 2013. Tähtitaivaalla näkyi tähtikuvion Seulas, toiselta nimeltään seitsemän sisarta. Tästä innostuneena Riley perustaa tarinansa sisaresta tähtikuvion legendoihin. Maailmalla monella kansoilla on jurri tähän tähtikuvioon liittyviä myyttejä.

Kuuntele Ilmaiseksi: